Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Bezpłatne aplikacje i gry na tablet dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 24 czerwca 2014 - 11:43

Polećcie jakies edukacyjne gry i aplikacje na tablet. Tak zeby dzieciaki dobrze sie przy tym bawily , ale i uczyły czegos pozytecznego:)

#2 Violettyna

Violettyna
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 07 lipca 2014 - 08:19

Sporo tego jest. Ja przede wszystkim słyszałam o aplikacji Befit, to taka rozwijająca zdrowe nawyki żywieniowe i jest dobrym rozwiązaniem dla wszystkich niejadków :-) Dodatkowo też ostatnio mój siostrzeniec zaczął korzystać z aplikacji NG Odkrywca. Chodzi tutaj o takie interaktywne wydanie National Geographic dla dzieci. Świetnie się to sprawdza jeżeli dziecko jest ciekawe świata, bo na pewno znajdzie tam sporo różnych informacji odnośnie przyrody czy geografii.

Użytkownik Violettyna edytował ten post 07 lipca 2014 - 08:28

#3 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 13 lipca 2014 - 19:14

to prawda,sporo jest tego w necie, dlatego szukam czegos juz przez kogos sprawdzonego, zeby  nie bylo potem zonka:)Obie te aplikacje sa bezplatne?

#4 zuz

zuz
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 16 lipca 2014 - 18:32

Zależy jaka grupa wiekowa Cię interesuje

#5 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 23 lipca 2014 - 08:46

szkola podstawowa:)

#6 Hawaj

Hawaj
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 05 sierpnia 2014 - 15:24

Jak szkola podstawowa to mam dwie propozycję: Wyżej wspomniany NG ODkrywca oraz dla relaksu Bad Piggies. To pierwsza to bezpłatny magazyn Nationala Geographic wydawany dla młodszych :), przeglądałem go kkilka numerów i rzeczywiście wartościowe. A Bad Piggies to taka gra gdzie robi się maszynę jeżdzącą/latajacą ale tak żeby przetrwała podróż. Bawi i uczy bo pomysleć trochę trezba :)

#7 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 05 sierpnia 2014 - 16:13

Jak szkola podstawowa to mam dwie propozycję: Wyżej wspomniany NG ODkrywca oraz dla relaksu Bad Piggies. To pierwsza to bezpłatny magazyn Nationala Geographic wydawany dla młodszych :-), przeglądałem go kkilka numerów i rzeczywiście wartościowe. A Bad Piggies to taka gra gdzie robi się maszynę jeżdzącą/latajacą ale tak żeby przetrwała podróż. Bawi i uczy bo pomysleć trochę trezba :-)

Fajne apki tu podrzuciliście chyba skorzystam, czy to dla dzieci w wieku 9-11 sie nadaje (chodzi mi o NGO) bo tamta już znam.

#8 majcia

majcia
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 30 września 2014 - 09:18

A ktoś wie jak to jest z tym NG Odkrywcą w wersji papierowej? słyszałam,że jest tylko w wersji przeznaczonej dla szkół co moim zdaniem jest dużym uniedogodnieniem dla zwykłego pasjonata tematu. a nawet dla samego dziecka dobrze by było żeby miał dodatkowe materiały nie kojarzące mu się bezpośrednio ze szkołą.

#9 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 04 października 2014 - 11:15

Sprawdzilam te polecana przez was aplikacje Nationala Geographic  Odkrywca , fajnie sie sprawdzila na wakacjach. Podoba mi sie taka nauka przez zabawe. Zreszta ja sama dowiedzialam sie paru ciekawych rzeczy.

#10 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 16 listopada 2014 - 13:27

od jakiegoś tygodnia bodajże jest już w papierowej wersji dostepna dla wszytskich:)

#11 Fioletowa

Fioletowa
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 16 listopada 2014 - 13:44

od jakiegoś tygodnia bodajże jest już w papierowej wersji dostepna dla wszytskich:)

a nie czasem od dłuższego czasu ? bo mam wrażenie że widziałam już w bibliotece jakiś czas temu

#12 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 20 listopada 2014 - 10:00

Fioletowa, widzialas w bibliotece pewnie prenumerate dla szkol- bo ta juz jest od dawna. Ale teraz jest fajna opcja, ze mozesz zamowic sobie prenumerate indywidualna do domu:)

#13 Fioletowa

Fioletowa
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 24 listopada 2014 - 14:02

Fioletowa, widzialas w bibliotece pewnie prenumerate dla szkol- bo ta juz jest od dawna. Ale teraz jest fajna opcja, ze mozesz zamowic sobie prenumerate indywidualna do domu:)

Bardzo możliwe, swoją droga zawsze pamiętam że były to najfajniejsze gazetki w bibliotece ale nie można było ich brać do domu :)
Teraz jak widać sporo się zmieniło :D 

#14 majcia

majcia
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 24 listopada 2014 - 18:02

A to dobrze wiedzieć! Biblioteki zawsze kryją perełki, zawsze warto do nich zajrzeć!;)

#15 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 25 listopada 2014 - 12:18

Bardzo możliwe, swoją droga zawsze pamiętam że były to najfajniejsze gazetki w bibliotece ale nie można było ich brać do domu
Teraz jak widać sporo się zmieniło  

to prawda, ja wlasnie zamowilam sobie ich prenumearte do domu:)