Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zostań Gwiazdą Filmową lepsze od Mam Talent

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gia44

Gia44
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 10 października 2012 - 14:04

wstępna dyskusja już się rozpętała przy okazji tematu mam talent, ale prośba moderatora sprawiła, że powstaje właśnie taki temat.
Co sądzicie o Zostań Gwiazdą Filmową?
Jest wiele argumentów za tym, że zapowiada się najlepszy do tej pory konkurs - talent show:
1. wykwalifikowane jury
2.co za tym idzie rzetelna ocena umiejętności aktorskich
3. konkretne nagrody
4.perspektywy po wygraniu programu

:) Co uważacie?

#2 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 10 października 2012 - 14:24

ALe ja dalej nie wiem, co to :P
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#3 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 10 października 2012 - 14:29

ja dalej nie wiem, co to

Ani ja <bezradny></span> Nie wiem gdzie i kiedy będzie można to obejrzeć <co></span>

A po tych twoich info typu:

wykwalifikowane jury

konkretne nagrody

perspektywy po wygraniu programu

nie wiem też:
- jakie jury? (kto w nim będzie?)
- jakie nagrody?
- jakie perspektywy?

[ Dodano: 2012-10-10, 15:29 ]
PS. mi to wygląda na zwykłą reklamę <bezradny></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#4 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 10 października 2012 - 14:46

ja dalej nie wiem, co to

Ani ja <bezradny></span> Nie wiem gdzie i kiedy będzie można to obejrzeć <co></span>

A po tych twoich info typu:

wykwalifikowane jury

konkretne nagrody

perspektywy po wygraniu programu

nie wiem też:
- jakie jury? (kto w nim będzie?)
- jakie nagrody?
- jakie perspektywy?

[ Dodano: 2012-10-10, 15:29 ]
PS. mi to wygląda na zwykłą reklamę <bezradny></span>

A mi na lenistwo... wrzucam w wujka googla i wszystko wiem - pierwsza strona jaka wyskakuje <umieraam></span> Rola w filmie to chyba jednak dość konkretna nagroda i perspektywa :roll:
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#5 Gia44

Gia44
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 10 października 2012 - 14:47

Zuzia ;)))

wybaczcie, ale myślałam, że zajrzycie na ich str. żeby wziąć udział w dyskusji... już przybliżam na tyle na ile ja wyczytałam to u nich:
zostań gwiazdą filmową ma wyłonić paru aktorów do filmu. w nagrodę jest rola i wyjazd do Cannes na festiwal filmowy.
w jury m.in. Dorota Stalińska, Mariusz Włodarczyk, Kondratiuk, Jerzy Gruza.
Do tego będzie wszystko odbywało się przez net nie tv.

#6 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 10 października 2012 - 15:04

wrzucam w wujka googla

zajrzycie na ich str. żeby wziąć udział w dyskusji

to jest tzw. reklama :roll: nabijanie statystyk stronie :roll:
nie wiem czy zauważyłyście, ale jak ktoś zakłada nowy temat na forum to stara się go jak najbardziej przybliżyć, żeby właśnie nie było potrzeby szukania wszystkiego samemu. to tak na marginesie.

a wracając do tematu:

Do tego będzie wszystko odbywało się przez net nie tv

mi się taka forma nie podoba <bezradny></span>

Castingi już jakieś były, czy ten program dopiero rusza?
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#7 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 10 października 2012 - 15:27

Ja już uczestniczyłam w innym wątku gdzie była mowa o tym programie więc wiem już o co chodzi. Ale fakt, że program jeszcze jakoś znany nie jest więc można było coś tam napisać od siebie. Ale też nie uważam aby problemem dla zainteresowanych było wpisanie trzech słów w Google, bo gdy mnie coś ciekawi to sama to wolę sprawdzić i wiem to co mnie interesuje :)
A co do tej reklamy to trochę odmienne mam zdanie, bo jeśli komuś by zależało aby ją zrobić to napisałby wszystko i jeszcze więcej a nie odwrotnie:P Tak że nikt nie wiedział o co chodzi :D I co do nabicia statystyk to już w ogóle dziwny wniosek bo komu na nich zależy? Za samo klikniecie w stronę nikomu nie płacą :) Chyba że jest to specjalnie założony w tym celu Blog czy inna strona, gdzie znajdują się opłacane przez sponsorów reklamy. jak wejdziesz w te stronę to sama zobaczysz, że reklam tam nie ma a same info dotyczące programu :)
No i program się nie zaczął. Dopiero trwają pierwsze zgłoszenia "online" jako wstępna rekrutacja - tak bym to nazwała :) Dlatego to jest temat, który zaczyna się cieszyć zainteresowaniem bo każdy jest ciekawy czegoś nowego. :P

#8 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 11 października 2012 - 07:19

Ale też nie uważam aby problemem dla zainteresowanych było wpisanie trzech słów w Google

Madź napisała już jakie zasady panują na tym forum odnośnie tworzenia nowych tematów, więc nie podlega to już dyskusji.

Gia44, usuwałam już Twoje reklamujące ten program i ich stronę posty - za kolejne posty odsyłające na stronę dostaniesz ostrzeżenie.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#9 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 11 października 2012 - 12:21

Czasami się zastanawiam, jak na tym forum rozmawiać. Gia wyjaśniła, że program jest w necie. Ok, czaję. A jakby był w TVN-ie to by nie mogła napisać, że można obejrzeć w TVN, bo to reklama TVN? To jak my mamy o tych programach rozmawiać, jak nic nie można napisać? <bezradny></span>

Nie wiem, czy do końca pasuje mi forma przez net. Ale takiego programu dla aktorów jeszcze nie było i to może być ciekawe. O ile wie,, jak wygląda przesłuchanie piosenkarza, to przesłuchanie aktora to dla mnie czarna magia.
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#10 Violettyna

Violettyna
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 12 października 2012 - 08:09

Widzę, że trwa tutaj ostra dyskusja na temat tego programu. Moim zdaniem warto zobaczyć co to będzie i wtedy wyrobić sobie opinię. Ja powiem, że jestem ciekawa jak to będzie wyglądało. Takiej formy talent show jeszcze nie widziałam. Jak mnie się nie spodoba, to nie będę oglądała, śledziła konkurencji. Moim zdaniem nie ma co już się na wstępie kłócić o to, czy program jest zły czy dobry. Na razie zapowiada się obiecującą, a co będzie dalej - wyjdzie w praniu :-)

#11 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 12 października 2012 - 08:22

Maona, spójrz na inne tematy - dziewczynom nie przeszkadza to w jaki sposób mają pisać o np. programach. Wystarczy ze strony internetowej zacytować i podać źródło. Temat nie ma odsyłać na stronę, tylko dostarczać pełnej wiedzy na omawianą kwestię, żeby zainteresować bądź nie. A odsyłanie z każdą rzeczą na stronę internetową i pisanie ciągle o tym samym jest reklamą. Proszę, aby kolejne posty związane były z tematem, a nie z tym "jak to jest na forum" - nie do tego służy ten temat.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#12 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 12 października 2012 - 08:31

Hm... trudno tu o wolność słowa...

Trudno mi na razie ocenić czy Zostań GF jest lepsze od Mam talent, ale brak lansowania się jury jest u mnie na plus.

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#13 Gia44

Gia44
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 15 października 2012 - 11:13

<bezradny></span> nie reklamuję nowego programu bo przecież nawet go nie ma jeszcze...sama biorę w nim udział.
Nagrałam filmik - autoprezentację i czekam do 22 listopada na info czy się dostałam. Zależy mi na Waszym zdaniu co o tym myślicie itp.
Któraś z Was się zgłosiła/chce się zgłosić? Jeśli tak to czy nagrywacie autoprezentację czy scenki??? Z jakiem kamery korzystacie (ja nagrałam swój z telefonu, mam nadzieje, że to wystarczy).

#14 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 15 października 2012 - 13:04

Gia- jak to jest program do wyłonienia talentów znikąd to nie powinny się czepiać o jakość nagrania.
Maona - teraz są popularne filmu z castingów różnych gwiazd. Zwłaszcza z amerykańskich seriali. Jak masz kogoś " z ulicy" a rok później to gwiazda. Tak było w przypadku dra Housa.
Więc to nie taka czarna magia, śpiewa - śpiewa a aktor musi odegrać scenkę. :)

#15 Violettyna

Violettyna
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 16 października 2012 - 10:47

Moim zdaniem też liczy się talent, a nie jakość nagrania. Każdy ma równe szanse i do mnie się podoba. Po za tym w tym nowym programie nastawieni są na jedną umiejętność - aktorstwo. Moim zdaniem będzie to lepsze, niż multum osób z różnymi talentami.

#16 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 19 października 2012 - 21:32

wiadomo, że umiejętności są stokroć ważniejsze, ale nagranie w fatalnej jakości będzie miało marne szanse. Musi być "czytelne" i zachęcać do oglądania. A poza tym musi być Ciebie na nim dobrze widać :D

#17 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 20 października 2012 - 17:48

Natknąłe się na to - nietypowa opcja - ja jestem na tak, gdyż wegług mnie telewizornia to przeżytek.
Dziewczyny, jak któraś się zgłosi, to ja chętnie zagłosuję!

(post edytowany - część niedotycząca tematu usunięta)

#18 Violettyna

Violettyna
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 21 października 2012 - 08:08

Byłam w weekend na wyjeździe w Trójmieście i zdziwiłam się ile tam jest informacji o tym programie. była przekonana, że to takie mniej medialne i reklamowane przedsięwzięcie, a tutaj takie zaskoczenie.
Coś czuję, że konkurencja będzie dość duża, ale mimo wszystko spróbuję ;-)

#19 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 22 października 2012 - 10:00

Ja się zgłosiłam z koleżanką i jeszcze namawiamy kolegę, bo według nas on by się idealnie nadawał a mieści się w przedziale wiekowym :) Sprawdziłam z ciekawości na stronie i już się zgłosiło prawie tysiąc osób :P Ciekawa jestem... Chociaż w sumie to nie jest jeszcze tak dużo, szczególnie, że zgłoszenia trwają tylko do końca miesiąca. Więc może jakieś szanse są :P