Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wasze aplikacje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 09:14

Z jakich aplikacji korzystacie na swoich smartfonach i tabletach ??

Bez czego się nie możecie obejść ??

#2 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 09:21

Z jakich aplikacji korzystacie na swoich smartfonach i tabletach ??

Bez czego się nie możecie obejść ??

Mój telefon ma niestety mała pamięc, więc poszaleć nie mogę :P

Na pierwszym miejscu jest na pewno WhatsApp do kontaktowania się z ludkami. Wszyscy moi najbliżsi znajomi go mają ;-)

Poza tym mam Spotify (do muzyki), Instagrama, Facebooka, We heart it (do ściągania fajnych tapet), Ling Ling do nauki słówek i zawsze mam jakąs mała gierkę na zabicie nudy. Aktualnie Follow the line :D

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#3 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 09:23

Jakieś nowości też testujecie ?? bo w sumie zapomniałam o to spytać też ;)

#4 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 09:46

Ja tez w chwili obecnej mam niewiele pamięci, bo zamieniłam się z córka telefonami i w obecnym szału nie ma, ale jest kilka aplikacji, które MUSZĘ miec:
- aldiko - czytnik książek, fajny, czasem się przydaje w komunikacji miejskiej :-)
- QucikPic - galeria, fajna, przejrzysta i można przenosić, kopiować, ukrywać pliki. Nie mam tego w wbudowanej galerii, więc się przydaje
- Mój Orange - no to wiadomo, w jednym miejscu mam cały stan konta i pakietów i mogę na bieżąco sprawdzać
- Greenify - rewelacyjna apka, do zahibernowania aplikacji działających w tle...oszczędza baterię, warta zainstalować
- Nova Launcher - swietny launcher, dzięki któremu mozna zmienić wygląd menu telefonu. W moim np było ciemne tło pod ikonkami w menu i nie mogłam tego zmienić, a po wrzuceniu tego launchera tło jest przezroczyste i pod ikonkami widać tapetę...do tego sciągam zawsze
- grunge icons - bardzo zgrabne ikonki...
- Dieta pl - fajna aplikacja z kilkoma dietkami, przydaje sie ;)

no i antywirus avast lub AVG

Użytkownik Kahela edytował ten post 30 lipca 2014 - 09:52

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#5 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 09:57

Ja zaczynam od zainstalowania:

Meteo.pl, pogoda wyliczana matematycznie

Wow armory - do mojej gierki i postaci

battel.net mobile, też do gierki, kod do logowania

z gier:

Bubble blast, rozbija się pęcherzyki i reakcja łańcuchowa
Hill Climb Racing - jeździ się samochodzikiem, po różnym terenie
i ostatnio furorę mi robi Super 2048, ale cięzko to wytłumaczyć :-)

z nowości jakie testuję:

Tapatalk, do obsługi for, ale nie każde mi znajduje...
Endomondo, powiem że nawet mi się spodobało...

i teraz jeszcze Różowe lusterko, przypomina o tabletkach anty, ale i np mozna wpisywać wagę i jakies porady są...

antywirusy faktycznie coś dają ?

Użytkownik wloczykijka edytował ten post 30 lipca 2014 - 09:57

#6 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 10:35

antywirusy faktycznie coś dają ?

nie wiem do konca, co prawda cos tam czyszcza i wtedy jakby tel lepiej chodzi, ale ja mam glownie po to by miec blokde antykrdziezowa. Jak zmienilam karte w telefonie, to przychodzi mail o zmianie karty i mam mozliwosc zareagowania. Moge wyslac komende o wykasowaniu wszystkich danych, o zablokowniu telefonu... Moze sie przydac (oby nie) ;)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#7 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 10:39

Kiedyś się już własnie zastanawiałam, czy jest sens instalować...

może warto..

#8 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 14:30

Bubble blast, rozbija się pęcherzyki i reakcja łańcuchowa
Świetna gra, bardzo wciąga! Przeszłam kiedyś całą  :mrgreen:

Mam Operę Mini i Gmaila.

Z antywirusa też korzystam, obecnie mam AVG ;-)

Do pisania smsów mam GO sms Pro, bo na moim Samsungu maksymalna ilość znaków w jednej wiadomości była mocno poniżej 'normy' i mnie to irytowało bardzo. Przy tej aplikacji jest wszystko ok. :)

Do muzyki mam Mort Player i Open FM - internetowe radio, fajna sprawa  <ookk>

W celach rozrywkowych mam dwie gry: Sudoku (uwielbiam, również w postaci papierowej  :mrgreen:) i Phit Droid 2 - prostokątne pole pocięte jest w każdej rundzie na klocki innego kształtu i trzeba je ułożyć w taki sposób by właśnie zapełnić cały prostokąt, trochę myślenia jest przy tym ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#9 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 16:14

Ja mam w sumie kilka, tylko takich, które używam regularnie:

- mobilny ing i edenred

- gmail

- tapatalk

- Janosik

- Jewels star i advanced 2048 :P 

- przepisy.pl

- opere mini

- go sms pro

- clean master

Co jakiś czas testuję nowości, ale w większości przypadków są mocno przereklamowane i szybko znikają z telefonu <bezradny> 

Wow armory - do mojej gierki i postaci
aaa.... czy do tej o której myślę? :mrgreen: Co to i na co to? :P Tylko samo armory czy jakieś inne opcje też są. I czy się łączy z prywatnymi serwerami czy tylko z oficjalnym? 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#10 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 16:46

Ooo, czyzby tez wowowy nolife :) chyba laczy sie tylko z oficjalnymi serwerami.
Masz dostep do swoich postaci, do gildiowego kalendarza, czatu, do swoich aukcji, a przy okazji biblioteke rzeczy

#11 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 17:23

WhatsApp

Instagrama, Facebooka, We heart it

CleanMaster, Gmail, YT, Allegro, Goodreads, Buy me a pie!, Promocje w telefonie, Runtastic, i "Mój kalendarzyk".

i 4 gry w razie "W" :P

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#12 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 17:36

Ooo, czyzby tez wowowy nolife
ano :P Tylko, że ja gram na prywatnym, więc jeśli sie nie łączy, to lypa... ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#13 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 18:34

@nie(d)oceniona no i wszystko jasne ;) ja od razu na oficjalnym grać zaczęłam... ;)

a sama apka, no cóz.. wydana przez blizza, więc raczej zadba o siebie ;)

#14 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 19:27

Kiedyś chciałam stworzyć taki temat, ale mi go wcięło podczas tworzenia :-P

Moje aplikacje, które polecam na Androida:

Quizwanie - gra się ze znajomymi lub z przypadkowymi osobami z sieci (max. chyba z 8 osobami można mieć aktywną rozgrywkę) i odpowiada się na 3 pytania w każdej rundzie, a rund jest 6. Jest sporo kategorii i wybiera się je na zmianę (raz my, raz przeciwnik) przy czym w każdej rundzie obie osoby mają te same pytania. Grać nie trzeba w tej samej chwili, maksymalnie chyba 48 albo 50h można zwlekać ze swoimi odpowiedziami. POLECAM! :-)

ps. w wersji darmowej są co jakiś czas 5 sekundowe reklamy, ale nie przeszkadza to zbytnio ;-) można grać także na iOS.

Duolingo - nauka języków poprzez różnorodne ćwiczenia. Póki co z polskiego można uczyć się jedynie angielskiego. Można śledzić także postępy naszych znajomych jeśli dodamy ich do rankingu. Aplikacja co jakiś czas pokazuje, którą lekcje należy powtórzyć.

Promocje w telefonie - polecam jeśli ktoś lubi być na bieżąco z gazetkami ze sklepów (coraz więcej jest ich dodawanych). Posiada opcję informowania o nowych gazetkach.

Hay day - najlepsza farma ever :-D jeśli ktoś lubi te klimaty to także polecam :-)

Yatse - jeśli na komputerze także mamy zainstalowaną tę aplikacje (XMBC) to z telefonu lub tabletu mamy pilot, a na komputerze tv, seriale i filmy :-) my akurat laptop mamy non stop podłączony do tv więc nawet nie planujemy zakupu dekodera (wsio darmowe)

Póki co pamiętam tylko o tych. Później zerknę co jeszcze używam na tablecie :-)

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#15 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 08 sierpnia 2014 - 17:05

Jejku jak czytam co wy piszecie to mam wrażenie jakbym miała 100 lat. Zatrzymałam się na zwykłym telefonie z klawiaturką i zastanawiam się czy w przyszłości ogarnę te nowe cuda. <hmm>

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#16 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 08 sierpnia 2014 - 20:22

A ja mam :)

millenium

ipko

moj kalendarz

whats app

viber

instagram

twitter

fb

messenger fb

eset antywirus

#17 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 09 sierpnia 2014 - 09:32

Ja z aplikacji to mam: rozkład jazdy autobusów, mój kalendarz, ing online, instagram, fb, messenger i chyba tyle. :P

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#18 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 07:46

ipko

a jak Ci się to ipko sprawdza ?

#19 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 08:25

Wiesz co , dobrze, ale ja zazwyczaj tylko sprawdzam stan konta , nie robie zadnych przelewów ;)

#20 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 czerwca 2015 - 10:30

Quizwanie - gra się ze znajomymi lub z przypadkowymi osobami z sieci (max. chyba z 8 osobami można mieć aktywną rozgrywkę) i odpowiada się na 3 pytania w każdej rundzie, a rund jest 6. Jest sporo kategorii i wybiera się je na zmianę (raz my, raz przeciwnik) przy czym w każdej rundzie obie osoby mają te same pytania. Grać nie trzeba w tej samej chwili, maksymalnie chyba 48 albo 50h można zwlekać ze swoimi odpowiedziami. POLECAM!
ps. w wersji darmowej są co jakiś czas 5 sekundowe reklamy, ale nie przeszkadza to zbytnio można grać także na iOS
ja wiedzialam, ze jesli coś fajnego wpadnie mi w ręce, to Tilka na pewno widziała to wieki przede mna <H>

No i szukam czegos fajnego, przydatnego albo z jajem ;-) 

Z mojej cudownej listy został clean master i apka ing, pozostałe powywalałam, nawet tapatalka odstawiłam na razie ;-) Przyda,łoby sie uzupełnić zapasy :lol: