Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Tipsy, wzorki...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3245 odpowiedzi w tym temacie

#2841 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 25 września 2010 - 09:05

Jakoś te pazurki i zdobienia nie podobają mi się,kojarzy mi się to z kiczem. <bezradny></span>

#2842 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 25 września 2010 - 09:09

Gdybym już była tipsiara <hepi1></span>
to chyba te pierwsze jesli już

jestem pod wrażeniem że im to nie spada dobry klej mają

<umieraam></span>
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#2843 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 września 2010 - 19:48

Chyba nie docenię talentu twórców tych ... hmm... tipsów <hepi1></span>

Jedyne co mi do głowy przychodzi to: o jezusicku <olaboga></span> <umieraam></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#2844 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 25 września 2010 - 21:12

o jezusicku <olaboga></span>

haha dokładnie <umieraam></span>

Nigdy w życiu dałabym zrobić sobie takiego czegoś, bo po prostu bałabym się, że pod ciężarem tego czegoś odpadnie mi mój paznokieć. Brrrrr...

#2845 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 25 września 2010 - 21:15

ja też jakoś nie umiem docenić tego rękodzieła <bezradny></span>
nic mnie nie zachwyca, wręcz odpycha, po co robić coś takiego na paznokciach, skoro to nie jest nic a nic praktycznego :roll:

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#2846 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 25 września 2010 - 22:30

po co robić coś takiego na paznokciach, skoro to nie jest nic a nic praktycznego

A czy wszystko musi być praktyczne? :lol: Ze względów praktycznych to owszem, zgodzę się- odpada. Ale jeśli chodzi o pomysł, wykonanie( co napewno rzeczą prostą jest) podoba mi się. Fajnie popatrzeć na takie "dzieła" ;-)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#2847 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 września 2010 - 06:35

A mi pierwsze się podobają - i wykonanie i pomysł i to, że nie jest na nich tak napaćkane jak na innych <umieraam></span>
Reszta do mnie nie przemawia <bezradny></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#2848 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 września 2010 - 12:35

pierwsze , troszke inna dlugosc i byly by nawet ok, niby tam sie duzo dzieje, ale w miare do przyjecia. reszta jest przedobrzona , jak im plce nie cierpna skoro musza tak trzymac caly czas rozlożone , aby nie popsuć :D

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#2849 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 26 września 2010 - 13:45

jak na zawody to chyba ok - długie i krzykliwe :-P tylko nie wiem czy dałabym sobie cos takiego zrobic, jak są takie ciężkie to pewnie bolą :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2850 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 26 września 2010 - 18:05

jak na zawody to chyba ok - długie i krzykliwe

dokładnie :D
przecież w tych paznokciach nikt nie fukcjonuje na co dzień - są tylko na czas konkursu :P
wg mnie są malymi arcydziełami, zapewne bardzo pracochłonnymi i wymagającymi jednak jakiegos talentu i umiejętności :)
podziwiam :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#2851 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 07 października 2010 - 09:03

Kiedys dalam sobie zalozyc tipsy,takie bardziej trwale.Po trzech dniach poszlam je zerwac,bo nic nie potrafilam zrobic.Pamietam jak w markecie kasjerka wysypala mi reszte drobniaków na blat,a ja nie moglam ich pozbierac.Ludzie za mna sie smiali,a ja bylam czerwona jak burak.Paznokietki byly piekne,ale stanowczo za dlugie.nie moglam sie nawet podrapac.Zniszczyly mi sie tez plytki,po tym kleju zrobily sie matowe i takie jakies szorstkie.Juz bym drugi raz na to nie poszla. <zwiewamy></span>
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#2852 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 07 października 2010 - 18:53

Kiedys dalam sobie zalozyc tipsy,takie bardziej trwale.

Jak to: bardziej trwałe? Prawidłowo założone paznokcie powinny trzymać się min. miesiąc

Po trzech dniach poszlam je zerwac,bo nic nie potrafilam zrobic.

Zniszczyly mi sie tez plytki,po tym kleju zrobily sie matowe i takie jakies szorstkie.Juz bym drugi raz na to nie poszla. <zwiewamy></span>

I właśnie tu się mylisz. Z poprzedniego cytatu wynika, że poszłaś je 'zerwać'... i dziwisz się, że paznokcie są zniszczone?...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2853 Anika

Anika
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 07 października 2010 - 20:07

ja przez pewien okres zakładalam tipsy i nosiłam ponad rok na dopełnienia jeździłam raz w miesiącu i były mega wytrzymałe :)

#2854 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 08 października 2010 - 06:14

Jak to: bardziej trwałe? Prawidłowo założone paznokcie powinny trzymać się min. miesiąc

No wlasnie takie.Moza zalozyc sobie tansze na tydzien lub dwa.To jest jakis plastik,który sie szybciej lamie.Szczerze mówiac nie bardzo sie na tym znam,tyle co mi powiedzieli w studio kosmetycznym.

[ Dodano: 2010-10-08, 07:18 ]

Z poprzedniego cytatu wynika, że poszłaś je 'zerwać'... i dziwisz się, że paznokcie są zniszczone?...

No bo poprostu zle sie z nimi czulam,nie spodziewalam sie,ze nic nie bede mogla zrobic.Slyszalam tez,ze sam klej niszczyplytke paznokcia.No nie wiem,nie bede sie wypowiadac,bo poprostu nie wiem.Mnie to nie spasowalo i nie dalabym juz wiecej zalozyc tipsów.
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#2855 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 08 października 2010 - 12:19

Gdybym już miała zrobić sobie tipsy to jak na foto - delikatnie moglby byc tu jakis wzorek jeszcze
natomiast takie długie to aż mi ciary przechodza, brrr

Załączone miniatury

• nails_103.jpg
  • clearklaudia.jpg

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#2856 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 08 października 2010 - 20:03

No wlasnie takie.Moza zalozyc sobie tansze na tydzien lub dwa.To jest jakis plastik,który sie szybciej lamie.Szczerze mówiac nie bardzo sie na tym znam,tyle co mi powiedzieli w studio kosmetycznym.

Oj to kobity w tym studio chyba mają tylko parcie na pieniądze i wciskają kit osobom, które się nie znają... równie dobrze można kupić plastiki w drogerii za 4 zł i ten sam efekt jest... po prostu ręce opadają.. i dziw się człowieku, że ludzie mają później takie, a nie inne zdanie na temat stylizacji paznokci....

I najważniejsze: MASY SIĘ NIE ZRYWA!! Żel czy akryl należy zdjąć za pomocą acetonu(akryl lub żele soak-off) lub po prostu spiłować... zrywając masę, zrywasz razem z własną płytką, co może doprowadzić do różnych chorób..

[ Dodano: 2010-10-08, 21:14 ]
A teraz pokażę Wam moją dzisiejszą pracę... kobitka ma bardzo zaniedbane paznokcie i skórki, co widać na zdjęciu, ale zrobiłam, co mogłam, by się jej dłonie ładniej prezentowały

Załączone miniatury

• DSC07533.JPG

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2857 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 09 października 2010 - 03:53

Sajuri, z tych dwóch co wrzuciłaś french jest bardzo ładny :-)

maartekkk, udało Ci się- bardzo ładnie dłonie się prezentują :-D Fajny ten brokacik- taki delikatny, zawsze mi się wydawało, ze tak zrobione paznokcie będą strasznie krzykliwe, a tu na każdym brokat i tak delikatnie :-D No żadna w sumie nowość, że Ci tak ładnie wyszło :-)

#2858 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 09 października 2010 - 07:17

martek wyglądają ludzko :P Podoba mi się długość i to, że są delikatne. A mam pytanie... Na jednym palcu przy skórce widać coś czarnego? Czy to jakieś uszkodzenie, czy na brokat tak światło pada? :lol:
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#2859 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 09 października 2010 - 09:59

89kasienka89, jak pisałam, kobitka miała wręcz brudne paznokcie i skórki...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2860 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 października 2010 - 11:00

maartekkk, kasi chyba chodziło o to na serdecznym palcu lewej dłoni ;-) brud to nie jest, skórka tym bardziej :P

kształt i długość nie do końca w moim guście, ale po twoich pracach widać, że "ćwiczysz" i każda jedna łapka wychodzi coraz lepiej :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych