Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Biżuteria handmade

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
996 odpowiedzi w tym temacie

#901 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 19:15

Dziewczyny potrzebuję konstruktywnej krytyki :-P
Dziś przyszły do mnie koraliki, bigle i inne cuda nie-dziwy, iiii zrobiłam swoją pierwszą bransoletkę z kolczykami w komplecie :oops:
Mi się wydaje, że jak na początek nie jest źle - taki najprostszy zestaw stworzyłam, bo od czegoś zacząć trzeba <bezradny></span>

Załączone miniatury

• kolczyki.JPG
  • IMG_0687.JPG

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#902 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 19:38

Jedyne co mi sięnie podoba to "gołe" druciki przy kolczykach. Poza tym, zielone to chyba plastiki? Mam takie czarne i uwielbiam ten wzorek. No i przekładki by się przydały między poszczególnymi koralikami ;-) A poza tym podobają mi się kolory :mrgreen: uwielbiam taką typowo 'wesołą" biżu ostatnio :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#903 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 19:48

Madź jeśli chodzi o wykonanie, to podoba mi się, choć zgodzę się, że kolczyki są trochę " za gołe". Zmieniłabym też kolor tych zielonych koralików, ale to tylko kwestia gustu. Także jak na pierwszy raz jest super, chwal się kolejnymi :mrgreen:
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#904 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 19:52

Zmieniłabym też kolor tych zielonych koralików

Zrobiłam drugi komplet z fioletowymi, ale baterie mi padły w aparacie <bezradny></span>

A to, że gołe... hmmm... spróbuję na krótszych szpilach zrobić i porównam jak w uszach będą wyglądać ;-)
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#905 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 21:28

Madź, kolczyki powinny być krótsze, żeby ten drut nie wystawał ;) Na pewno wyglądałyby lepiej. Ale do bransoletki nie mam się co przyczepić- jest tak wiosenno/letnia, że sama chętnie założyłabym ją, gdybym miała do czego :lol: Fakt, generalnie prosta, skromna, dużo daje wzór na tych koralach, ale ładnie połączenie :)

#906 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 21:34

Madź no niezły początek- ja tam lubię taki kolczyki- kawał druta i kulka na końcu <lol></span> a tak poważnie to czekam aż kumpela, która też zajmuje się robieniem biżuterii zrobi mi na takiej samej zasadzie- goły drucik i dość duży koralik. Piękno tkwi w prostocie :lol:
Bransoletka też ładna :-) uwielbiam zieleń więc kolorki na plus ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#907 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 05:35

Madź, jeżeli chodzi o wykonanie (i to pierwszy raz) to rewelacja :!:
Za całokształ także wielku puls.
A teraz minusy :-P
-nie lubię zielonego (ale to kwestia indywidualna)
-nie podoba mi się kształ zielonych części, wolałabym kule (ale to także kwestia indw.)

Generalnie bardzo ładne wykonanie, koniecznie pokazuj następne :!:

PS. A Czy mogłąbyś powiedzieć jaki jest koszt takiej samoróbki (wszyskich części oraz przesyłki) ?
Dołączona grafika

#908 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 07:56

Madź, ja juz nie kocham sie w takiej biżuterej ale wszystko wyszło Ci super, szczegolnie kolczyki ładne, i jesli to poczatek - to masz ode mnie +6.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#909 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 08:26

PS. A Czy mogłąbyś powiedzieć jaki jest koszt takiej samoróbki (wszyskich części oraz przesyłki) ?

Muszę to sobie policzyć dopiero ^^ Ale wszystko zależy ile dałaś za zakupione materiały. Koraliki różnie kosztują <bezradny></span> Ja nie ukrywam, że kupiłam to z zamiarem spróbowania swoich sił w sprzedaży, bo szlag mnie już trafia, że siedzę w domu, i nie jestem w stanie grosza zarobić na jakieś "waciki" chociaż <bezradny></span>

#910 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 08:35

nie ukrywam, że kupiłam to z zamiarem spróbowania swoich sił w sprzedaży, bo szlag mnie już trafia, że siedzę w domu, i nie jestem w stanie grosza zarobić na jakieś "waciki" chociaż <bezradny></span>

Ale chyba dużego zarobku nie ma .. :roll: ale dobre i pare groszy chociaż, fajnie, że zaczęłaś coś robić aby zarobić. Na allegro kupowałaś wszystkie materiały czy w sklepie stacjonarnym ? Na allegro tego też jest masa, także kompzycje można z allegro podłapać
Dołączona grafika

#911 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 08:59

dobra, na allergo i na stronie internetowej z koralikami kupowałam. Wiem, że dużej kasy z tego nie będzie - na początek będę szczęśliwa jeśli zwróci mi się za materiały :P Jeśli mi się nie uda to trudno - majątku nie stracę, ale jak nie spróbuję to się nie przekonam <bezradny></span>

#912 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 09:40

Wiem, że dużej kasy z tego nie będzie - na początek będę szczęśliwa jeśli zwróci mi się za materiały :P Jeśli mi się nie uda to trudno

bądźmy dobrej myśli <przytul></span>

Koniecznie wstawiaj swoje kolejne dzieła , my poddamy ocenie :mrgreen:
Dołączona grafika

#913 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 09:51

Madź,wszystko ładnie ci wyszło.Wstawiaj fotki kolejnych swoich dzieł. ;-)
Piękny kolorek koralików. :-D

#914 natalia.perylo

natalia.perylo
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 10:15

dziewczyny myślicie ze przecietny szaraczek taki jak ja da rade z czyms takim? nie mam żadnych zdolnosci platyscznych,nie jestem utaltentowana ale bardo bym chciala,chyba sprobuje ;)

#915 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 10:22

dziewczyny myślicie ze przecietny szaraczek taki jak ja da rade z czyms takim

No pewnie, to nic trudnego :)

nie mam żadnych zdolnosci platyscznych

Ja też nie, a robiłam takie cudeńka malutkie :) Właściwie specjalnych zdolności do tego nie trzeba :)

Madź znam wiele osób, które sprzedaje takie wyroby i zawsze niewielka (ale jednak) kaska wpadnie :) Także nie marudź :lol: Ja na swoich zarobiłam około 150 zł swego czasu :mrgreen: Także koszty materiałów się zwróciły z nawiązką :)

#916 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 10:24

dziewczyny myślicie ze przecietny szaraczek taki jak ja da rade z czyms takim?

jeżeli masz duże chęci i zapał to na pewno

nie mam żadnych zdolnosci platyscznych,nie jestem utaltentowana ale bardo bym chciala,chyba sprobuje ;)

ja tez nie mam ale to wybitnie nie mam , i wiem że bym się nie sprawdziła a może większe jest lenistwo a możę to że nie lubię takich rzeczy za bardzo , ale Ty póki nie spóbujesz t osię nie dowiesz
Dołączona grafika

#917 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 10:27

Właściwie specjalnych zdolności do tego nie trzeba

Dokładnie, wystarczy sprawnie operować kombinerkami.

Ja np. inspiracje na bransoletki "ukradłam" z neta, a pomysły na kolczyki do nich już same do głowy wpadły ;-)

zarobiłam około 150 zł swego czasu

Ja już tak mam, że się nie napalam :P Większa frajda jest wtedy jeśli się uda :mrgreen:

#918 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 10:29

Dokładnie, wystarczy sprawnie operować kombinerkami.

Ooo tak, to właściwie podstawa, na początku koślawo mi wychodziło, ale za którymś razem udało się wszystko. A tak poza tym na necie są kursy robienia kolczyków, także warto popatrzeć, poczytać, ja korzystałam z takich instrukcji :)

#919 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 11:01

Madź, komplecik ładnie wykonany <ookk></span> wszystko bym w nim zostawiła poza kolorem - nie cierpię takiej groszkowej zieleni <jezorek11></span> ale to już rzecz gustu i zapewne wielu kobietkom będzie pasował do jakiś ciuchów :)
czekamy na kolejne cacuszka, bo jak na pierwszy raz to zarówno pomysł jak i wykonanie bardzo fajne :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#920 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 13:48

No to macie kolejną porcję - w tym ten sam komplet co wczoraj tylko w fiolecie :P

[ Dodano: 2011-07-22, 14:50 ]
I dziękuję wszystkim za opinie ;-) Dopiero zaczynam, więc się przydają bardzo ;-)

Załączone miniatury

• komplet fiolet.jpg
  • kolczyki 3k.JPG
  • kolzol2.JPG