Uzywacie? macie jakiś godny polecenia ??
ostatnio często mam since pod oczami...( nieprzespane nocki plus chyba geny)
Napisano 08 maja 2014 - 09:31
Uzywacie? macie jakiś godny polecenia ??
ostatnio często mam since pod oczami...( nieprzespane nocki plus chyba geny)
Napisano 08 maja 2014 - 19:23
Celia...korektor 2w1...z jednej strony rozświetlający z drugiej zwykły korektor.Dwie końcówki,dwie możliwości niska cena fajny efekt.Cena mniej niż 10zł.Używam,polecam. ![]()
Napisano 08 maja 2014 - 19:27
@Sajuri używam z Bell, najjaśniejszy odcień, zakupiony w Biedronce. Kryje średnio, trzeba go dobrze wklepać, bo inaczej go widać, ale to mój pierwszy korektor, więc na razie się uczę i testuję. Cieni prawie nie mam, chyba że mam kaca jestem chora, zmęczona, takze nie wymagam wiele.
Napisano 09 maja 2014 - 06:11
@gogi a gdzie go dostane ?? w rosmanie bedzie ??
@Wisienkowa kolezanka chwali Bell
wiec napewno go zakupie. Plus pewnie jeszcze jeden jakis;)
Napisano 09 maja 2014 - 08:58
Ja kupiłam z Celii u nas w sklepie kosmetycznym ale popytaj...może i w Rosmanie będzie...Bell jest ok!Moja koleżanka chwali sobie z Miss Sporty...właściewie to każda firma ma korektor...na sińce rozświetlający...zaróżowiony bądź kremowy,na pękające naczynka zielony ,na niedoskonałości beżowy...wiele możliwości i zalet ma ten kosmetyk.I jak radzi @Wisienkowa trzeba go dobrze wklepać,nie wcierać a wklepać.Powodzenia. ![]()
Napisano 09 maja 2014 - 19:05
A może on nieodpowiedni jest dla Twojej cery?Dziwna faktura to znaczy jaka?Roluje się czy coś innego? ![]()
Napisano 09 maja 2014 - 19:19
korektor trzeba dobrac do cery- czy sucha czy mieszana....do suchej lepszy plynny pewnie
@Wisienkowa jesli nie masz cieni -ja mam dopiero od 2 lat niespelna to moze warto kupic Wibo -4 paletki w rosmanie
pod oczy stosuje sie ten rozowy.
Duzo osob chwali Maybeline Mineral ( nie wiem czy dobrze pisze )
Szukalam go dzis jak i tego z bell - i nie ma. Ale jeszcze pare kosmetycznych mam do obczajenia
kupilamw biedrze z Bell ale nie mulit mineral ktory chwalony na necie ale jakis inny
Dobre ponoc tez z Inglota ale juz drozsze...38zl
Napisano 09 maja 2014 - 19:36
Pod oczami przecież nie ma się tłustej cery. Ja jestem zdania, że pod oczy tylko płynne korektory. Inne nadają się na wypryski, bo przesuszają.
korektor trzeba dobrac do cery- czy sucha czy mieszana....do suchej lepszy plynny pewnie
@Wisienkowa jesli nie masz cieni -ja mam dopiero od 2 lat niespelna to moze warto kupic Wibo -4 paletki w rosmanie
I jest różnica między 'corector' a 'concealer' ![]()
Napisano 09 maja 2014 - 21:16
@Wisienkowa ja tam sie nie znam mowie to o co pytaja panie w sklepie gdy pytam o korektor
chocby dzis ![]()
wlasnie wyczytalam ze super maskuje tez KRYOLAN
Napisano 09 maja 2014 - 21:58
Nie wątpię, bo to wyższa półka jest.
wlasnie wyczytalam ze super maskuje tez KRYOLAN
Podobno MAC jest dobry.
I Loreal.
Napisano 10 maja 2014 - 07:01
w jakim sensie ?? cenowym?? bo paletka kosztuje 100zł ponad ale sam wklad pojedyczny -24zł wiec nie drogo jakos
bo to wyższa półka jest.
Czasem korektor za 10 zl bedzie lepszy niz drogi. To cos jak z tuszami. Ja mam za 8zl i jest super
tez slyszalam . ( to samo sie tyczy zalotki )
MAC
Ale ja wiem z doswiadczenia ze cena to nie wszystko
Napisano 10 maja 2014 - 11:18
Ja nie stosuję. Cienie mam czasem, ale prawie niewidoczne.
Ostatnio kupiłam ten o którym pisała Sajuri:
4 paletki w rosmanie
pod oczy stosuje sie ten rozowy.
i ten różowy w świetle dawał straszną poświatę. Jakbym miała podbite oczy.
A nałożyłam go malutko.
Więc zrezygnowałam i uznałam, że póki co... obejdę się bez.
Napisano 20 maja 2014 - 13:39
Ja nie używam korektora, bo mam mocno kryjący krem BB
. Zresztą te wszystkie korektory w sztyfcie są bardzo widoczne...
Napisano 26 maja 2014 - 11:30

Użytkownik Tilia edytował ten post 26 maja 2014 - 11:30
Napisano 26 maja 2014 - 13:40
Słyszałam, że najpierw podkład potem korektor. Ale jak efekt Cię zadowala to super.
Nakłada się go pędzelkiem. Ja najpierw maluję, chwilę czekam i wklepuje potem rozsmarowuje podkład na twarzy i zahaczam o oczy, potem pudruje i efekt jest dla mnie zadowalający
Ten Bell który ja mam jest dość żółty, przez co dobrze maskuje cienie. Ale następnym razem poszukam czegoś, żeby rozjaśnić okolice oczu, bo cienie mam małe i nie wymagam ich zakrycia, tylko takiego ożywienia okolicy oczu.
Napisano 26 maja 2014 - 18:25
Jeśli położyłabym najpierw podkład, a potem korektor to oczy różniłyby się znacznie od reszty twarzySłyszałam, że najpierw podkład potem korektor. Ale jak efekt Cię zadowala to super.
Napisano 06 grudnia 2014 - 14:34
Spróbowałam korektor a potem podkład i też jest oki
Zresztą jak wbiłam teraz w google zapytanie to widzę, że wiele dziewczyn kładzie najpierw korektor
A ten Pierre Rene nic dziwnego, że dobry jak nawilżający.
Polecam też korektor ten z Eveline z serii "ileśtam w jednym", mamuśka mi dała spróbować i jest super, kryje ładnie i nie zachowuje się jak ten mój z Collection.
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Zbieranie deszczówki do podlewania ogrodu |
|
|
|
Panele winylowe na całości podłogi? |
|
|
|
perfumy podróbki |
|