Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

korektor pod oczy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 08 maja 2014 - 09:31

Uzywacie? macie jakiś godny polecenia ??

ostatnio często mam since pod oczami...( nieprzespane nocki plus chyba geny) 

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#2 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 08 maja 2014 - 19:23

Celia...korektor 2w1...z jednej strony rozświetlający z drugiej zwykły korektor.Dwie końcówki,dwie możliwości niska cena fajny efekt.Cena mniej niż 10zł.Używam,polecam. 8-)

#3 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 08 maja 2014 - 19:27

@Sajuri używam z Bell, najjaśniejszy odcień, zakupiony w Biedronce. Kryje średnio, trzeba go dobrze wklepać, bo inaczej go widać, ale to mój pierwszy korektor, więc na razie się uczę i testuję. Cieni prawie nie mam, chyba że mam kaca jestem chora, zmęczona, takze nie wymagam wiele. 

#4 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 maja 2014 - 06:11

@gogi a gdzie go dostane ?? w rosmanie bedzie ??

@Wisienkowa kolezanka chwali Bell ;) wiec napewno go zakupie. Plus pewnie jeszcze jeden jakis;)

#5 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 09 maja 2014 - 08:00

@Sajuri, ja używam Loreal Infalible. Dobrze kryje, wygląda naturalnie, maskuje i cienie i jakieś pojedyncze wypryski. Używam go rzadko, jakiś raz na tydzień - dwa, ale z efektu jestem zadowolona ;-)

loreal.jpg

#6 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 09 maja 2014 - 08:58

Ja kupiłam z Celii u nas w sklepie kosmetycznym ale popytaj...może i w Rosmanie będzie...Bell jest ok!Moja koleżanka chwali sobie z Miss Sporty...właściewie to każda firma ma korektor...na sińce rozświetlający...zaróżowiony bądź kremowy,na pękające naczynka zielony ,na niedoskonałości beżowy...wiele możliwości i zalet ma ten kosmetyk.I jak radzi @Wisienkowa trzeba go dobrze wklepać,nie wcierać a wklepać.Powodzenia. :mrgreen:

#7 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 09 maja 2014 - 10:06

@gogi przeciez napisałam, że go wklepuję, a i tak robi się taka dziwna faktura. Jakbym gąbką próbowała to by pewnie więcej na niej zostało.

#8 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 09 maja 2014 - 19:05

A może on nieodpowiedni jest dla Twojej cery?Dziwna faktura to znaczy jaka?Roluje się czy coś innego? <bezradny>

#9 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 09 maja 2014 - 19:16

@gogi, nie roluje się, wydaje mi się, że cały problem tkwi w słabym kryciu, bo jak go wklepuje bardzo dokładnie to mam wrażenie, że na palcach mi zostaje, a cienie lekkie nadal mam. Jak wklepię tylko lekko to bo po prostu widać - to normalne.

#10 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 maja 2014 - 19:19

korektor trzeba dobrac do cery- czy sucha czy mieszana....do suchej lepszy plynny pewnie

@Wisienkowa jesli nie masz cieni -ja mam dopiero od 2 lat niespelna to moze warto kupic Wibo -4 paletki w rosmanie

pod oczy stosuje sie ten rozowy. 

Duzo osob chwali Maybeline Mineral ( nie wiem czy dobrze pisze ) 

Szukalam go dzis jak i tego z bell - i nie ma. Ale jeszcze pare kosmetycznych mam do obczajenia

kupilamw biedrze z Bell ale nie mulit mineral ktory chwalony na necie ale jakis inny

Dobre ponoc tez z Inglota ale juz drozsze...38zl

#11 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 09 maja 2014 - 19:36

korektor trzeba dobrac do cery- czy sucha czy mieszana....do suchej lepszy plynny pewnie
@Wisienkowa jesli nie masz cieni -ja mam dopiero od 2 lat niespelna to moze warto kupic Wibo -4 paletki w rosmanie
Pod oczami przecież nie ma się tłustej cery. Ja jestem zdania, że pod oczy tylko płynne korektory. Inne nadają się na wypryski, bo przesuszają. 

I jest różnica między 'corector' a 'concealer' ;)

#12 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 maja 2014 - 21:16

@Wisienkowa ja tam sie nie znam mowie to o co pytaja panie w sklepie gdy pytam o korektor :) 

chocby dzis ;)

wlasnie wyczytalam ze super maskuje tez KRYOLAN 

#13 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 09 maja 2014 - 21:58

wlasnie wyczytalam ze super maskuje tez KRYOLAN 
Nie wątpię, bo to wyższa półka jest. 

Podobno MAC jest dobry.

I Loreal. 

#14 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 10 maja 2014 - 07:01

bo to wyższa półka jest. 
w jakim sensie ?? cenowym?? bo paletka kosztuje 100zł ponad ale sam wklad pojedyczny -24zł wiec nie drogo jakos

Czasem korektor za 10 zl bedzie lepszy niz drogi. To cos jak z tuszami. Ja mam za 8zl i jest super ;) 

MAC
tez slyszalam . ( to samo sie tyczy zalotki )

Ale ja wiem z doswiadczenia ze cena to nie wszystko

#15 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 10 maja 2014 - 11:18

Ja nie stosuję. Cienie mam czasem, ale prawie niewidoczne.

Ostatnio kupiłam ten o którym pisała Sajuri:

4 paletki w rosmanie

pod oczy stosuje sie ten rozowy.

i ten różowy w świetle dawał straszną poświatę. Jakbym miała podbite oczy. :D A nałożyłam go malutko.

Więc zrezygnowałam i uznałam, że póki co... obejdę się bez.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#16 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 20 maja 2014 - 13:39

Ja nie używam korektora, bo mam mocno kryjący krem BB :). Zresztą te wszystkie korektory w sztyfcie są bardzo widoczne...

#17 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 26 maja 2014 - 11:30

Ja uzywam obecnie takiego:
moisturising-under-eye-cover.jpg

Nakłada się go pędzelkiem. Ja najpierw maluję, chwilę czekam i wklepuje :-) potem rozsmarowuje podkład na twarzy i zahaczam o oczy, potem pudruje i efekt jest dla mnie zadowalający :-)

Użytkownik Tilia edytował ten post 26 maja 2014 - 11:30

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#18 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 26 maja 2014 - 13:40

Nakłada się go pędzelkiem. Ja najpierw maluję, chwilę czekam i wklepuje potem rozsmarowuje podkład na twarzy i zahaczam o oczy, potem pudruje i efekt jest dla mnie zadowalający
Słyszałam, że najpierw podkład potem korektor. Ale jak efekt Cię zadowala to super.

Ten Bell który ja mam jest dość żółty, przez co dobrze maskuje cienie. Ale następnym razem poszukam czegoś, żeby rozjaśnić okolice oczu, bo cienie mam małe i nie wymagam ich zakrycia, tylko takiego ożywienia okolicy oczu. 

#19 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 26 maja 2014 - 18:25

Słyszałam, że najpierw podkład potem korektor. Ale jak efekt Cię zadowala to super.

Jeśli położyłabym najpierw podkład, a potem korektor to oczy różniłyby się znacznie od reszty twarzy :-) a tak to usuwam niedoskonałości, a potem wyrównuje kolor :-) ciężko wytłumaczyć :-) na mojej cerze się sprawdza :-)

Zresztą jak wbiłam teraz w google zapytanie to widzę, że wiele dziewczyn kładzie najpierw korektor :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#20 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 06 grudnia 2014 - 14:34

Zresztą jak wbiłam teraz w google zapytanie to widzę, że wiele dziewczyn kładzie najpierw korektor
Spróbowałam korektor a potem podkład i też jest oki ;)

A ten Pierre Rene nic dziwnego, że dobry jak nawilżający.

Polecam też korektor ten z Eveline z serii "ileśtam w jednym", mamuśka mi dała spróbować i jest super, kryje ładnie i nie zachowuje się jak ten mój z Collection.