Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Prezenty dla naszych facetów - pomysły

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
743 odpowiedzi w tym temacie

#581 jadwinia

jadwinia
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 11 lipca 2012 - 18:36

a mój uwielbia robić zdjęcia, szkoda, że wcześniej nie trafiłam na ten kubek ;/ na szczęście za parę miesięcy ma urodzinki, więc nic nie jest stracone ;) a na imieniny musiał się teraz zadowolić zestawem 4 filtrów, zakupionym na /reklama/
w jego skład wchodzą:
* filtr uv Digital King
* filtr polaryzacyjny Digital King
* filtr ND8 Digital King
* soczewka makro +4 dioptrie
* futerał na filtry
tak więc miał prezent w kilku częściach ;)

#582 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 lipca 2012 - 19:38

A ja nie mam pomysłu, co kupić Brzydkiemu na urodziny. Chciałam fotel do komputera nowy, albo fajny zegarek, ale jak podpytałam, to kręcił nosem. Ubzdurał sobie taką jedną kurtkę i wiem, że by się z niej ucieszył, bo on uważa, że jest wyjątkowo ładna i wygodna. Wg mnie jest paskudna i do tego cholernie droga ( jak na takie paskudztwo, to już całkiem :-P ). Kupić wbrew sobie ( on się będzie cieszył, ale ja będę musiała z nim w tej kurtce łazić ), czy szukać innego prezentu? Co byście zrobiły? :mrgreen:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#583 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 11 lipca 2012 - 21:50

Aspirynkaaa, ja bym szukała innego prezentu :P już nawet nie chodzi o to, że ta kurtka na pewno ewidentnie jest brzydka :lol: ale skoro sama mówisz, że droga, to kup po prostu coś w takiej cenie na jaką Cię stać :) a jak 'Brzydki' bardzo zapragnie tej kurtki to sam sobie kupi :P

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#584 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 11 lipca 2012 - 21:57

Aspirynkaaa, ja wychodzę z założenia że prezenty są dla kogoś i nie kupuje się tego co NAM się podoba. Ale, jeśli jest za droga jak mówi eli to szukaj co innego.
Ja, jakby mnie było stać, kupiłabym mu paskudztwo :->
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#585 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 16 lipca 2012 - 19:48

Dziewczyny, dziękuję za podpowiedzi. :-D

ale skoro sama mówisz, że droga, to kup po prostu coś w takiej cenie na jaką Cię stać

Ja nie miałam nic przeciwko wydaniu takiej sumy na prezent, ale zakup kurtki za taką kasę jest wg mnie po prostu głupi. <bezradny></span>
No ale jednak stwierdziłam, że

prezenty są dla kogoś i nie kupuje się tego co NAM się podoba.

I wypracowaliśmy kompromis: najpierw połazimy po sklepach i i poprzymierza te, które ja zaproponuję, a jeśli nadal będzie uważał, że tamta jest super, to ją dostanie jako spóźniony prezent urodzinowy ( niestety nie znalazłam czasu, żeby przed jego urodzinami z nim pochodzić :oops: ).
A w dniu urodzin wręczyłam elegancką koszulę i śmieszny T-shirt. Ubraniowo w tym roku. :->

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#586 jadwinia

jadwinia
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 16 lipca 2012 - 21:45

I na pewno był zadowolony ;)

czasem, my dziewczyny musimy zadbać o garderobę naszych panów, ponieważ czasem aż strach bierze, w co oni się nie chcą ubierać ;) chociaż ja osobiście takie rzeczy kupuję, gdy już kompletnie nie mam pomysłu lub gdy coś mi się tak spodoba, że za wszelką cenę chcę, żeby tak się ubierał ;)

#587 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 19:03

Mam wielki problem. M. ma pod koniec miesiąca urodziny i nie mam bladego pojęcia co mu sprezentować <bezradny></span> Macie jakieś propozycje?
Interesuje się motoryzacją, trochę wędkuje - ale ja się na tym nie znam :roll:

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#588 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 02 sierpnia 2012 - 22:12

halynka, może idź do sklepu wędkarskiego i kup tam jakiś gadżet? :) Spławik, kołowrotek, krzesełko wędkarskie itp ;-)
Ewentualnie wielką encyklopedię na temat wędkarstwa i ryb - ja kiedyś taką sprezentowałam mojemu tacie, bo też interesuje się tym tematem :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#589 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 02 sierpnia 2012 - 22:36

trochę wędkuje - ale ja się na tym nie znam

a może jakąś fajnąskrzynkę na te akcesoria wędkarskie ? Wesz, właśnie na te wszystkie

Spławik, kołowrotek, krzesełko wędkarskie itp

bo to to małe, z tego co pamiętam i się łatwo gubi ;-)

A tak to pomysłu nie mam. Książki tematyczne są oki, ja pamiętam jak kiedyś Chłopu kupiłam album o Harley'ach to się modlił do niego prawie :lol:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#590 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 02 sierpnia 2012 - 22:44

Spławik, kołowrotek, krzesełko wędkarskie itp ;-)

tylko trzeba by się orientować co posiada, na co/czym łowi, bo kupić coś co go interesuje a się nie przyda ;-)

halynka musiałabyś się bardziej wgłębić, bo ja mimo, iż wiem, że mój M. interesuje się motoryzacją nic mu w związku z tym na urodziny nigdy nie kupiłam, bo nie wiem co :lol: musisz wybadać czego mu brakuje a później jak już się zmniejszy krąg poszukiwań kombinować ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#591 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 03 sierpnia 2012 - 07:41

Majorka^^, ciężko jest kupić coś automaniakowi <bezradny></span>
Dlatego ja zawsze żele pod prysznic, perfumki, coby zadbał o siebie. A żeli i tak często używamy wspólnie, więc sama na tym korzystam :oops:

#592 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 03 sierpnia 2012 - 08:47

Wisienkowa, kupić żel do mycia to jak powiedzieć, "Kochanie mógłbyś się umyć". Perfumy jakieś fajne, dobre to jak najbardziej ale rzeczy związane z higieną nigdy nie kupuje.

Świetnym pomysłem jest tak skrzyneczka na te wszystkie duperele, jeśli oczywiście takiej nie ma.
Jako, że T jest maniakiem samochodowym i uwielbia grzebać przy swoim aucie, kiedyś planowała kupić mu zestaw narzędzi.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#593 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 03 sierpnia 2012 - 10:11

Wisienkowa, kupić żel do mycia to jak powiedzieć, "Kochanie mógłbyś się umyć". Perfumy jakieś fajne, dobre to jak najbardziej ale rzeczy związane z higieną nigdy nie kupuje.

perfumy też mogą się źle skojarzyć :lol:

Ja raz kupiłam jakiś zestaw na samym początku jak nie miałam żadnej wizji. Teraz najczęściej kupuję ciuchy, bo mój M. nienawidzi kupować sobie ciuchów, nie lubi przymierzać i twierdzi, że ma wystarczająco wszystkiego. Do tego coś małego osobistego (np jakiś czas temu skarbonkę krowę do koszuli dołożyłam :lol: ). Do samochodu czasem bez okazji kupuję mu jakiś odświeżacz lepszy, ale jakieś konkretne gadżety są drogie i na prawdę trzeba mieć wiedzę i trafić :->
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#594 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 03 sierpnia 2012 - 10:30

Jeju, mój facet mnie rozumie i wie, że nie chodzi o to, że śmierdzi, jak mu kupiłam antyperspirant to się strasznie podniecał, ze ładnie pachnie i wgl że pierwszy raz ma w kulce i mu się podoba. ;)

#595 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 sierpnia 2012 - 16:57

Teraz najczęściej kupuję ciuchy,

mysle, ze jak sie zna gust i rozmiar to jest to dobru pomysł ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#596 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 sierpnia 2012 - 17:22

Dla mnie kupowanie kosmetyków to pójście na łatwiznę ;-) nie twierdzę,że sama nikomu kosmetyków nie kupiłam,ale wtedy nie miałam totalnie pomysłu. Ale tak co roku to już moim zdaniem przesada.

halynka dla Połówka możesz kupić pojemnik z magnesem na haczyki lub skrzynkę na przynęty :-) jeśli łowi na żywe robaki to też moją kupić fajne,praktyczne pudełka. To takie prezenty,które na pewno mu się przydadzą,a nie musisz się zbytnio martwić parametrami :-)

Majorka^^, do auta wbrew pozorom pomysłów jest mnóstwo :) możesz kupić jakieś fikuśne odświeżacze (zależy czym się interesuje),mnie na łopatki rozwaliły małe makiety trampków :lol: , wszelakie kosmetyki do auta, jakieś bajery elektroniczne itp. :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#597 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 04 sierpnia 2012 - 14:06

Kupowanie ciuchów i kosmetyków to jest naprawdę pójście na łatwiznę. Nie lubię tego robić.

Macie racje, główny problem tkwi w tym, ze nie wiem co on ma a czego nie, a kupować przykładowo drugą taką skrzynkę (jeśli już ma) to troche bez sensu.

Wymyśliłam na razie że zrobię mu 'album' na winyle, bo lubi słuchać a ma w nich bałagan. (kupno takiego cacka to koszt ponad 300zł) i do tego dokupię coś do autka pewnie i tyle ;-)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#598 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 06 listopada 2012 - 21:43

Parę dni temu kupiłam miśkowi kufel z herbem jego ulubionej drużyny :)
kosztowało mnie to 10 zł a strasznie się cieszył :mrgreen:
Wiem, że właśnie ogląda mecz i pije piwko z nowego kufla ;-)

Załączone miniatury

• 2_Kufel_do_piwa_20121102B2.jpg

#599 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 06 listopada 2012 - 23:36

kufel z herbem jego ulubionej drużyny

Oby nie FCB :lol: :lol:
Fajny, niedrogi prezent i sprawia sporo radochy :P No i przydatny :D
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#600 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 09:05

Oby nie FCB :lol: :lol:

Real :lol: heh

Fajny, niedrogi prezent i sprawia sporo radochy :P No i przydatny :D

dokładnie tak :mrgreen: