Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Biegunka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#21 BTola1234

BTola1234
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 30 kwietnia 2015 - 10:37

Miałam przez pewien czas podobne dolegliwości, starałam się zmienić dietę, bo uznałam, ze ona jest tego wynikiem. 

Polecono mi używać Lakcid, przyznam, ze chyba nawet mi pomógł. 

#22 MagdaXA

MagdaXA
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 19 czerwca 2016 - 18:41

Z powodu jelita pobudliwego miewam problemy z biegunką bule brzucha i wzdęcia ostatnio dostałam trilac IBS i stosuję, puki co jestem zadowolona chociaż kumulacja tych problemów zdrowotnych mnie dobija : (

#23 WiolkaKlaman

WiolkaKlaman
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 20 czerwca 2016 - 08:19

Mnie po stoperanie strasznie brzuch boli. Więc zostają naturalne metody, takie jak : gorzka czekolada itp.

#24 dwunastka12

dwunastka12
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 29 czerwca 2016 - 06:52

a smecta? zawsze dzieciom dawałam i sama też piłam, ogólnie to raczej mam w drugą stronę :roll:

#25 EpicMimi

EpicMimi
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 24 lutego 2019 - 19:58

Na pewno nie wolno tego lekceważyć. Ważne by uzupełniać elektrolity i nie doprowadzić do odwodnienia. Jeśli biegunka utrzymuje się dłużej niż 2 dni i nie widać poprawy koniecznie trzeba zgłosić się do lekarza a zwłaszcza dzieci bo szybko się odwadniają. U Nas w domu stosujemy active flora baby, przeznaczony jest dla noworodków, niemowląt, dzieci i dorosłych.

#26 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 27 lutego 2019 - 09:00

Active flora jak najbardziej, ale oprócz tego obowiązkowo suszone jagody i przegotowana, letnia woda u nas się sprawdza. 

#27 szczypiorka

szczypiorka
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 24 marca 2019 - 21:25

nawet mi nie mówcie, nie tak dawno temu rodzinnie złapalimy rotawirusa, to była masakra, od razu zaczęłam synkowi dawać i sama brać flostrum plus, węgiel i jakoś przeszło, szkoda że o tych sposobach siie niedawno dowiedziałam, bo we wcześniejszych latach duzo gorzej to rpzechodziłam

#28 axarella

axarella
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 25 marca 2019 - 20:20

Węgiel albo stoperan

#29 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 12 kwietnia 2019 - 13:42

czy też takim maluszkom przy biegunce probiotyki dajecie?

#30 szczypiorka

szczypiorka
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 13 kwietnia 2019 - 21:07

Nie wiem o jakiego maluszka pytasz ale flostrum baby można dawać już od narodzin, jest bezpieczny i ma tylko te najlepiej przebadane szczepy bakterii. Jak małe dziecko ma bigukę to na pewno trzeba je bacznie obserwować, musi dużo pić, jeśli biegunka się przedłuża trzeba pójść do lekarza.

#31 kukurydziana

kukurydziana
  • Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 27 czerwca 2019 - 16:24

bierzecie probiotyki na wyjazdy?

#32 adena

adena
  • Użytkownik
  • 135 postów

Napisano 28 czerwca 2019 - 22:28

obowiązkowo na wyjazdy, nigdy nie wiadomo kiedy się jakiś rozstrój żołądka przytrafi, a flostrum nie trzeba trzymać w lodówce, łatwo go podać nawet małemu dziecku. To jedna z podstawowych rzeczy w mojej apteczce oprócz leków przeciwbólowych i plastrów.

#33 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 05 grudnia 2019 - 12:53

Przy każdego rodzaju problemach z brzuchem dobrze jest brać probiotyki a już na pewno przy biegunce,  u nas zawsze jest probiotyk flostrum, łagodzi objawy, po nim biegunka mija szybciej, brzuch nie boli, można podawać nawet dłużej bo flora bakteryjna odbudowuje się w dłuższym czasie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych