Nie ma co ukrywać, że wszelka moda przychodzi do nas z zachodu. Zauważyłam, że w polsce są coraz popularniejsze aplikacje modowe na komórke. Chodzi o taką aplikacje które ma doradzać przy zakupach czy w domu jak się nie wiem w co ubrać na jakieś wyjście. kogoś znajomego na zakupach, który mógłby nam doradzić. Z polskich znam toptof, który jest darmowy.
Korzystacie z nich? Co w ogole o tym myślicie? Mi się pomysł spodobał ![]()
Aplikacje modowe na komórkę
Napisano 06 listopada 2013 - 13:26
Napisano 06 listopada 2013 - 14:28
Nie do końca rozumiem. Aplikacja pokazuje aktualne modowe nowinki?
Dla mnie osobiście zbędne, bo nie podążam za modą. ![]()
Napisano 06 listopada 2013 - 18:48
nie zauwazylam, nie uzywam, zbedna apka
. Zauważyłam, że w polsce są coraz popularniejsze aplikacje modowe na komórke. Chodzi o taką aplikacje które ma doradzać przy zakupach czy w domu jak się nie wiem w co ubrać na jakieś wyjście. kogoś znajomego na zakupach, który mógłby nam doradzić. Z polskich znam toptof, który jest darmowy.
Napisano 07 listopada 2013 - 08:51
Chodzi o taką aplikacje które ma doradzać przy zakupach czy w domu jak się nie wiem w co ubrać na jakieś wyjście.
Eee, a skąd ta aplikacja niby będzie wiedzieć w czym mi dobrze, a w czym nie ? Pewnie po wpisaniu danych, ale to bzdurne moim zdaniem i tyle.
Kiedyś miałam taką aplikację, która pokazywała przeceny i wyprzedaże w sklepach nie tylko ciuchowych. Fajna, ale wykasowałam bo nie mam kasy na zakupy i się denerwowałam tylko ![]()
Napisano 07 listopada 2013 - 14:50
Dla mnie taka aplikacja to zbędna rzecz. Tak jak @Findmysky. nie podążam za modą więc tym bardziej by mi się nie przydała ![]()
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 08 listopada 2013 - 11:49
Ja mam pinterest i fashionfreax (czy jakoś tak...). Czasami oglądam zdjęcia, np. w tramwaju dla zabicia czasu, jak zapomnę książki, ale żeby miały być użyteczne to nie za bardzo.
Napisano 08 listopada 2013 - 18:49
Ja kiedyś czytałam o aplikacji do której wprowadza się dane o swoich ciuchach i potem zaznacza co się nosiło danego dnia. Aplikacja pokazuje, którego ciucha dawno się nie zakładało, a który nosi się zbyt często. Ma to pomóc w kontrolowaniu garderoby i tego, żeby ciuchy się nie powtarzały za często.
Może dla kogoś przydatne, mi nie za bardzo. Chociaż mam czasami tak, że zapomnę o jakieś bluzce, a potem cudownie odnajdę ją w szafie ![]()
Napisano 09 grudnia 2013 - 09:17
Mi się ta apka podoba. Może źle ją opisałam
Wygląda to tak: pobierasz darmową apke i gdy jesteś na zakupach i nie wiesz czy dobrze w czymś wyglądasz, czy warto to kupić - po prostu nie możesz się zdecydować, to możesz zrobić sobie zdjęcie (lub tej rzeczy) wrzucić do apki i od razu dostajesz odpowiedź od innych użytkowników czy warto to kupić czy nie. Nie każdy może wybrać się ze znajomymi na zakuoy a jak nie ma nam kto poradzić to ta apka sprawdza się świetnie.
Można z niej korzystać tak samo w domu jak się gdzieś szykujemy ale nie jesteśmy pewni czy wyglądamy dobrze.
Albo po prostu przegladać aktualne głosowania, głosować, doradzać i inspirować się. Można znaleźć dla siebie jakiś fajny ciuch, który kupił ktoś inny ![]()
Myślę, że to dla wielu osób może być bardzo pomocne.