moja siostrzenica w tym roku skzolnym zdaje mature. mama nie jest zbyt zainteresowana tematem, a bardzo zalezy mi na tym, zeby poszła na takie studia, ktore oprocz tytulu naczua ja dobrze jezyka. na moich studiach (panstwowy uniwersytet) poziom byl oplakany, gdyby nie prywatne lekcje, to do tej pory mowiłabym "hi haj heloł". Czy znacie jakies uczlenie w wawie gdzie poziom jezykow jest na sensowanym poziomie? proszę o pomoc.
studia a języki obce
Napisano 30 października 2014 - 15:15
Napisano 30 października 2014 - 16:02
postaraj się poszukać uczelni które są multikulturowe albo które uczą w różnych językach. zazwyczaj na takich uczelniach masz bardzo wysoki poziom języka. ja niestety znam tylko jedną taką uczelnię która byłaby warta polecenia i jest to akademia finansów Vistula.
dałabym jeszcze jedną uczelnie - swoją. ale po tym co mi wykręcili na ostatnim roku sprawia że nie poleciłabym nikomu tej budy ;<
Napisano 31 października 2014 - 13:38
dzięki za info, a co to za szkoła, kyórej nie polecasz? ![]()
Napisano 31 października 2014 - 13:48
dzięki za info, a co to za szkoła, kyórej nie polecasz?
nie polecam PJWSTK
poziom języków wysoki - ale pokój dziekanatu powinien pójść z dymem - to jakie przekręty tam odchodzą jest straszne - a w dużym skrócie chcieli mnie skreślić z listy studentów tylko po to żeby zarobić na mnie kasę - jeszcze raz - na ostatnim roku ! a jak tylko poszłam do rektora nagle wszystko w papierach się zgadzało - ale kosztowało mnie to sporo nerwów czasu i odrabiania zaległości.
Użytkownik Fioletowa edytował ten post 31 października 2014 - 13:49
Napisano 06 listopada 2014 - 14:57
o rany to niefajna historia. zerknę na te vistule co tam się dzieje, jak jeszcze wpadniesz na cos ciekawego bede wdzieczna za pomoc.
Napisano 15 lutego 2015 - 22:38
I na co się w końcu zdecydowała? Ja idę się zapisać na speak upa ale szukam jeszcze info ![]()