Co myślicie o pomyśle zrobienia kursu wizażu? Kuzynka ma pomysł na otwarcie własnego biznesu w postaci obsługi wesel. Zastanawiam się nad dołączenia do projektu i wprowadzenia do oferowanych przez nią usług "makijażu okolicznościowego" Malować lubię się od dziecka, z tym, że co innego robić to dla siebie a co innego zarabiać na tym. Co myślicie o tym pomyśle? Ewentualnie jakie macie doświadczenia z takimi kursami, bo jak się wpisze w Google to wychodzi cała masa kursów i bądź tu mądra i wybierz odpowiednio...
Szkoła wizażu?
Rozpoczęty przez ManiaczkaAV, 18 lut 2013 20:57
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 lutego 2013 - 20:57
Napisano 24 lutego 2013 - 12:28
Pomysł jako pomysł, aby się dołączyć dobry, z tym że chyba jako zajęcie dodatkowe. W sumie jeżeli policzysz że średnia weekendów w miesiącu to 4, powiedzmy, że śluby są w piątki i soboty, to daje Ci to 8 usług w miesiącu.... Nie wiem jak planujesz swoją ofertę, ale raczej 8 klientów Ci nie zapewni zadowalających wyników finansowych...Coś chyba do tego będziesz musiała dołożyć. Pamiętaj, że to co napisałam hipotetycznie przyjmuje założenie, że obsługujecie imprezy w każdy piątek i sobotę w miesiącu... Ale podkreślam pomysł wydaje się dobry, tylko jeszcze sprawa zagospodarowania reszty tygodnia (chyba, że będzie to dodatek do innej pracy) A co do szkoły to wpisz ... w Google. Podaję ci to jako przykład, bo mają nie tylko sam wizaż, a można połączyć pewne sprawy (szczególnie w zakresie tego co napisałam odnoście tydzień a weekend)
Napisano 21 marca 2013 - 15:04
Witaj
:). Droga Maniaczko ja ze swej strony polecam fajne kursy fryzjerstwa i wizażu. SKończyłam tam kurs fryzjerstwa i wizażu a dziś mam włąsny zkłąd fryzjerski reklama
[ Dodano: 2013-03-22, 14:11 ]
Witaj
:). Droga Maniaczko ja ze swej strony polecam fajne kursy fryzjerstwa i wizażu. SKończyłam tam kurs fryzjerstwa i wizażu a dziś mam włąsny zakład fryzjerski eck edu pl
[ Dodano: 2013-03-22, 14:11 ]
Witaj
Napisano 28 marca 2013 - 18:33
ja jestem w trakcie robienia kursu w czerwcu dostane dyplom, bardz fajna zabawa i zabicie czasu:) pozniej bede malowac kolezanki, glowna inwestycja to dobry kuferek z kosmetykami pare podkladow i paleta pendzli
Napisano 23 kwietnia 2013 - 13:51
No i rzecz jasna potem także reklama swojej działalności,wtedy będziesz miała coraz więcej klientek- właśnie o to w tym wszystkim chodzi. Sam pomysł bardzo fajny,również się nad tym zastanawiałam.