Obydwa mi sie podobają.Nie oklepane i ładnie brzmiąA Liliana ?
martynka?
Imiona dla naszych dzieci
Napisano 09 października 2013 - 08:07
Napisano 09 października 2013 - 08:53
W sumie malo jest mlaych Bas, a Kas jeszcze mniej
Napisano 09 października 2013 - 09:56
Co Basi. To nie lubię imion tego typu bo np Barbara już mi się strasznie nie podoba. Mała Basia ok, ale nie lubię jak ludzi w moim wieku chcą aby do nich tak mówić czyli zdrabniać. Bo taka 30 letnia Basia, Ania, Kasia itp powoduje u mnie irytację.
Ale Katarzyna, Kasia, Kaśka jest ok. W sumie w każdej postaci oczywiście dostosowanej do wieku.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 11 października 2013 - 09:45
Napisano 11 października 2013 - 11:16
A tak serio, jako posiadaczka tego imienia jako wielki plus mogę zaliczyć fakt,że jest mnóstwo zdrobnień i każdy znajdzie coś dla siebie. Martynka, Martysia, Martyś,Martynuś, Tysia, Martyśka- to akurat pomysły moich znajomych i rodzinki.To bardzo wdzięczne imię, dla kogoś kto tak się nazywa. Wiem,ze jakiś czas temu moda na nie wróciła, ale kiedy ja byłam mała to byłam jedyną Martyną jaka znałam i tak było bardzo długo
Napisano 11 października 2013 - 11:45
Natalia takie zwykłe ani na nie ani na tak. Jednak Franek już na nie, a Kornelia wyjątkowo mi się nie podoba.
Martyna kiedyś nie lubiłam tego imienia jakoś, bo znałam tylko jedną (masz rację Histeria kiedyś to było bardzo rzadkie imię) ale dzisiaj już znam więcej i samo imię zaczęło mi się nawet podobać.
Mi podoba się imię Ernest, tylko niestety skojarzenia mam, że takie imie pasuje do kujona.
Napisano 11 października 2013 - 14:51
Natalka to ładne imię, Kornelia mi się nie podoba.Franków już teraz sporo, wśród maluchów, natomiast Eryka nie znam żadnego.
Napisano 11 października 2013 - 19:41
eeee u mnie nawet 80 letnia Basia brzmi fajnie;) cieplo. Bo taka 30 letnia Basia,
Barbara juz gorzej.
Ernest ok, ale bym tak nie dala.Eryk jakos wcale..
Martynka podoba mi sie kojarzy mi sie z Wojeciechowska .
Marta tez ok
Haneczka jest sliczne. Zosia nadal mi sie podoba. Moj maz jest za Zuza.
Napisano 21 października 2013 - 09:24
Ernest ok, ale bym tak nie dala.Eryk jakos wcale..
Super jak dla mnie.Mocne,zdecydowane imiona.
Napisano 21 października 2013 - 12:11
Leon
Dla mnie,odpada.Nie ciekawie mi sie kojarzy ![]()
Napisano 21 października 2013 - 13:02
Leon jakoś kojarzy mi się z kimś strasznie starym i z psem, bo u mnie na osiedlu ich chyba z 5.
Napisano 21 października 2013 - 17:20
Leon absolutnie nie... myślę że dzieci w szkole nie dały by żyć mojemu dziecku wtedy .. Ale jeszcze mi Blanka w ucho wpadła ![]()
Napisano 21 października 2013 - 19:32
Leon absolutnie nie... myślę że dzieci w szkole nie dały by żyć mojemu dziecku wtedy
Zdziwiłabyś się ile teraz małych Leonków się porodziło ![]()
Leon jakoś kojarzy mi się z kimś strasznie starym
Też mi się tak kiedyś kojarzyło ale teraz mi się spodobało. Chociaż D. nigdy by się nie zgodził na to imię ![]()
Blanka
Moja sąsiadka ma córkę o takim imieniu. Koszmar ![]()
Napisano 21 października 2013 - 19:34
Blanka, ani trochę mi się nie podoba ![]()
Ale Leon... Leoś, Leonek, całkiem fajne. Ja mam z tym imieniem miłe wspomnienia, bo mój wujek miał tak na imię i to chyba dlatego dobrze mi się kojarzy ![]()
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 22 października 2013 - 09:22
Leon mi się kojarzy z tym lwem z reklamy (sok dla dzieci) dla dziecka odpada ![]()
Jeśli kiedyś bedziemy mieć dzieci to będzie zależnie od płci Aleksander-Aleksandra ![]()
Napisano 22 października 2013 - 10:26
Leon mi się kojarzy z tym lwem z reklamy (sok dla dzieci) dla dziecka odpada
hahaha wczoraj chciałam dokładnie to samo napisać ![]()
Blanka spoko, a co powiesz na Biankę?
Bianka hmmm... niby ciekawie ale jednak Blanka lepiej brzmi
Dobrze że to jeszcze 6 miesięcy do podjęcia decyzji bo póki co to nie znam płci i nie mogę się bardziej wczuwać w wybieranie imienia ![]()