Miałam przez pewien czas podobne dolegliwości, starałam się zmienić dietę, bo uznałam, ze ona jest tego wynikiem.
Polecono mi używać Lakcid, przyznam, ze chyba nawet mi pomógł.
Napisano 30 kwietnia 2015 - 10:37
Miałam przez pewien czas podobne dolegliwości, starałam się zmienić dietę, bo uznałam, ze ona jest tego wynikiem.
Polecono mi używać Lakcid, przyznam, ze chyba nawet mi pomógł.
Napisano 19 czerwca 2016 - 18:41
Z powodu jelita pobudliwego miewam problemy z biegunką bule brzucha i wzdęcia ostatnio dostałam trilac IBS i stosuję, puki co jestem zadowolona chociaż kumulacja tych problemów zdrowotnych mnie dobija : (
Napisano 20 czerwca 2016 - 08:19
Mnie po stoperanie strasznie brzuch boli. Więc zostają naturalne metody, takie jak : gorzka czekolada itp.
Napisano 29 czerwca 2016 - 06:52
a smecta? zawsze dzieciom dawałam i sama też piłam, ogólnie to raczej mam w drugą stronę ![]()
Napisano 24 lutego 2019 - 19:58
Na pewno nie wolno tego lekceważyć. Ważne by uzupełniać elektrolity i nie doprowadzić do odwodnienia. Jeśli biegunka utrzymuje się dłużej niż 2 dni i nie widać poprawy koniecznie trzeba zgłosić się do lekarza a zwłaszcza dzieci bo szybko się odwadniają. U Nas w domu stosujemy active flora baby, przeznaczony jest dla noworodków, niemowląt, dzieci i dorosłych.
Napisano 27 lutego 2019 - 09:00
Active flora jak najbardziej, ale oprócz tego obowiązkowo suszone jagody i przegotowana, letnia woda u nas się sprawdza.
Napisano 24 marca 2019 - 21:25
nawet mi nie mówcie, nie tak dawno temu rodzinnie złapalimy rotawirusa, to była masakra, od razu zaczęłam synkowi dawać i sama brać flostrum plus, węgiel i jakoś przeszło, szkoda że o tych sposobach siie niedawno dowiedziałam, bo we wcześniejszych latach duzo gorzej to rpzechodziłam
Napisano 25 marca 2019 - 20:20
Węgiel albo stoperan
Napisano 12 kwietnia 2019 - 13:42
czy też takim maluszkom przy biegunce probiotyki dajecie?
Napisano 13 kwietnia 2019 - 21:07
Nie wiem o jakiego maluszka pytasz ale flostrum baby można dawać już od narodzin, jest bezpieczny i ma tylko te najlepiej przebadane szczepy bakterii. Jak małe dziecko ma bigukę to na pewno trzeba je bacznie obserwować, musi dużo pić, jeśli biegunka się przedłuża trzeba pójść do lekarza.
Napisano 27 czerwca 2019 - 16:24
bierzecie probiotyki na wyjazdy?
Napisano 28 czerwca 2019 - 22:28
obowiązkowo na wyjazdy, nigdy nie wiadomo kiedy się jakiś rozstrój żołądka przytrafi, a flostrum nie trzeba trzymać w lodówce, łatwo go podać nawet małemu dziecku. To jedna z podstawowych rzeczy w mojej apteczce oprócz leków przeciwbólowych i plastrów.
Napisano 05 grudnia 2019 - 12:53
Przy każdego rodzaju problemach z brzuchem dobrze jest brać probiotyki a już na pewno przy biegunce, u nas zawsze jest probiotyk flostrum, łagodzi objawy, po nim biegunka mija szybciej, brzuch nie boli, można podawać nawet dłużej bo flora bakteryjna odbudowuje się w dłuższym czasie.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych