Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduszki listopadowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
934 odpowiedzi w tym temacie

#81 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 09:35

Zdrówka życzę.

Dziękuję, przyda się. :) Okres jesienny to czas kiedy dość często coś mnie łapie.

Miałam rozmowę z rodzinami o kupnie mieszkania, jakby co to mi pomogą trochę.

Super, gdy można liczyć na pomoc rodziców. To bardzo ważne. :)

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#82 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 09:36

@eM. dobrze, że już Maja lepiej no i dla Ciebie jeszcze zdrówka, żebyś całkowicie wyzdrowiała!

@magdaaaaa, o mamo jak Ty kobieto dajesz radę tak cały czas pracować... ja już wysiadałam...

@Riia, no jak nie przestanie to koniecznie się wybiorę, bo to już któryś raz z kolei w tym samym miejscu boli, wcześniej ignorowałam, bo nie było kiedy iśc przez pracę, ale teraz to nadrobię...

@halynka, aaa rozumiem.

A czasami fajne takie lenistwo, mi też czasami dobrze robi po porstu takie poleżenie przed TV :) I udanych plotek :)

Dobra... zjadłam śniadanie... ogarnęłam się jakoś. To teraz sprzątanie... a tak mi się nie chce okropnie :D

Przyrosłam do laptopa :lol: :lol:

Ale im wczęśniej posprzątam tym więcej wolnego będę miała :D

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#83 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 09:40

lepiej idź do dentysty aby jak najszybciej pozbyć się problemu
tez musze , ale jeszcze nie mam grafiku na dluzej.

@Riia kiedy do domu ???

Miałam rozmowę z rodzinami o kupnie mieszkania, jakby co to mi pomogą trochę. Już nawet popatrzyłam i wiem co by chciała. Ale czy się uda?
trzymam kciuki by sie udało ;-)

@halynka a ty nie powinnas sie troche oszczedzac ???

mamy sklep monopolowy
byl wczoraj ruch ???

w sklepie gdzie czasem w nd dorabiam w ciagu 2 dni poszlo 700 butelek harnasia :shock:

ubieram sie i mykam na miasto ;-)

o mamo jak Ty kobieto dajesz radę tak cały czas pracować... ja już wysiadałam...
z czasem tez mialam dosc ....

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#84 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 09:58

I udanych plotek :-)

No mam nadzieję, że się udadzą. Bo bardzo dawno nie widziałam się z tą kumpelą i ciekawa jestem co u niej.

@halynka a ty nie powinnas sie troche oszczedzac ???

Dziękuję za troskę. Oszczędzam się, prawie cały czas siedzę na krześle. Jedynie co, to od czasu do czasu się schylę po coś. Daję radę. A od oszczędzania się w domu to jedynie głupich myśli dostaję.

byl wczoraj ruch ???

Ano był. Blisko cmentarza mamy to jak wracali niektórzy to brali już coś "na rozgrzanie".

I  zaczął padać deszcz. Pięknie.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#85 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 09:58

Super, gdy można liczyć na pomoc rodziców. To bardzo ważne. :-)

trzymam kciuki by sie udało ;-)

No są świetni. Powiedzieli, że wezmą kredyt na siebie i dadzą mi na wkład własny ewentualnie. Ja bym spłacała raty, a w gorszym miesiącu by mi trochę pomogli. Dla mnie byłoby super, bo teraz płacę tyle, że już czynsz i część raty by było. Wyszukałam kawalerkę prawie 27 metrów. Na osiedlu gdzie moja przyjaciółka z facetem mieszkanie kupili :) Ładny rozkład, balkon, okolica spoko. Kurcze to moje marzenie aby mieć coś swojego. Mogę mieszkać prawie w pustym aby swoim :)

@magdaaaaa

Do domu jutro. Przyjedzie po mnie przyjaciółka z facetem. Przy okazji odwiedzi nas, bo moi rodzice ją "zaadoptowali". Jej rodzice umarli jak byłyśmy na studiach i jest u nas zameldowana i rodzice traktują ją jak córkę. Czasem dwie wpadamy na weekend.

Każdy z nas urodził się ateistą

#86 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 10:02

Widzę, że termin już tuż tuż :-)

Kiedy masz wizytę u lekarza?

Wizyte u gina mam w środę :)

jakby co to mi pomogą trochę. Już nawet popatrzyłam i wiem co by chciała. Ale czy się uda?

Ale super, na pewno się uda :)

Wypoczywaj póki jeszcze możesz jak najwięcej.

Staram się , nie przemęczam się ,  ale jednak wolę się czymś zająć niż leżeć, bo zaraz myśle o jakiś głupotach.;)

Pościeram kurze, posprzątam w szafce  w łazience, i troche poprasuje, reszte zrobi K. :-)

Dobrze, że mam męża , któremu sprzątanie nie sprawia żadnego problemu. :lol: :-D

iv09i09kftvt0mdm.png

#87 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 10:09

@Melodia19

A ja dopiero doczytałam Twój sen. Bo mi się trochę net zacina i wyświetla co chce. I nie wyobrażam sobie jaki to strach. Dobrze, że pod prysznicem się obudził maluch, pewnie musiał mocno zasnąć (dobrze mu u Ciebie). I ja jakoś obstawiam 8 listopada że już go zobaczysz :)

Każdy z nas urodził się ateistą

#88 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 10:14

Witam

jak szalone piszecie, jak dzis bez weny

Magda czesto, ale nie tyle ile powinnam...ooglnie mam wysuszone dlonie, paznokcie

Ria tez sie z tym spotykam. ; Ze czemu taki maly znicz, czemu bez kwiatow. Wedlug mnie nie wazne czy maly czy duzy, byle pamietam i szczerze sie pomodlic. 

Kala ksiazka brzmi ciekawie, jaki autor ?

LadyDi   juz Ci chcialam pisac ze zakupy w niedziele  :-P a tosz to sobota. Myla mi sie ten dni 

Palomka uu  to do stomatologa trzeba gnac:* Biedaku 

eM. zdrowka :*

melodia tez wstawalam o 5 siku , i o 2. ;) a jaki masz sen ? bo ja w ciazy bardzo senna bylam...po 12h spalam 

Co do snow - ostatnio snilo mi sie ze Nasza Administracja wszystkim na forum rozdwala krowki a ja nie dostalam  <umieraam>

No widzisz,skrzat poprostu smacznie spal ;) ale rozumiem Twoj strach.

Fidmysky kuruj sie 

Wczoraj spac poszlam po polnocy,wstalismy wszyscy o 7 :shock:

Dzis w planach wypad do rodzinki - beda dzieci, psy, kotki. Mala sie wybawi. 

Milego

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#89 eM.

eM.
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 10:35

@eM. dobrze, że już Maja lepiej no i dla Ciebie jeszcze zdrówka, żebyś całkowicie wyzdrowiała!

Nie dziękuję w takim razie.

Ria - i Tobie także nie dziękuje za życzonka zdrówka ;)

Powiedzieli, że wezmą kredyt na siebie i dadzą mi na wkład własny ewentualnie. Ja bym spłacała raty, a w gorszym miesiącu by mi trochę pomogli. Dla mnie byłoby super, bo teraz płacę tyle, że już czynsz i część raty by było. Wyszukałam kawalerkę prawie 27 metrów. Na osiedlu gdzie moja przyjaciółka z facetem mieszkanie kupili :-) Ładny rozkład, balkon, okolica spoko. Kurcze to moje marzenie aby mieć coś swojego. Mogę mieszkać prawie w pustym aby swoim :-)

Trzymam kciuki, żeby się udało. Jednak lepiej jest spłacać raty, niż komus ładować kieszenie za wynbajem. Takie moje zdanie. WIem jednak, że nie każdego stać na kredyt. Ale jeśli można liczyć na pomoc kogoś to super!!!! :)

Mnie też się mylą dni hihihi :)

<bujanka1>

#90 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 11:17

@Sajuri, to widzę, że dzisiaj córeczka dała dłużej pospać :D

@Riia, teraz doczytałam. Fajnie, że rodzice wyrażają chęć pomocy. Moi stwierdzili ostatnio, że tez w kwestii mieszkania pomogą. Także to już ogromna pomoc :)

Dobra, posprzątane. Teraz zjadłam ciasto. Oglądam Na wspólnej powtórki i przeglądam standardowo internet.

Miałam dzisiaj sama zrobić ciasto, ale po pierwsze brak mi składników, a po drugie chyba jednak mi się nie chce :P

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#91 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 11:28

@Riia super, że rodzice Ci pomogą. W tym czasach to ogromna ulga a wiadomo, że każdy marzy o własnym M.

@Melodia19 dobrze, że stresy okazały się niepotrzebne i że z maluszkiem wszystko ok :)

Witam!

Nie pospałam sobie dziś za bardzo, bo mój tata tak głośno i długo kroił chleb na krajalnicy, że mnie po prostu obudził a potem nie mogłam już zasnąć.

Na razie się jeszcze obijam - a to tv a to komp, ale zaraz muszę się trochę ogarnąć, bo czeka mnie odbiór samochodu od mechanika i jakieś zakupy.

Wczoraj na cmentarzu trochę zmarzłam, ale to dlatego, że założyłam spódnicę i pantofle i trochę mnie podwiewało. Liczę jednak, że żadna choroba się do mnie nie przyklei :D

Miłego!

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#92 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 11:45

@Melodia19 też tak miałam pod koniec ciąży. Ryba się czasami dłuższy czas nie ruszała i szturchałam ten brzuch niemiłosiernie. Dobrze, że tylko na strachu się skończyło.  Dla maluszka wszystko gotowe już ? :)

Witam w listopadzie !

Pogoda na galat, że tak powiem  :lol: Pada i pada, ale na szczęście nie jest zimno. Ciekawe tylko, czy uda nam się z Małą iść na spacer.

Wczoraj byliśmy u babci D. na obiedzie i tak zleciał nam cały dzień, było nawet miło i obeszło się bez większego hałasu. 

Wieczór upłynął nam mega spokojnie. Wypiłam sobie lampkę wina i oglądnęliśmy Chirurgów, a potem zabrałam się za szukanie jakiegoś fajnego serialu i oglądnęłam półtora odcinka  :-P

Ninula wstała dziś o 6:30, ale udawałam, że jej nie słyszę i jeszcze usnęła  <umieraam> Wstaliśmy więc o 9 prawie !  <ookk>

Mam masę prasowania, ale olewam to bo mi się po prostu nie chce. Nie ucieknie  :lol:

Miłego ! 

er3mjw4zst9mivdb.png

#93 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 12:23

Dla maluszka wszystko gotowe już ? :-)

Taak, mamy już chyba wszystko :)

Chociaż ciągle się boje , że o czymś koniecznym zapomniałam, ale to pewnie moje wymysły.

Pogoda się robi paskudna, już kropi i strasznie wieje.

zjemy z mężem obiad a potem pojedziemy kupić coś na prezent dla bratanicy , i jeszcze chciałabym do rossmana :)

oglądam na wspólnej , i przeglądam forum. K, kończy sprzątać i zaraz coś będziemy myśleć :D

iv09i09kftvt0mdm.png

#94 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 12:33

Hejka :-)

Krasnalek śpi, M. poszedł na zakupy, rosół się gotuje - wreszcie chwilka dla siebie ;-)

Co tam u mnie - ciężko z organizacją czasu, ale pewnie pomału wszystko się ogarnie ;-)

Wczoraj, z ciekawości, przymierzyłam spodnie sprzed ciąży. Aż ciężko było mi uwierzyć, że już w mnie wchodzę :mrgreen:  :lol:  Zostały mi 2 kg do wagi sprzed. Fajnie :-)

Miłego <buzki>

#95 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 12:48

Ninula wstała dziś o 6:30, ale udawałam, że jej nie słyszę i jeszcze usnęła 

:lol:

jak szalone piszecie

no aż strach nie zajrzeć przez parę dni, kto by to odkopał :-P

Witam

Ja tam lubię 1 listopad :-) Rano byłam znicze pozapalać, później na masze się wybraliśmy, żadne ciotki

z nami nie stają tylko babcia z kuzynami, a że nagłośnienie w tym miejscu cmentarza w którym stoimy jest kiepskie

to nie ma sensu stać godzinę. Później kawa u babci.

Wieczorkiem też bylismy z M.

Dziś planów nie mam za bardzo- mama w pracy, Mikołaj przed tv, M. gdzieś poszedł, ostatnio byliśmy na 2 posiadówkach-domówkach

to zarządziłam przerwę w alkoholizowaniu się w ten weekend :lol:

Może seriale ogarnę :-)

Miłego :-)

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#96 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 14:37

<hellooo1>

Zgodnie z planem wstałam dzisiaj wcześniej, załatwilam wszystko, co miałam do załatwienia, wreszcie mogę wypić kawę, a potem biorę się za sprzątanie i uciekam do pracy.

Pogoda paskudna. Deszcz pada od samego rana, ciemno, szaro, ale ciepło przynajmniej.

Zostały mi 2 kg do wagi sprzed

Szczęściara :mrgreen: W ciągu kilku dni na pewno po tych 2 kg nie będzie śladu ;-)

#97 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 16:20

Witam i ja,

Kurcze szalejecie z ilością postów!!!  Kiedy ja to nadrobię!?

My dzisiaj z rana zakupki a potem pojechaliśmy na działeczkę - czytaj porządków ciąg dalszy. W końcu się ze wszystkim uporaliśmy i czeka nas tylko jeszcze 1 rundka i koniec, byle do wiosny:D

Dzisiaj miałam fazę na czekoladę no i w Kauflandzie zaopatrzyłam się jak tylko mogła. Zauważyłam, że właśnie w Kauflandzie, sprzedają już kartki świąteczne! Nie za wcześnie?

Teraz odpoczynek po kopytkach a na kolacje - gofry z bitą śmietaną i musem truskawkowym :D

#98 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 16:29

Hej :)

Za oknem ciemno i pada a ja w łóżeczku pod kocykiem :)

Zakupy udane , chociaż iż sobie nic nie kupiłam :D

Pogoda paskudna. Deszcz pada od samego rana, ciemno, szaro,

Czyżbyś mieszkała w domu koło mnie :D

Zostały mi 2 kg do wagi sprzed.

Szybko ci idzie :)

Mam masę prasowania, ale olewam to bo mi się po prostu nie chce. Nie ucieknie 

Pewnie,że nie najwyżej urośnie więcej :D

a po drugie chyba jednak mi się nie chce

Leniuch :)

LadyDi   juz Ci chcialam pisac ze zakupy w niedziele  a tosz to sobota. Myla mi sie ten dni 

No właśnie sobota :D

No wiec miłego wieczorku :)

#99 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 17:01

U mnie też pogoda do kitu :cry: Pada, pada pada.

Zaraz idę pod prysznic a potem szykuję się na urodziny koleżanki, nie wiem do końca czym wrócę, może zadzwonię po tatę a może wezwę taksówkę, nie wiem ;-)

Jutro już niedziela, ehh, wolne dni tak szybko lecą...

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#100 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 17:03

rodzice traktują ją jak córkę
to milo zich strony . w wypadku zginełi rodzice  tej dziewczyny ???

Zostały mi 2 kg do wagi sprzed. Fajnie
to super ;-)

czesto, ale nie tyle ile powinnam
to jest wazne odzywione dlonie to  lepsze pazurki.

Kurcze szalejecie z ilością postów
w koncu sie cos dzieje na forum ;-) jest co czytać ;-)

Nie za wcześnie?
poczta czasem sie ociaga to nie ma  co zwlekać <umieraam> znicze sprzatniete to trzeba czymś luke wypelnić.

w lumpeksie wydałam dzis prawie 90 zł, ale z tego 3 kurtki dla mamy, mnie sie trafila super czarna kurteczka przed kolano z kapturem , super zakup ;-) no i 3 pary spodni , bylo jeszcze kilka fajnych ale moja duza <dupki> nie  weszła :roll:

troche bede miała w pracy do ogarniecia :shock:  łatwo nie bedzie .....

wolne dni tak szybko lecą...
dzis sie smiałam do mamy , ze jeden dzien w tygodiu wolny to wystarczy bo co za duzo to ni zdrowo <umieraam>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych