Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

maseczki kosmetyczne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

#21 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 05 października 2008 - 10:21

Wiele maseczek juz przetestowalam..... i zadne egzaminu nie zdaly <bezradny></span> <bezradny></span>

Buzka byla okropna.... pelna jakis krostek.... najgorzej na czole..... nic tylko same krostki :roll: :roll:

#22 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 05 października 2008 - 10:33

Madzik :), pewnie jakieś uczulenie ;)

Spróbuję tej, którą Donnka mi poleciła :]

#23 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 05 października 2008 - 10:42

pewnie jakieś uczulenie

byc moze <bezradny></span> <bezradny></span>

#24 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 05 października 2008 - 12:56

chyba tez sobie kupie maseczke... nigdy nie stosowalam zadnych a co lepsze nie myslalam o czyms takim 0.o

#25 Lejdi_B

Lejdi_B
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 10 października 2009 - 23:45

Ja mam straszne problemy z cerą trądzikową dlatego od paru lat jestem wierna domowej maseczce z drożdży. A ostatnio zamówiłam sobie w internetowym sklepie Maseczkę błotna do twarzy. Doszła w piątek, nałożyłam ją już dwa razy i jak na razie jestem bardzo zadowolona! Twarz wydaje się po niej taka świeża i gładsza, co do tej pory mi się nie zdarzało. Mam nadzieję, że jak poużywam dłużej to efekt również będzie długotrwały ;-)

#26 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 października 2009 - 08:13

czasem stosuje te z Perfecty nie są drogie, więc można sobie na nie pozwolić, zazwyczaj jaj robie większe zakupy kosmetyczne to kupuje kilka i później robie sobie na większe wyjscia :mrgreen:
pamiętam jak nałożyłam raz taką peel-off czy jak to się nazywa co się nakłada a poteem ściąga, nie wiem jaka to była firma ale nie mogłam tego zedrzeć z siebie :shock: katastrofa, także napewno nogdy więcej takich maseczek :-)

#27 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 października 2009 - 11:09

ja używam czasami maseczek z firmy Dermika, w takich jednorazowych saszetkach są :) wg mnie bardzo dobre, wydajne, ładnie pachną no i przede wszystkim nie mam na nie żadnego uczulenia :) nie są też drogie i jest dość duży wybór co do rodzajów cery :) polecam

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#28 Bella

Bella
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 16:10

Ja bezapelacyjnie i niezmiennie stosuję maseczki z linii Planet Spa avonu. Uwielbiam tą linię. Mnóstwo egzotyki, mikroelementów i witamin i... faktycznie genialny efekt. Używam też żel - maseczkę z Flosleku. Jestem zadowolona... :mrgreen:

#29 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 25 marca 2010 - 14:31

Ja używam raczej naturalnych maseczek, własnoręcznie zrobionych, najlepiej działa na moją cerę taka z drożdży albo z mąki owsianej.
Potrzebne jest pół filiżanki mąki owsianej, jedno białko jaja i odrobina ciepłej wody. Wszystkie składniki miesza się na gęstą papkę, potem nakłada na twarz (najlepiej pędzelkiem) na 20 minut, następnie zmywa ciepłą wodą. Dobra maseczka do tłustej cery. :-)

Mam jeszcze taki przepis na maseczkę pielęgnacyjną,: łyżeczka mąki pszennej, 2 łyżeczki płatków owsianych, łyżeczka startych migdałów (mogą być takie w płatkach), odrobina ciepłego mleka. Mąkę, płatki i migdały należy zmiksować na proszek, dodać ciepłe mleko, by utworzyła się gęsta masa. Jeśli wyjdzie za rzadka, to trzeba dodać jeszcze trochę wszystkich składników, prócz mleka. Nałożyć na oczyszczoną twarz na 15 min., potem wymasować twarz i następnie spłukać wodą. W moim przypadku działa ;-)

Raczej nie kupuję maseczek w sklepie, raz dostałam maseczkę z Eva Natura, z algami morskimi, saszetka jest w pakiecie z peelingiem

Dołączona grafika
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...

#30 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 25 marca 2010 - 17:03

Ja bardzo lubię te maseczkę - Bielenda z glinką zieloną ;-)
Zauważam zaraz po użyciu efekty - skóra jest gładka, taka "lekka", i cera wygląda zdrowiej ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#31 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 25 marca 2010 - 17:54

Jakoś nigdy nie używałam żadnych maseczek do twarzy,zawsze twierdziłam,że jest mi to zupełnie nie potrzebne.Jednak po przeczytaniu waszych postów,chętnie na którąś się zdecyduję.Tylko którą?

#32 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 12:03

ja je uwielbiam
ide sobie do rosmana i kupuje pare
dziś kupiłam 5 :mrgreen:
gilnka zielona z Dermaglin , Kleopatra
gilinka biała z Bielenda
maseczka dotleniajaca czekoladowa :-P
maska oczyszczajaca ( plus peeling) z Eva
oraz maska rozsietlajaca :-P jakaś morska ;)

zdam później relacje ktora jest naj
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#33 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 21:25

często stosuje maseczkę nivea głębokie oczyszczanie i jestem z niej zadowolona, jest tania i naprawdę dobra, przynajmniej dla mojej cery.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#34 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 10:06

ja też używam maseczek z nivea i są fajne :-) pamiętam, że jak byłam młodsza to robiłam sobie takie domowe maseczki z jajek, otrębów i takich tam....i kiedyś jak mi zaschła na twarzy to nie mogłam oczu otworzyć :-D ;-) i od tamtej :lol: pory już nie eksperymentuje
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#35 wsi3

wsi3
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 10:24

Według mnie super jest maseczka pielęgnacyjna SOS od evy. Dzięki temu że jest podana dodatkowo z oddzielną saszetką peelingującą super wpływa na cerę.

#36 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 08:01

Super jest glinka zielona z bielendy maseczka eco czy jakoś tak, taka w brązowej saszetce. Ponad to mam maseczkę z biodermy do cery tłustej, i jeśli są na twarzy jakieś krosty to błyskawicznie po tej maseczce zasuszają się.

#37 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 22:04

Znalazłyście jakieś fajne maseczki np. w Rossmanie, czy podobnym sklepie, ale nie jednorazówki? Chodzi mi o normalne większe opakowanie, bo albo nie mogę spotkać, albo oślepłam :oops: Szukałam jakiś czas, ale nie ma. Same saszetki teraz robią <bezradny></span>

#38 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 14:44

Znalazłyście jakieś fajne maseczki np. w Rossmanie, czy podobnym sklepie, ale nie jednorazówki?

ja wlasnie tez szukalam i NIC! :roll:

JAk juz jakas znalazlam w wiekszej tubce to byla przeciwzmarszczkowa :evil:

Dlatego jakis czas temu zamowilam sobie maseczke taka jak chcialam (oczyszczajaca) w Oriflame i wlasnie w tubce :mrgreen:

Ale widzialam tez dzis w Biedronce tez 3 rodzaje maseczek w tubkach :roll:

Załączone miniatury

• Maseczki_twarzy_Pure_3443624.jpg

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#39 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 10:01

A ja wolę te w saszetkach, bo miałam wiele razy maseczkę w tubce i nagminnie nie zużywałam do końca i wyrzucałam.

#40 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 14:37

Ponad to mam maseczkę z biodermy do cery tłustej, i jeśli są na twarzy jakieś krosty to błyskawicznie po tej maseczce zasuszają się.

a jak ona wygląda? masz moze foto? i jaka cena :-)
do cery tłustej - hm czyli ma wlasciwości matujące moze?
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...