Dziewczyny kochane!
Ostatnio zasmakowałam w kakao (z racji zimy
) i szukam inspiracji, bo powoli samo takie bez dodatków mi się nudzi.
Macie jakieś sprawdzone pomysły z czym podawać kakao? Z chęcią wypróbuję. ![]()
Napisano 29 stycznia 2014 - 10:37
Dziewczyny kochane!
Ostatnio zasmakowałam w kakao (z racji zimy
) i szukam inspiracji, bo powoli samo takie bez dodatków mi się nudzi.
Macie jakieś sprawdzone pomysły z czym podawać kakao? Z chęcią wypróbuję. ![]()
Napisano 29 stycznia 2014 - 14:20
@pik-pok ja od jakiegoś miesiąca dzień w dzień wypijam kakako!
ostatnio Misiek zrobił je troszkę inaczej i też smakowało, potem ja pokombinowałam ![]()
wersja Miśka - saszetka kawy 3w1 (lub łyżeczka rozpuszczalnej), 2-3 łyżeczki kakao, zalać mlekiem
moja wersja - saszetka kawy 3w1 (lub łyżeczka rozpuszczalnej), 2-3 łyżeczki kakao, zalać wodą w 3/4, dopełnić mlekiem
i oczywiście często też po prostu samo kakao plus mleko ![]()
Napisano 29 stycznia 2014 - 14:28
A ja lubię 3-4łyżeczki kakao błyskawiczne z odrobinką cynamonu i posypką czekoladową a samo kakako z mlekiem to tylko prawdziwe,gorzkie,to,które trzeba ugotować.Najbardziej lubię mocne i słodkie ![]()
Napisano 30 stycznia 2014 - 13:51
Z cynamonem musi być bardzo rozgrzewające.
Ja przyznam się, że też posiłkuję się jak mi się nie chce/nie mam czasu kakao błyskawicznym i wcale nie jest gorsze od "prawdziwego".
A pomysł z kawą też ciekawy, nie wpadłabym na to.
Napisano 30 stycznia 2014 - 23:22
A wiesz, że to dobry pomysł z tym rozpuszczalnym kakao, szybciej jest - zwłaszcza rano, a na rozgrzanie ja wczoraj zrobilam po przemarznieciu z odrobina chili, gdzies przepis widziałam...pycha słodko-pikantne wyszło...polecam
Napisano 23 lutego 2014 - 18:20
Ja też popijałam z kawa, ale jakoś w tym roku mi przeszła ochota, za to kakaa w ogpole pijemy dużo. Ja wracaliśmy z sanek, łyżew czy nawet ze szkoły to szybko wstawiałam mleko i 3 kubasy znikały w mig. Z chili to piłam tylko czekoladę taką gotową, dobre, ale dla mnie słabi tego chili, chyba faktycznie lepiej samemu zrobić, bo ja lubię jak naprawdę czuć ![]()
Mała to nie przepada za żadnymi dodatkami, ale nam też robiłam z przyprawą do piwa i wina chyba kamisa - mniam <3 A w ogóle kupujecie jeszcze trakie zwykłe kakao, czy instant? Ja tam wybieram instant bo raz, ze wygoda, a dwa witaminy, minerały to jak suplement z apteki, a jednak lepsze i lepiej przyswajalne.
Napisano 23 lutego 2014 - 19:55
zwykle bo to rozpuszczalne za slodkie.
zwykłe kakao, czy instant
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 13 marca 2014 - 07:25
Kiedyś robiłam kawę z kakao ale szybko mi przeszła ta 'moda'. A teraz kakao stosuję głównie do ciast ![]()
Napisano 04 kwietnia 2014 - 10:57
Ja też i to kombinuję po swojemu, np. zrobiłam naleśniki z kakao MixFix, pyszny, można jeść nawet bez nadzienia ![]()
Napisano 27 stycznia 2016 - 15:09
Naleśniki z kakao są super, ja najczęściej podaje z bitą śmietaną i wystarczy, ale dodaje zwykłe ciemne kakao.
Napisano 24 lutego 2016 - 13:07
Naleśniki z kakao są super, ja najczęściej podaje z bitą śmietaną i wystarczy, ale dodaje zwykłe ciemne kakao.
Jak ja dawno nie jadłem naleśników!
A szukam pomysłów na jakies proste jedzeniowe rzeczy, żeby przed córą błysnąc jak ją ze szkoły odbieram wcześniej. Na razie moją specjalnością są shaki przygotowywane z mlekiem - takie w saszetkach krugera truskawka albo czekolada.
Napisano 26 lutego 2016 - 08:17
Jedzcie dziewczyny kakao bo ostatnio czytałam,że nasiona kakaowca wymierają tak samo jak banany i może w przyszłości będziemy mieli problemy z ich uprawą. Czekolada i kakao będzie sztuczne. Teraz jemy naturalne.
Wypróbowałam wiele rodzajów kakao bo często używam do pieczenia ciast czekoladowych i najbardziej smakuje mi kakao Wedla. Ma najbardziej głęboki smak. Naleśników z kakao jeszcze nie jadłam ale już na którejś z kolei stronie widzę,ze ludzie sobie polecają tak wiec w końcu będę musiała spróbować
Lubie oczywiście ich gorzką czekolade, która zawiera w sobie 92% kakao:

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 03 marca 2016 - 12:05
Jak ja dawno nie jadłem naleśników!
A szukam pomysłów na jakies proste jedzeniowe rzeczy, żeby przed córą błysnąc jak ją ze szkoły odbieram wcześniej. Na razie moją specjalnością są shaki przygotowywane z mlekiem - takie w saszetkach krugera truskawka albo czekolada.
facet, bingo z tymi skake'ami, ja z tej serii lubię najbardziej jednak waniliowe
nie znam dziecka, ktore nie lubi takich napojów (doroslego zreszta tez nie
) a naleśniki to banalna rzecz, spróbuj zrobić takie wlasnie kakaowe, albo lepiej, daj kakao tylko do polowy ciasta i wylej na patelnie najpierw troche zwyklego a potem troche ciemnego, wyjdzie taki marmurek (potem jak dojdziesz do wprawy to mozesz wzorki robić), zobaczysz jakie wrazenie wywrzesz na córce
Napisano 06 kwietnia 2016 - 08:33
facet, bingo z tymi skake'ami, ja z tej serii lubię najbardziej jednak waniliowe
nie znam dziecka, ktore nie lubi takich napojów (doroslego zreszta tez nie
) a naleśniki to banalna rzecz, spróbuj zrobić takie wlasnie kakaowe, albo lepiej, daj kakao tylko do polowy ciasta i wylej na patelnie najpierw troche zwyklego a potem troche ciemnego, wyjdzie taki marmurek (potem jak dojdziesz do wprawy to mozesz wzorki robić), zobaczysz jakie wrazenie wywrzesz na córce
Są waniliowe? Ja chyba tylko trukawkę widziałam w cerrefourze Krugera. ![]()
Napisano 07 kwietnia 2016 - 18:30
ja jak mnie najdzie to pijam , le to czarne, nie to slodzone.
ostatnio czytałam, ze na kamienie w nerkach nie jest dobre a ja ma piasek ale co tam
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 18 kwietnia 2016 - 14:27
ZuziaDD, oczywiście że są, najlepsze według mnie
magdaaaa, pierwsze słyszę... hmmm...
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Pomysł na łazienkę |
|
|
|
Czy drewniany taras to dobry pomysł? |