Jakie są najlepsze serki/jogurty, które można bez wyrzutów sumienia wsuwać na diecie? Szukam czegoś smacznego i nie zawierającego chemii oraz zbyt dużej ilości kalorii - nierealne? ^^
Dietetyczny serek/jogurt.
Napisano 22 listopada 2013 - 17:16
Napisano 22 listopada 2013 - 21:27
Ja będąc na diecie omijałam jogurty szerokim łukiem, podobno niektóre mają tyle kalorii co baton ![]()
Może jakiś naturalny odtłuszczony + do tego otręby?Zdrowo.
Napisano 22 listopada 2013 - 21:47
@zoehart czytać etykiety trzeba. Wybierać te naturalne, z jak najniższą zawartością cukru i tłuszczu. A dodatki wrzucać samodzielnie
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 25 listopada 2013 - 14:29
Dzięki dziewczyny za info. A w Danio nie ma jakiś dziwnych rzeczy tupu zagęszczacze itd? Wiejski mi nie podchodzi za bardzo, a próbowałam i na słodko i na słono
Na innym forum czytałam o serku "bieluch", że skład naturalny, bez chemii - wiecie gdzie go dostanę? Mam pod nosem Tesco i Lidla.
Napisano 26 listopada 2013 - 09:30
A w Danio nie ma jakiś dziwnych rzeczy tupu zagęszczacze itd?
wystarczy poczytać skład ![]()
Na innym forum czytałam o serku "bieluch", że skład naturalny, bez chemii - wiecie gdzie go dostanę?
w tesco jest, w lidlu nie wiem,l ale ogólnie jest to produkt łatwo dostępny ![]()
omijałam jogurty szerokim łukiem, podobno niektóre mają tyle kalorii co baton
problemem jest cukier, którym są jogurty dosładzane, także trzeba patrzeć na ilość węglowodanów w składzie,
najlepsze są produkty o niskim poziomie węglowodanów i stosunkowo niskim poziomie tłuszczu, cięzko znaleźć taki kóry będzie i bez W i bez T więc z dwojga złego warto wybierać produkty posiadające np. 5% T a 0% W.
Szukam czegoś smacznego i nie zawierającego chemii oraz zbyt dużej ilości kalorii - nierealne? ^^
z produktów gotowych ciężko, ale polecam kupowanie jogurtów naturalnych i owoców, czy to świezych czy mrożonych i robienie własnych jogurtów samkowych- bez chemii a cukier tylko naturalny występujący w owocach
Napisano 26 listopada 2013 - 13:07
@zoehart dla chcącego nic trudnego...
Poszukaj, poczytaj, znajdziesz, tym bardziej, że masz dwa duże sklepy pod nosem ![]()
Na innym forum czytałam o serku "bieluch", że skład naturalny, bez chemii - wiecie gdzie go dostanę?
nie podali, gdzie zakupili..?
Użytkownik Kahela edytował ten post 26 listopada 2013 - 13:16
Napisano 26 listopada 2013 - 14:49
Nie, nie napisali, a ja nie miałam jak dopytać bo to wątek archiwalny był. Ale dzisiaj mam plan odwiedzenia Tesco i mam nadzieję, że go dostanę.
W sumie charakterystyczne ma opakowanie, więc powinnam dostrzec.
Słyszałam też że są takie cuda jak jogurtownice, ale czy to się opłaca kupować to nie wiem.
Użytkownik zoehart edytował ten post 26 listopada 2013 - 14:57
Napisano 05 marca 2014 - 22:39
bieluch w dużych marketach zawsze widze na półce ![]()
Napisano 06 marca 2014 - 20:26
ojj ale do serka ja sobię muszę dosypać coś, bo samego takiego to nie zjem ![]()
Napisano 07 marca 2014 - 15:55
Może rodzynki lub migdały?