Polećcie jakies edukacyjne gry i aplikacje na tablet. Tak zeby dzieciaki dobrze sie przy tym bawily , ale i uczyły czegos pozytecznego:)
Bezpłatne aplikacje i gry na tablet dla dzieci
Napisano 24 czerwca 2014 - 11:43
Napisano 07 lipca 2014 - 08:19
Sporo tego jest. Ja przede wszystkim słyszałam o aplikacji Befit, to taka rozwijająca zdrowe nawyki żywieniowe i jest dobrym rozwiązaniem dla wszystkich niejadków
Dodatkowo też ostatnio mój siostrzeniec zaczął korzystać z aplikacji NG Odkrywca. Chodzi tutaj o takie interaktywne wydanie National Geographic dla dzieci. Świetnie się to sprawdza jeżeli dziecko jest ciekawe świata, bo na pewno znajdzie tam sporo różnych informacji odnośnie przyrody czy geografii.
Użytkownik Violettyna edytował ten post 07 lipca 2014 - 08:28
Napisano 13 lipca 2014 - 19:14
to prawda,sporo jest tego w necie, dlatego szukam czegos juz przez kogos sprawdzonego, zeby nie bylo potem zonka:)Obie te aplikacje sa bezplatne?
Napisano 16 lipca 2014 - 18:32
Zależy jaka grupa wiekowa Cię interesuje
Napisano 23 lipca 2014 - 08:46
szkola podstawowa:)
Napisano 05 sierpnia 2014 - 15:24
Jak szkola podstawowa to mam dwie propozycję: Wyżej wspomniany NG ODkrywca oraz dla relaksu Bad Piggies. To pierwsza to bezpłatny magazyn Nationala Geographic wydawany dla młodszych
, przeglądałem go kkilka numerów i rzeczywiście wartościowe. A Bad Piggies to taka gra gdzie robi się maszynę jeżdzącą/latajacą ale tak żeby przetrwała podróż. Bawi i uczy bo pomysleć trochę trezba ![]()
Napisano 05 sierpnia 2014 - 16:13
Jak szkola podstawowa to mam dwie propozycję: Wyżej wspomniany NG ODkrywca oraz dla relaksu Bad Piggies. To pierwsza to bezpłatny magazyn Nationala Geographic wydawany dla młodszych
, przeglądałem go kkilka numerów i rzeczywiście wartościowe. A Bad Piggies to taka gra gdzie robi się maszynę jeżdzącą/latajacą ale tak żeby przetrwała podróż. Bawi i uczy bo pomysleć trochę trezba
Fajne apki tu podrzuciliście chyba skorzystam, czy to dla dzieci w wieku 9-11 sie nadaje (chodzi mi o NGO) bo tamta już znam.
Napisano 30 września 2014 - 09:18
A ktoś wie jak to jest z tym NG Odkrywcą w wersji papierowej? słyszałam,że jest tylko w wersji przeznaczonej dla szkół co moim zdaniem jest dużym uniedogodnieniem dla zwykłego pasjonata tematu. a nawet dla samego dziecka dobrze by było żeby miał dodatkowe materiały nie kojarzące mu się bezpośrednio ze szkołą.
Napisano 04 października 2014 - 11:15
Sprawdzilam te polecana przez was aplikacje Nationala Geographic Odkrywca , fajnie sie sprawdzila na wakacjach. Podoba mi sie taka nauka przez zabawe. Zreszta ja sama dowiedzialam sie paru ciekawych rzeczy.
Napisano 16 listopada 2014 - 13:27
od jakiegoś tygodnia bodajże jest już w papierowej wersji dostepna dla wszytskich:)
Napisano 16 listopada 2014 - 13:44
od jakiegoś tygodnia bodajże jest już w papierowej wersji dostepna dla wszytskich:)
a nie czasem od dłuższego czasu ? bo mam wrażenie że widziałam już w bibliotece jakiś czas temu
Napisano 20 listopada 2014 - 10:00
Fioletowa, widzialas w bibliotece pewnie prenumerate dla szkol- bo ta juz jest od dawna. Ale teraz jest fajna opcja, ze mozesz zamowic sobie prenumerate indywidualna do domu:)
Napisano 24 listopada 2014 - 14:02
Fioletowa, widzialas w bibliotece pewnie prenumerate dla szkol- bo ta juz jest od dawna. Ale teraz jest fajna opcja, ze mozesz zamowic sobie prenumerate indywidualna do domu:)
Bardzo możliwe, swoją droga zawsze pamiętam że były to najfajniejsze gazetki w bibliotece ale nie można było ich brać do domu ![]()
Teraz jak widać sporo się zmieniło
Napisano 24 listopada 2014 - 18:02
A to dobrze wiedzieć! Biblioteki zawsze kryją perełki, zawsze warto do nich zajrzeć!![]()
Napisano 25 listopada 2014 - 12:18
to prawda, ja wlasnie zamowilam sobie ich prenumearte do domu:)
Bardzo możliwe, swoją droga zawsze pamiętam że były to najfajniejsze gazetki w bibliotece ale nie można było ich brać do domu
Teraz jak widać sporo się zmieniło