Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Bezsenność

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#121 Nikkaaa

Nikkaaa
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 28 czerwca 2015 - 20:39

ja staram się zmęczyć bieganiem, pływaniem, czytam w łóżku ale na siedząco, nie piję przed pójściem do łóżkiem, gdy to wszystko nie działa by się wyciszyć biorę nervomix sen i zasypiam smacznie :)

#122 stasimo

stasimo
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 30 czerwca 2015 - 19:24

Mnie bezsenność dokuczała przez wrażliwy słuch. Na szczęście konsultacja w konert pomogła. Dostałem stopery wygodne i można w nich spać.

#123 Agni267

Agni267
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 20 listopada 2015 - 05:09

Znam to... Aż za dobrze. czasami, gdy juz nic nie pomaga , to staram sie oszukać mózg. to znaczy: zabieram się do normalnego życia, pisania czegoś, sprawdzania do pracy, itp. Generalnie do jakichś obowiązków. Wtedy mój mózg od razu chce spać. Mi również pomaga muzyka. I może lekko dla niektórych dziwne, ale podobno świetnym rozwiązaniem jest seks. Albo chociaż masturbacja. Rozluźnia mięsnie, dorzuca hormonów szczęścia i powoduje senność :)

#124 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 24 listopada 2015 - 21:23

Ja często po stresującym dniu mam problemy z zasnięciem. To wszystko siedzi w człowieku. Włóczę sie po mieszkaniu i podjadam z lodówki. Ostatnio biorę nervomix sen i naprawdę pomaga. Łagodnie zasypiam i śpie do rana.

#125 Katia85

Katia85
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 22 grudnia 2015 - 00:00

Widzę, ze nie jestem jedyna. Są noce, gdy po prostu nie da sie zasnąć. A potem chodzi człowiek jak takie Zombie ;)

#126 12Ilona

12Ilona
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 22 grudnia 2015 - 22:41

Jeśli noce bez snu zdarzają się sporadycznie to nie ma przyczyny do zmartwień. Jednak jeśli 3-4 noce pod rząd jesteśmy bez snu należy skonsultować to z lekarze. Niedobór snu wpływa negatywnie na nasz organizm i ogólne samopoczucie. Przyczynami problemów ze sną może być niewygodne łóżko, nieodpowiednia dla danej osoby temperatura w pokoju lub zbyt jasne otoczenie. Przyczyną mogą być też zmartwienie. Brak snu powoduje obniżenie koncentracji i pogarsza pamięć. Dlatego warto poszukać przyczynę problemów z zasypianiem. Mi najczęściej pomaga wysiłek fizyczny, dobry trening. Gdy jestem zmęczona to potrzebuję snu do regeneracji. Melisa, sok wiśniowy i ciepłe mleko na noc też działają nasennie na niektóre osoby. 

#127 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 14 stycznia 2016 - 21:59

Kiedyś próbowałam melisę ale przeszkadza mi ziołowy smak. Wolę wziąść nervomix sen i na drugi dzien być wyspana i pełna sił.

#128 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 stycznia 2016 - 21:16

Ja od 3 miesięcy mam z tym problem , może nie z samym spaniem bo jak już zasne to raczej śpię, na początku budziła się raz czy dwa razy ale teraz już nie. Ale z zaśnięciem jest problem i to spory . Nie mam już wielkich stresów , nie denerwuje się , nie jestem w domu wiec mam większy komfort psychiczny a jest problem. Choć wydaje mi się ze mniejszy ☺ najgorzej jest rano bo potem siedzę w łóżku do 11, jeszcze to zimno nie sprzyja porannemu wstawania.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#129 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 28 stycznia 2016 - 10:57

Ja też nie przepadam za naparami, wolę wersję w tabletkach, no chyba, ze akurat nie mam pod ręką to już i napar wypiję ;)

#130 Jagodka89

Jagodka89
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 29 stycznia 2016 - 11:03

Na bezsenność najlepsze są tradycyjne metody leczenia. U mnie w domu zawsze trzymano się z dala od wszelkich tabletek na bezsenność. Bo to w niczym nie pomaga tylko uzależnia i wyniszcza organizm. Dlatego warto zamiast tego wypić sobie przed snem ziółka. Takie ziółka są o wiele lepszym rozwiązaniem niż ta szkodliwa chemia. Kto się ze mną zgodzi ?

#131 EpicMimi

EpicMimi
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 01 lutego 2016 - 17:56

Bezsenność jest wynikiem wieku czynników :) ja proponuje spróbować melatoniny na mnie podziałało

#132 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 21 marca 2016 - 10:13

Na bezsenność najlepsze są tradycyjne metody leczenia. U mnie w domu zawsze trzymano się z dala od wszelkich tabletek na bezsenność. Bo to w niczym nie pomaga tylko uzależnia i wyniszcza organizm. Dlatego warto zamiast tego wypić sobie przed snem ziółka. Takie ziółka są o wiele lepszym rozwiązaniem niż ta szkodliwa chemia. Kto się ze mną zgodzi ?

To zależy jakie, łagodne tabletki uspokajajace na bazie ziół nie uzależniają a mi pomagają, wystarczy sobie skład przeczytać i nie ma się co ich tak bać ;)

#133 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 23 marca 2016 - 21:44

Niektórzy strasznie demonizują tabletki a nie ma czego się bać. Nervomix jest na bazie ziół, nie uczula. A poza tym nie biorę go codziennie tylko wtedy gdy naprawdę nie potrafie opanowac nerwów.

#134 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 22 kwietnia 2016 - 07:33

Też jestem tego zdania, wiadomo że w każda stronę nie ma co przesadzać, dla mnie melisa czy w tabletkach czy jako napar to to samo, a już na pewno tabletkę mi łatwiej wziąć niż pić kubek melisy, za która nie przepadam ;).

#135 Barbarella

Barbarella
  • Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 06 września 2016 - 08:37

Szybkie tempo zycia nieustanny stres pogoń za kasą sukcesami powoduje bezsenność. Ja staram się dużo spacerowac przed snem by choć troche sie zrelaksować.. a i przyjmuje tez na spokojny sen ...Oprocz tego staram sie nie oglądac hhorrorów i zreczy które teoretycznie odwracają moją uwagę a praktycznie sparwiają ze ejstem niespokojna.

#136 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 14 września 2016 - 04:41

Czyli na bezsenność polecacie nervomix? Ja ostatnio mam stres w pracy i chodzę po prostu jak na szpilkach. W domu z tego powodu mało sypiam :( I robi się błędne koło, bo jak mało śpię to i mniej efektywna w pracy jestem i większy stres mam..

#137 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 26 września 2016 - 19:19

Nela11 - spróbuj, on jest ziołowy, wersja na sen to melisa i chmiel, więcnaturalne składniki, jak się człowiek raz nie wyśpi potem cięzko w pracy, sama mam podobnie i przez ten stres ciężko mi się nie raz spało, największy problem miałam z samym zaśnięciem, teraz jest dużo lepiej.

#138 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 08 października 2016 - 08:54

Ja z zasypianiem mam najgorzej, ciągnie się do kilku godzin a potem zostanie mi 3-4 godziny spania i jestem nie do życia na drugi dzień ;/ No kupię chyba, bo nie sensu się męczyć. A na pewno się nie uzależnie?

#139 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 19 grudnia 2016 - 11:15

Tam nie ma się od czego uzależnić bo to zioła, głównie melisa, spróbuj :) i daj znać czy pomogło, mi teraz sen z powiek spędzają przygotowania świąteczne ale jakoś dam radę

#140 Cynamonka

Cynamonka
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 21 lipca 2017 - 12:55

Długie siedzenie przed monitorem utrudnia zasypianie, warto przyciemniać ekran na wieczór. Może jakaś melisa albo tabletki ziołowe? Jeśli nie masz większych problemów powinny pomóc. Ja przed stresującym dniem biorę nervomix i śpię jak dziecko ;) Popróbuj, zegar biologiczny powinien się z czasem sam naprawić

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych