Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jakie kremy na rozstępy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 Derma-Clinic

Derma-Clinic
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 27 września 2013 - 09:28

czy używacie jakiś preparatów na rozstępy? Jeżeli tak to jakich?

#2 Anna_N

Anna_N
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 01 października 2013 - 13:09

Słyszałam, że bardzo dobry jest krem pharmaceris M, Tocoreduct Forte ( Krem redukujący rozstępy) mam zamiar go kupić niebawem :)

#3 Mala__Di

Mala__Di
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 05 lutego 2014 - 11:37

Polecam balsam Palmer's - nie jest typowo na rozstępy, ale skóra po nim jest o wiele gładsza ;)

#4 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 19:48

Zdecydwanie Bio-Oil. Działa

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#5 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 20:11

Działa

naprawde?

Tak czytalam opinie i większość jest na Nie, dlatego zastanawialam sie czy kupić, bo tanie to nie jest.

Ale może faktycznie wyprobuje.

Ja stosuje palmersa, i robie peelingi .troche mi zeszły , jest o wiele lepiej niż na początku.

iv09i09kftvt0mdm.png

#6 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 23 lutego 2014 - 21:40

naprawde?

U mnie tak. Ale trzeba przy tym masować, a nie tylko nałożyć i cześć. Chociaż jak się skończył, to wyszły jakby 'na nowo'. Muszę kupić znów.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#7 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 24 lutego 2014 - 10:18

U mnie tak. Ale trzeba przy tym masować, a nie tylko nałożyć i cześć. Chociaż jak się skończył, to wyszły jakby 'na nowo'. Muszę kupić znów.

Faktycznie , pomaga. Ten olejek plus cwiczenia, daje to efekt.

Tylko jest chyba malo wydajny.

Mam nadzieje, że do lata zrobi mi się ładny brzuszek, już teraz nie ma aż takiej tragedii :-)

iv09i09kftvt0mdm.png

#8 RóżaBurza

RóżaBurza
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • Wzrost:168
  • Włosy:Brązowe (teraz pół czerwonych :) )
  • Stan:wolna
  • Nastrój:Skołowana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 28 lutego 2014 - 20:39

tak, ja polecam gorąco Evolet marki L'Biotica :)

#9 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 28 lutego 2014 - 21:08

@RóżaBurza uzasadniaj swoje wypowiedzi ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#10 RóżaBurza

RóżaBurza
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • Wzrost:168
  • Włosy:Brązowe (teraz pół czerwonych :) )
  • Stan:wolna
  • Nastrój:Skołowana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 06 marca 2014 - 19:30

okej :)) miałam go przez pół roku, bo bardzo przytyłam swojego czasu i zrobiły mi się spore rozstępy. Ponieważ lubię l'bioticę to wpisałam sobie 'rozstępy' i jej nazwę w googla i obczaiłam ten kosmetyk, po czym zdobyłam go w jednej aptece. Jest wydajny (choć oczywiście nie smarowałam się tonami, tylko jakby 'po śladzie') i naprawdę zobaczyłam szybko różnicę. Oczywiście także ćwiczyłam i stosowałam mocno nawilżające balsamy, ale rozstępy widocznie znikały, więc jestem przekonana o efektywnosci kremu. Ma w składzie krem z masy perłowej o którym wiem, że dobrze działa na blizny (bo ten krem jest też na blizny). Nie ma także najgorszej ceny jak na przeznaczenie i skuteczność, oraz jak mówiłam, jest wydajny :) to tak w tym temacie :P

#11 Suzi

Suzi
  • Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 12 kwietnia 2014 - 13:02

Ja już na blizny po rozstępach zaczęłam smarować olejkiem rycynowym i powiem wam, że blizny stały się jaśniejsze i widzę znaczną poprawę. Jak kupowałam różne kremy to bez żadnego skutku.. i kolejny raz przekonuję się, że stare, najtańsze domowe sposoby bywają najbardziej skuteczne. 

#12 katarzyna_kilar

katarzyna_kilar
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 24 kwietnia 2014 - 14:01

Bio-Oil muszę wypróbować ;-) slyszałam, że jest tez dobry na blizny ??

usunięte przez moderatora

#13 Suzi

Suzi
  • Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 09:32

Stosowałam go i u mnie się w ogóle nie sprawdził :(

#14 minionka

minionka
  • Użytkownik
  • 150 postów

Napisano 06 września 2016 - 13:42

Bo na te wszystkie specyfiki tylko szkoda pieniędzy. Moja bratowa walczyła z rozstępami różnymi sposobami i dopiero laser sobie z nimi poradził. Trzy wizyty w salonie Vici Clinic wystarczyły, by zapomniała o problemie. Lepiej odkładać pieniądze na konkretny zabieg, który przynosi widoczny efekt. 

#15 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 07 września 2016 - 05:10

Tak na świeżo u mnie to tak działa:
BioOil niby działał, ale jak odstawiłam to wyszły spowrotem ;/ może trzeba dłużej.
PharmacerisM zapobiega, ale nie zmniejsza istniejących, ładny zapach i fajnie się wchłania.
Mustela to najlepszy z preparatów jakie wypróbowałam, zapobiega, redukuje, super się wchłania. Wadą jest koszmarna cena.:(
Palmers-tylko mnie ten zapach tak odrzuca? Zbyt intensywny dla ciężarnej. Ładnie nawilża.
OilanMama jest jak zwykły krem nawilżający.

Obecnie wieczorem oliwka w żelu dla dzieci (rano skóra cały czas mocno nawilżona), w dzień ta nieszczęsna Mustela, obowiązkowo przy każdym prysznicu masaż gorącą i chłodną wodą, a raz w tygodniu moczenie się w wannie z wodą z oliwką. Zobaczymy jakie będą efekty. :/

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#16 anka.jonska

anka.jonska
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 08 września 2016 - 09:15

Najal jest dobry, ale trudno go kupić.

Miłego dnia ;)

#17 żółtaskarpetka

żółtaskarpetka
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 11 października 2016 - 06:09

Szczerze mówiąc nie wydaje mi się, zeby krem pomógł na już zabliźnione, białe rozstępy. Jezeli są świeze, czerwone to wtedy jeszcze da się je usunąć masażami i kremami, potem to już chyba tylko laser :/ W trakcie ciąży straszną paranoję złapałam, ze się roztyję i tak porozciagam skórę, że będe miała mnóstwo rozstępów. Dlatego zdrowo się odżywiałam, sporo się ruszałam i stosowałam kremy przeciwko rozstępom (fajnie sprawdziły się u mnie te z serii mama's) i całe szczęście ten mini reżim się opłacił. :)

#18 Adana

Adana
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 13 października 2016 - 09:16

Ja używam bio oil i jestem zadowolona , świetne efekty no ale do tego trzeba ćwiczyć:) 

#19 Flora

Flora
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 14 października 2016 - 17:27

Na rozstępy ćwiczenia? Z rozstępami to tylko skutecznie zawalczyć może laser.      w Krakowie dysponują najbardziej skutecznym i bezpiecznym laserem na rynku- ResurFx. Wystarczy 3- 5 zabiegów, żeby skóra nabrała jędrności a rozstępy zostały wygładzone.

#20 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 18 października 2016 - 19:35

@Aspirynkaaa a mi się bardzo podobał zapach palmersa ;)

No i zdecydowanie mogę go polecić, bo mam zero rozstępów..

Ale to też niby od genów zależy...