Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zmarła Małgorzata Braunek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 czerwca 2014 - 11:28

Małgorzata Braunek, znana z ról Oleńki w "Potopie" i Izabeli Łęckiej w "Lalce", zmarła w poniedziałek po długiej chorobie - poinformowano na oficjalnej stronie artystki na Facebooku. Miała 67 lat.

"Małgosia odeszła przed chwilą" - informacje o śmierci aktorki podano około godziny 11 na jej profilu na Facebooku.

Przegrała długą walkę z nowotworem. W ciągu ostatnich kilku tygodni syn aktorki, reżyser Xawery Żuławski, apelował o wspomożenie jej leczenia. Braunek przeszła trzy operacje i kilka sesji chemioterapii. W Polsce możliwości terapii wyczerpały się, rodzina zbierała fundusze na kurację w Niemczech. W tej intencji odbyło się kilka spektakli teatralnych.

Ostatnią jej dużą rolą była postać Barbary w serialu "Dom nad rozlewiskiem".

W roku 2014 została uhonorowana przez ministra kultury Bogdana Zdrojewskiego złotym medalem Gloria Artis.

tvn24.pl

634844473442030000.jpg

Tydzień temu właśnie czytałam, że zbiera pieniądzę na jakiś zabieg, który miał jej pomóc. I, że była bardzo mile zaskoczona, bo pomoc jaką otrzymała od ludzi przerosła jej najśmielsze oczekiwania. Szkoda, że nie doczekała tego zabiegu...

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#2 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 23 czerwca 2014 - 12:00

Wielka strata dla świata kultury i dla nas odbiorców tejże.Wielka aktorka i cudowna kobieta.

#3 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 23 czerwca 2014 - 12:48

Wspaniała aktorka , i wyjątkowa kobieta .. szkoda że  tak dużo osób odchodzi , przez tak straszną chorobę jak nowotwór .. niech spoczywa w spokoju [*] .

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#4 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 lipca 2014 - 17:01

ukladałam w pracy gazety i zobaczyłam te wiadomosc, przykre , nawet niewiedziałam, ze tak poeaznie choruje.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko