Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pomadki ochronne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
133 odpowiedzi w tym temacie

#1 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 18 sierpnia 2007 - 23:09

Ciekawa jestem jakie stosujecie, jakie byście poleciły, które najlepiej nawilżają i chronią?

Ja mogę polecić pomadki ochronne z AA te z najwyższym filtrem. Opakowanie jest koloru żółtego, zresztą sztyft też. :-) Ładnie wygładza i nawilża. Pachnie również przyjemnie.

Na ten moment mam pomadkę ochronną z Nautrogeny, ale nie jestem z niej zadowolona. :-/ Co prawda pachnie całkiem przyjemnie, ale niestety smakuje ohydnie-jakbym miała w ustach jakiś krem. :roll:
Jeśli chodzi o pielęgnację, to w sumie żadna rewelacja, na mnie nie wywarł wrażenia.

Z nivei i z bebe są dość ciekawe pomadeczki. :-)

#2 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 19 sierpnia 2007 - 09:35

Z nivei i z bebe są dość ciekawe pomadeczki.

tez używałam i sa ok
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 19 sierpnia 2007 - 09:53

ja zawsze właśnie z Nivei korzystałam ;) różne smaki kupowałam i w zasadzie wszystkie mi smakowały :)

#4 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 19 sierpnia 2007 - 22:38

Ja tez używam nivei czasem bebe ale najczęsciej nivea nie są drogie a dobrze nawilżają usta i pysznie smakują :-)
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#5 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 20 sierpnia 2007 - 07:08

U mnie Nivea albo Labello ( chyba dobrze napisałam ).
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#6 makalaya

makalaya
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 12:20

OOO! Temat dla mnie bo jestem uzależniona od pomadek ochronnych. Nie ruszam się bez nich na krok.
Stosowałam już różne. Kiedyś bardzo lubiłam Chapstick (tak sie chyba nazwały), można je było kupić głównie w aptekach. Nawet nie wiem czy jeszcze są.
Potem przerzuciłam się na neutrogene. Na poczatku te pomadki były genialne i bardzo długo je uzywałam. Potem musialam zrezygnowac, bo zaczely mnie od nich piec usta i nie moglam zniesc tego nowego smaku i zapachu.
Teraz od jakiegos czasu stosuje nasza polską Melise i bardzo mi się podoba. Świetnie nawilża, ma delikatny zapach i smak i w ogóle jest super. Wolę ją bardziej od Nivea, ktorych tez uzywalam i np. tych z Avonu.
AA nigdy nie probowalam, moze sie skusze.

#7 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 13:29

OOO! Temat dla mnie bo jestem uzależniona od pomadek ochronnych. Nie ruszam się bez nich na krok.
Stosowałam już różne. Kiedyś bardzo lubiłam Chapstick (tak sie chyba nazwały), można je było kupić głównie w aptekach. Nawet nie wiem czy jeszcze są.
Potem przerzuciłam się na neutrogene. Na poczatku te pomadki były genialne i bardzo długo je uzywałam. Potem musialam zrezygnowac, bo zaczely mnie od nich piec usta i nie moglam zniesc tego nowego smaku i zapachu.
Teraz od jakiegos czasu stosuje nasza polską Melise i bardzo mi się podoba. Świetnie nawilża, ma delikatny zapach i smak i w ogóle jest super. Wolę ją bardziej od Nivea, ktorych tez uzywalam i np. tych z Avonu.
AA nigdy nie probowalam, moze sie skusze.

Pamiętam Chapstick, super były. :!: Pamiętam, że miałam kilka razy miętową i była słodka w smaku. :lol: Dobrze, że mi przypomniałaś, az z ciekawości popytam, czy są jeszcze. Jeśli są to na pewno kupię, były idealne. :-P Chyba była też taka wiśniowa? :?:

A ta Melisa to w jakiej jest formie?W sztyfcie czy może takie mazi w pojemniczku?I jaki ma zapach i smak?Taki...melisowy? ;-)

Jewel, może napisać coś więcej o tej Labello? :-)

#8 makalaya

makalaya
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 13:36

[quote name="Nimfetka"]Pamiętam Chapstick, super były. :!: Pamiętam, że miałam kilka razy miętową i była słodka w smaku. :lol: Dobrze, że mi przypomniałaś, az z ciekawości popytam, czy są jeszcze. Jeśli są to na pewno kupię, były idealne. :-P Chyba była też taka wiśniowa? :?:[/quote]
Ja właśnie najbardziej lubiłam ta wisniowa.

[quote name="Nimfetka"]A ta Melisa to w jakiej jest formie?W sztyfcie czy może takie mazi w pojemniczku?I jaki ma zapach i smak?Taki...melisowy? ;-)[/quote]
Melisa jest w sztyfcie. w zielonym opakowaniu. Kosztuje ok. 4 zl i ma bardzo delikatny smak, ale trudno mi ja do czegos porownac. Z melisa (ziółkiem) chyba niewiele ma wspólnego. [/quote]

#9 Emiliana

Emiliana
  • Użytkownik
  • 313 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 17:31

miałam też kiedyś te pomadke z serii Melisa i chyba była w takim pomaranczowym, moze bardziej cielistym opakowaniu, ale to juz dość dawno, wieć moze zmienili opakowanie

#10 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 18:26

Ooo, przypomniałyście mi Chapsticki, były świetne :) ja też uwielbiam ochronne pomadki, nie lubię za bardzo błyszczyków, bo tak się lepią usta, fuj <zleee></span>

Dla mnie bezkonkurencyjna jest Nivea, jeszcze Bebe, ale nie przepadam za ich zapachem. No i czasem jakiś balsam do ust z Avonu, w końcu jestem konsultantką :mrgreen: Zawsze mi w Avonie brakowało owocowych, a teraz będą, więc wypróbuję ;>

#11 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 20:53

Nymphadora, kiedy będą w Avonie?Ciekawa jestem, co to za nowość. :mrgreen:

#12 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 20:56

Od katalogu 11, czyli w praktyce od 24 sierpnia bodajże :D
Będą z serii Naturals, na początek trzy wersje: mango, wanilia i brzoskwinia. Cena spoko, bo 4,90 :shock:

#13 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 21:20

Ooo, to taniutko :-) To są takie pomadki ochronne do ust czy typowe błyszczyki?

#14 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 21:36

Są to bardzo typowe pomadki, nie mają nic wspólnego z błyszczykiem, ku mojej uciesze :mrgreen:

#15 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 22:16

Hmm ja tam stosuję i pomadki ochronne, i szminki i błyszczyki, ale zawsze najpierw nakładam pomadki ochronne. :-) Ciekawe, będę musiała chyba zamówić. :mrgreen: Dzięki za info. :-)

#16 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 08:35

Nie ma sprawy :)

#17 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 24 sierpnia 2007 - 20:30

zawsze stosowałam Nivea, w zasadzie nie mogę im nic zarzucić, ale pewnie skuszę się na te z Avonu, o których piszecie ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#18 Docia

Docia
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 24 sierpnia 2007 - 21:43

Ja kupowałam z Nivea i byly świetne..ale ostatnio sie popsuły i szybko mi sie rozpuściły :/ i tak samo z bebe nie wiem co sie stało :shock: teraz szukam jakis innych.. moze smakowych.. właśnie ostatnio myślałam nad avonem :D ale na smakowe z tej firmy chętnie się skusze ;)

#19 Kaś

Kaś
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 22 września 2007 - 17:09

Ja polecam Bebe różaną firmy J&J.Fajnie pachnie budyniem waniliowym.Po za tym nic się nie przesusza...
"Każdy człowiek ma pewien określony horyzont myślowy.
Kiedy ten się zwęża i staje się nieskończenie mały, zamienia się w punkt.
Wtedy człowiek mówi: "To jest mój punkt widzenia"

#20 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 22 września 2007 - 17:14

Ja polecam Bebe różaną firmy J&J.Fajnie pachnie budyniem waniliowym.Po za tym nic się nie przesusza...

bebe są najlepsze i jestem im wierna, ale niestety za szybko je zjadam.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych