Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Tipsy, wzorki...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3245 odpowiedzi w tym temacie

#2081 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 27 października 2009 - 20:32

co wg niektórych nie niszczy pazurków

a ja kiedyś słyszałam, że akryl ogólnie jest niebezpieczny dla organizmu ludzkiego... że niby rakotwórcze działanie wykryli czy coś takiego.. ale sama nie wiem czy w to wierzyć.. wie ktoś może coś na ten temat? ;>
bo mam wielką ochotę sobie zrobić właśnie akryle, ponieważ bardzo (bardzo,bardzo :mrgreen: ) podobają mi się te wszystkie kwiatuszki i ozdóbki wymodelowane na paznokciu z akrylu :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#2082 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 27 października 2009 - 20:38

amoramor, z tego co wiem, to kiedyś ponoć tak, choć niekoniecznie sam akryl, a płyn tzw. liquid, który jest niezbędny przy tej metodzie. Strasznie śmierdzi, ale aktualnie jest niegroźny ;) Ale kiedyś owszem - były przypadki zachorowań głównie drogii oddechowe... teraz jedynie może Cię rozboleć głowa od smrodu, ale nic Ci nie będzie :P A i jest coraz więcej płynów, które nie mają tak intensywnego zapachu. Ale mp mimo wszystko kobietom w ciąży nie zaleca się paznokci akrylowych - o nic innego tu nie chodzi, bo przecież akryl nie przeżre Wam paznokci i nie wpłynie do krwi :P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2083 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 października 2009 - 20:41

Maartekkk,dziekuje za wypowiedz,byc moze w przyszlosci jeszcze raz zdecyduje sie na takie pazurki,moze rzeczywiscie nie ma co sie zrazac do sztucznych paznokci :-P

#2084 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 27 października 2009 - 20:48

Czy przedłużanie niszczy nasze paznokcie i czy jest to zdrowe dla naszego organizmu???

Produkty do przedłużania paznokci nie są w stanie zniszczyć naszych paznokci, ponieważ nie są aż tak silnymi substancjami chemicznymi, a dodatkowo (tak jak żywność, leki, czy kosmetyki) przechodzą wszelkie testy przydatności do użytku. Jedyną czynnością, która może jedynie osłabić nasze paznokcie jest ich matowienie przed przedłużeniem, niestety jest to konieczne w przeciwnym razie materiał (akryl, żel) lub po prostu tips będzie miał słabszą przyczepność do płytki paznokcia. Kolejną rzeczą, która niszy naszą płytkę jest nieumiejętne przedłużanie lub nieumiejętne usuwanie przedłużonych paznokci. Przed wybraniem się do salonu warto jest sprawdzić czy pracują w nim rzetelne osoby po specjalistycznych kursach z odpowiednią wiedzą, umiejętnościami, warto też jest sprawdzić opinie klientek oraz to czy produkty stosowane w tym salonie są profesjonalne. Skąd mit, że akryl szkodzi i jest rakotwórczy??? W latach 60 tych kiedy akryl miał swoje początki a przedłużanie paznokci było luksusem, niektóre liquidy (płyny akrylowe) zawierały szkodliwe związki chemiczne MMA (metakrylan metylu- jest wchłaniany do organizmu przez drogi oddechowe, skóre oraz przez przewód pokarmowy. Wdychane pary drażnią śluzówkę jamy ustnej, oczu, nosa, górnych dróg oddechowych. Działanie przez układ pokarmowy może powodować nudności i wymioty. W wyniku długotrwałego działania metakrylanu metylu może dojść do uszkodzenia wątroby i nerek.). W latach 70-tych Instytut Żywności i Leków, zakazał stosowania płynów akrylowych opartych na MMA ze względu na szkodliwe działanie (powodował deformacje płytki paznokciowej, alergie a jego opary były bardzo szkodliwe dla stylisty). Obecnie stosuje się akryl zawierający EMA- metakrylan etylu, uznany przez amerykańską Komisję d/s Składników Kosmetycznych, jako bezpieczny do stosowania na naturalnych paznokciach, nieszkodzący zdrowiu.Nie mniej jednak nie ulega wątpliwości iż nadal zapach liquidu nie nalezy do najprzyjemniejszych dlatego ważne jest by zapieg przedłużania paznokci odbywał się w wentylowanym pomieszczeniu.

Źródło:
internet
(jeżeli nie wolno dawać linków to go usuńcie i powiedzcie, jak inaczej podać źródło :P )
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2085 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 27 października 2009 - 20:51

maartekkk, dziękuję ślicznie za wyjaśnienie :*
może przy najbliższej okazji zamienię żele na akryle :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#2086 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 27 października 2009 - 21:03

amoramor, proszę bardzo :) I zapraszam do mnie :D Na dniach może koleżanka będzie pazurki chciała... i w tym tygodniu zrobię sobie, więc czekajcie z niecierpliwością :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2087 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 27 października 2009 - 21:53

maartekkk, więc czekam z niecierpliwością na jakieś fotoski :D może mnie coś zainspiruje do zmiany ;)
bo obecnie mam żele, frencz z tzw 'małym pierdzielnikiem' :mrgreen: na 2 palcach :) czyli b.delikatne :)
a co do zaproszenia, to chętnie ale chyba daleeeeko mamy do siebie :P

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#2088 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 29 października 2009 - 22:26

A teraz coś, co Wam się nie spodoba ;) Frenchyk 'po mojemu' :P Ale się dziwnie czuję, jak ja już dawno nie miałam długich paznokci... ałe :P
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2089 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 29 października 2009 - 22:33

nie przepadam za czarnym frenczem :P i jak dla mnie za dużo brokatu :P
ale te białe kwiatuszki super :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#2090 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 29 października 2009 - 22:34

amoramor, a jak mi się sypnęło, tak już zostało :P nie no chciałam jakoś rozjaśnić tą czerń - brokat był chyba najlepszym rozwiązaniem... mnie się nawet podoba ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2091 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 29 października 2009 - 22:46

A mi się podoba ten czarny frencz. Jednak wolałabym bez tych kwiatków.

jak ja już dawno nie miałam długich paznokci... ałe :P

Ja też. Mażą mi się znowu takie, ale nie chcę niszczyć paznokci tipsami. Poczekam aż moje odrosną.
Jestem w Peru...

#2092 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 29 października 2009 - 22:48

chciałam jakoś rozjaśnić tą czerń

tu masz rację, bez brokatu ta czerń bardziej rzucałaby się w oczy :D
ogólnie pazurki wykonane ładnie i starannie :)
a długo Ci zajmuje zrobienie sobie samej takich? bo chyba ciężko jest np u prawej rączki co? :P

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#2093 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 29 października 2009 - 22:49

maartekkk, mi te paznokietki bardzo się podobają ;-) rozwijasz się w szybkim tempie <ookk></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2094 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 października 2009 - 00:07

bardzo ładnie wykonane, i wzór podoba mi sie (oczywiście bez kwiatków :P )

chociaż co do kwiatków właśnie - wychodzą ci coraz lepiej <ookk></span> bardzo ładnie tu dopracowane

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#2095 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 30 października 2009 - 07:10

Przepiekne :!: :!: :!: <zakochany></span>

#2096 ewelka2401

ewelka2401
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 30 października 2009 - 07:36

ladne :-)
Dołączona grafika

#2097 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 30 października 2009 - 08:20

no i lux ;-) wykonanie super ale ja jednak wole biały pasek ;-)
kwiatki ładniej by się prezentowały z białym ;-)
ale rozumiem, że to wersia dla ostrych kobiet? ;-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#2098 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 30 października 2009 - 08:33

maartekkk, no to ja się znowu powtórzę, bo mi sie podobaja wszystkie Twoje dzieła ;-) Bo zrobione są starannie i

bardzo ładnie wykonane

Właśnie dlatego ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#2099 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 30 października 2009 - 08:35

kasiatoja, dla odwazniejszych :P Bo to moje są :P chciałam zobaczyć, jak się będą prezentować ;)
amoramor, nie pytaj... prawie 5h siedziałam... bo pierwszy raz robiłam końcówkę akrylową osobno i kamuflaż osobno... a wiadomo, jak to się lewą ręką robi... :P

Dzięki dziewczyny :) Dzisiaj mam klientke, zobaczymy co mi wyjdzie ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2100 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 30 października 2009 - 09:26

maartekkk, mnie sie podobaja też ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych