Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dobra cukiernia, śląskie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 pattkaaa21

pattkaaa21
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 14 marca 2014 - 21:17

Witam dziewczyny

Szukam dobrej cukierni z województwa śląskiego ( miasto bez znaczenia ) jednak chodzi mi o cukiernię która zrobi wszystko a nie o taką tradycyjna. Mamy wymyślny tort, do tego pralinki i ciasta dla gości oraz dla sąsiadów, na dodatek chcemy zrobić pierniki w kształcie sukienki ślubnej i garnituru dla gości

#2 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 14 marca 2014 - 22:50

Ruda Śląska, dzielnica Kochłowice, cukiernia nazywa się Szarlotka, tel. 32 243 80 42 (:

Z Katowic nie jest daleko, bo przez Chorzów Batory wystarczy przejechać i to jest już niedaleko ;-)

Możesz najpierw przedzwonić i podpytać ;-)

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#3 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 15 marca 2014 - 11:46

To ja jeszcze polecę cukiernię Magda z Gliwic-Sośnicy. Tam to dopiero każde cuda wyczarują ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#4 pattkaaa21

pattkaaa21
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 15 marca 2014 - 12:32

O dziekuje bardzo :-) podzwonie i popytam. Przedstawie im moje pomysły bo mielismy cukiernie z Krakowa,zapierali sie ze zrobia wszystko. W koncu jak pokazalam co chce to uciekli haha

#5 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 14 lutego 2017 - 11:30

Sama zamierzam otworzyć cukiernię w Katowicach, ale sprzęt kuchenny jest strasznie drogi, więc postanowiłam nabyć go od lokalnych sprzedawców tutaj: ...reklama...- dla mnie liczy się to, że mam akcesoria od sprzedawców z Katowic i nie przeszkadza mi to, że będę pracowała na sprzęcie używanym. Już samo zakładanie własnej działalności i pozyskiwanie na nią funduszy to wiele korowodów.

#6 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 527 postów

Napisano 04 sierpnia 2024 - 11:48

Też niedługo otwieram swoją cukiernię, także teraz czeka mnie ten bardziej spokojniejszy, ale istotny etap - wyposażanie lokalu. Właśnie znalazłam na stronie https://waferspremiu...l/c/Komunia/392    opłatki  do tortów, jak i różne inne artykuły cukiernie. Zastanawiam się czy warto tam dokonać zakupu? Czy ktoś z was może kojarzy tą firmę? Czy robiliście u nich zakupy?