Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Tipsy, wzorki...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3245 odpowiedzi w tym temacie

#2021 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 23 września 2009 - 14:31

calineczka, wez sobie kup pilniczek z gradacja 100 lub 180 (w drogerii jak powiesz, ze do tipsow, to pani napewno doradzi :P ) i teraz pytanie: masz akrylowe czy zelowe?
Jezeli akrylowe, to przyda Ci sie aceton, musisz w nim zamoczyc pazurki, jak sie zacznie rozpuszczac, to go pilnikiem i tak do konca :)
Z zelem jest gorzej - trzeba go niestety spilowac... wiec bierzesz pilnik i pilujesz, zwracajac uwage, gdzie Twoja naturalna plytka, aby jej nie przepilowac, bo bedzie bolalo... jak juz zostana jakies ciapki czy cos, na koniec poprostu jezeli masz polerke do paznokci - nakladasz oliwke na nie i polerujesz - nie ma nawet sladu po tipsach :) Pokaze Ci moje po zdjeciu tipsow - przed i po polerowaniu.

Generalnie jezeli nie czujesz sie na silach (bo troche przy tym schodzi i trzeba byc cierpliwym :P ) to obetnij je jak mowila Olcia lub idz do Pani, ktora robila pazurki, powinna zrobic to umiejetnie, czyli paznokcie powinny byc w stanie (prawie) takim, jak przed zabiegiem :)

Załączone miniatury

• DSC04092.JPG
  • DSC04094.JPG

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2022 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 23 września 2009 - 16:14

O Boże, ja właśnie jestem w trakcie pozbywania się swoich akryli, masakra, ile czasu mi to zajmuje :shock: ale to chyba przez to, że mam kiepski pilniczek :-/ raczej na razie nie mam ochoty na tipsy, muszę zadbać o swoje pazurki ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2023 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 23 września 2009 - 20:45

Mam żelowe :!:
pilniczek do tipsow juz kupilam wczesniej bo je pilowalam ......
dzieki Martuś za dokladny opis
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2024 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 05 października 2009 - 21:41

Mam dylemat, bo podobają mi się tipsy i chciałabym iść sobie je zrobić ale...no właśnie ale boję się że zniszczę sobie paznokcie.
Jak to "działa" kiedy trzeba uzupełniać, jak po ściągnięciu wyglądają paznokcie.
Myślicie, że warto sobie je zrobić czy szkoda paznokci i pieniędzy?

[ Dodano: 2009-10-06, 10:40 ]
A wczoraj tak strasznie szukałam tego tematu i go nie znalazłam :oops:

#2025 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 06 października 2009 - 17:01

Ja co prawda nigdy sobie nie robilam akryli, ale przyklejalam zwykle tipsy, wiec jesli sie boisz, moze zacznij od tego ;> Ja zeby paznokiec sie nie niszczyl, najpierw maluje go przezroczystym lakierem, a potem naklejam tipsy, i szczerze mowiac po odklejeniu ich plytka paznokcia nie wyglada wcale zle
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#2026 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 06 października 2009 - 17:37

kleopatra, musisz isc do kogos z polecenia lub kogos, do kogo masz zaufanie, bo niestety z wlasnego doswiatczenia wiem, ze niektore 'stylistki' robia wszystko na odwal sie. Co jeszcze - tipsow sie nie ma co bac, wiadomo, troszke oslabiaja plytke ale to nie z powodu ich noszenia, a uprzedniego matowienia (nie mylic z pilowaniem!!!) no i pozniejszego sciagania... ale to nigdy nie zniszczy Ci plytki. Jedyne, co moze to zrobic, to wlasnie zle opracowanie tipsa, pilowanie przed zabiegiem no i nieumiejetne zdejmowanie... niektore Panie twierdza, ze 'jejku, juz nigdy tispow, takie slabe paznokcie'... to az mi rece opadaja... nie nalezy ich odrywac przede wszystkim, bo masa bedzie schodzic razem z paznokciem... no i przy spilowywaniu trzeba uwazac, zeby samemu sobie krzywdy nie zrobic... ale jak mowilam - jezeli udasz sie do kogos, kto ma glowe na karku, to panokcie Twoje beda po wszystkim w takim stanie, jak przed nalozeniem :) I jezeli moge jeszcze wtracic - jezeli naprawde obawiasz sie o paznokcie, ze Ci sie zniszcza - proponuje zrezygnowac z przedluzania na tipsie, bo jednak klej wzera sie w plytke... wiec mozna przedluzyc je na szablonie np. zelem czy akrylem... efekt ten sam, a jest najmniej inwazyjny.

Gdzies powyzej pokazywalam zdjecia moich prywatnych paznokci zaraz po spilowaniu masy, no i efekt po umiejetnym wypolerowaniu pazurka - nawet nie ma sladu.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2027 natia

natia
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 08 października 2009 - 21:41

obecnie nosze zele. jestem z nic dosyc zadowolona. dosyc, bo musze widywac sie z moja kosmetyczka co dwaz tygodnie.
a co do wzorkow uwielbiam!! wszelakie, najdziwniejsze:-P

eh... tipsy sa coraz modniejsze, ale nie polecam akryli bo sa szkodliwe, lepszy zel, choc mniej trwaly.

#2028 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 13 października 2009 - 20:12

natia, nie do konca sie z Toba zgodze :P

Dzisiejszy trening na moim wskazującym - przed jutrzejszą klientką - już tak dawno nie robiłam pazurków, więc chciałam sprawdzic, jak mi pójdzie... oceńcie same:
żel na formie z przedłużonym delikatnie łożyskiem
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2029 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 13 października 2009 - 20:13

jacie ja nie potrafię tak równiutko zrobić ten łuk :( nawet prosty french mi nie wychodzi :(

#2030 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 13 października 2009 - 20:19

krowka17, jak sie teraz przyjrzec... wcale nie jest rowno... juz dawno nie robilam i sie lapa trzesie... musze to nadrobic, bo w koncu zapomne wszystkiego... Martusiu moja droga, dojdziesz do wprawy ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2031 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 13 października 2009 - 20:20

Martusiu moja droga, dojdziesz do wprawy ;)

póki co to wymyślam wszystkie wzory byleby tylko nie robić nic z białym lakierem :D

#2032 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 13 października 2009 - 20:48

maartekkk ładnie tylko ja bym nie chciała aż takich kwadratowych :->

#2033 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 13 października 2009 - 21:07

mloda, co kto lubi ;) jedni takie, inni migdalki, niektorzy szpice ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2034 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 października 2009 - 13:56

maartekkk bardzo ładnie , równiutko i kształt idealny :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#2035 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 14 października 2009 - 14:24

b.ładne :) lubię 'frencza' :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#2036 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 15 października 2009 - 06:26

Marcia mi sie badzo podobaja :-D

a to moje ostatnie na slub bo maialam wszystko w srebrze i te z kropeczkami to wczorajsze ;-)

Załączone miniatury

• 5ad97cfe38.jpg
  • a85b45ff45.jpg

#2037 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 15 października 2009 - 07:01

Olciiia, jak zawsze sliczne :) Moze zdobienie nie bardzo mi sie tym razem widzi, ale no zawsze podobaja mi sie Twoje pazurki - takie naturalne, starannie zrobione, wszytko na swoim miejscu... przede mnajeszcze duuuzzo pracy :)
A powiedz: kolezanka robi pazurki Ci na tipsie czy na formie? No i czym robi koncowke frencha? To tips czy zel no i czym i jak go naklada? Tysiac pytan na minute, ale wciaz szukam doskonalego rozwiazania :P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2038 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 15 października 2009 - 07:05

maartekkk, na tipsie, bo z forma za dyzo pracy
na tych srebrnych to byl swiezy tips a te kropki to uzupelnienie ;-)

#2039 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 15 października 2009 - 09:27

Olciiia, te pierwsze sa przesliczne... Sama bym sie chetnie na takie skusila :-D

#2040 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 15 października 2009 - 10:57

a mi się podobają z tym srebrnym, ładniutkie i delikatne :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych