Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Filmy muzyczne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Violettyna

Violettyna
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 21 września 2013 - 18:40

Witajcie,
powiedzcie mi, lubicie może filmy muzyczne? Wiem, że to raczej rzadki gatunek i nie często powstają takie filmy. Jak już jednak powstaną, to się o nich pamięta. Dla mnie klasykami ją np. Ściana (na podstawie The Wall Pink Floyd) czy Billy Elliot. A jakie są Wasze faworyty? :-)

#2 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 26 września 2013 - 14:29

Wśród polskich klasyków to "Skazany na Bluesa" :)

#3 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 27 września 2013 - 10:16

Violettyna - Billy Eliot, to naprawdę genialny film, ale czy muzyczny, to nie wiem. Chyba, że nie chodzi o ten film, o chłopcu, który ćwiczył balet. :D
Teraz będzie film o Metallice, nie musical, tylko fabularny, ale muzyczny. :) A tak w ogóle, to
chyba ostatnio mało takich filmów powstaje. Oprócz Step upów, to muzyki jest mało (a stepy, to też bardziej taniec...).

#4 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 30 września 2013 - 14:48

V
Teraz będzie film o Metallice, nie musical, tylko fabularny, ale muzyczny. :) A tak w ogóle, to
chyba ostatnio mało takich filmów powstaje. Oprócz Step upów, to muzyki jest mało (a stepy, to też bardziej taniec...).

według filmwebu to musical, jak czytam recenzje to też się potwierdza...
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#5 Violettyna

Violettyna
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 01 października 2013 - 10:21

Tak Billy Eliot to film muzyczny. Przecież w nim co chwilę puszczają świetne kawałki i ogólnie sam chłopak jest dość muzyczny/taneczny :-)

O tym filmie o Metallice słyszałam, chociaż sama jeszcze nie byłam. Moim znajomi jechali do Imaxa na premierę. Ja niestety się rozchorowałam i musiałam zostać w domu :-( Żałuję bardzo, bo znajomi byli bardzo zadowoleni. No cóż, poczekam aż będzie gdzieś w wypożyczalni.

#6 Gia44

Gia44
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 07 października 2013 - 11:15

Violettyna - Billy Eliot, to naprawdę genialny film, ale czy muzyczny, to nie wiem. Chyba, że nie chodzi o ten film, o chłopcu, który ćwiczył balet. :D

Oglądałam Metallicę! Świetny film :)
Podobał mi się ten wątek fabularny, dodawał jeszcze napięcia. No i wielki plus za efekty na scenie podczas koncertu. Aż żałuję,że nigdy nie byłam na ich koncercie. Chociaż w kinie w 3D czułam się jakbym była :)

#7 goś3

goś3
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07 października 2013 - 11:23

Też słyszałam o tym filmie, jestem fanką zespołu więc mam nadzieję że uda mi się obejrzeć w kinie, o wiele lepsze efekty :)