Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

TATUAŻE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1471 odpowiedzi w tym temacie

#741 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 01 sierpnia 2010 - 06:20

sama się zastanawiam nad tatuażem ale małym i dyskretnym

własnie... wszyscy myślą tylko o małych i dyskretnych... a mnie się chce czegoś takiego spektakularnego :mrgreen:

co najgorsze nie pasuje do niego większość ubiorów, mówię tu o stroje eleganckie.

jak nie pasuje, jak właśnie pasuje <jezorek11></span>

powiem wam tylko: nie znacie się :-P <hepi1></span>
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#742 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 01 sierpnia 2010 - 17:45

nie znacie się :-P <hepi1></span>

To ja też <jezorek11></span>
Nie! Nie! Nie! Nie podoba mi się bardzo ;-)
Wole bardziej delikatne tatuaże, mniejsze, w miejscach mało widocznych ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#743 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 sierpnia 2010 - 17:56

nie podoba sie ;/
za duży
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#744 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 01 sierpnia 2010 - 23:56

A mnie się podoba. Sama prawdopodobnie nie zrobiłabym sobie takiego, bo rzeczywiście jest duży i ciężko byłoby go w niektórych sytuacjach ukryć pod ubraniem, poza tym mama chyba by mnie zabiła, ale u kogoś podoba mi się bardzo. Szczególnie na pierwszym zdjęciu.

zastanawiam się czy sobie z henny takiego nie zrobić, i nie zobaczyć na żywca jak to wygląda :mrgreen: :mrgreen: tylko samemu to tak ciężko :-P

Lady, to ja zapraszam do Kołobrzegu :D

#745 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 10:05

to ja zapraszam do Kołobrzegu

hehe, szkoda ze się nie wybieram... bo na pewno bym się do Ciebie zgłosiła :mrgreen:
chyba że mi objasnisz, jak się robi tatuaż henną, to ja znajde już kogoś kto mi namaluje ;-)

#746 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 13:12

Lady, to bardzo łatwe. Kupujesz hennę, taką zwykłą, jak do malowania brwi, mieszasz ją z wodą utlenioną, tak, żeby nie było ani za gęste, bo ciężko się nakłada, ani za rzadkie, bo może spłynąć.
Jeśli posiada się takie zdolności, przy których szablon jest niepotrzebny, można malować od razu, jeśli nie, potrzebny jest szablon, który nanosi się cienkopisem na kalkę. Potem smaruje się ciało takim zwykłym dezodorantem w sztyfcie, przykłada wzór, kontury odbijają się na skórze, pokrywa się to henną i voila :)
Najwygodniej jest malować aplikatorem, na allegro, o ile dobrze pamiętam kosztują ok 20 - 30 zł, ale można też patyczkiem, takim zwykłym, jak do szaszłyków, z tym, że trwa to o wiele, wiele dłużej.
Pochwal się koniecznie, jeśli sobie zrobisz :)

#747 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 14:12

idę robić tatuaż, podobno w przyszłym tygodniu ;)
chcę jakiś napis na nadgarstku, albo jakiegoś motylka na kostce, ale chyba jednak ten napis..
wstępnie wybrałam taki napis
never lose hope (nigdy nie trać nadziei)
wybrałam wstępnie takie dwie czcionki, moim zdaniem są najładniejsze i nie są zarezerwowane do jakiś metalowców czy skinów :P
co myslicie??
a może wy mi podrzucicie jakieś ładne zdanie, bo ono jeszcze na pewno ulegnie zmianie, choć nie ukrywam że to bardzo mi się podoba, ale widziałam też na necie kilka faknych łacińskich sentencji... muszę kombinować teraz :P

Załączone miniatury

• image.php2.gif
  • image.php.gif

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#748 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 14:26

anka1705, pierwsza czcionka jakoś dziwnie wygląda. Tak jakby było HO_PE (spacja miedzy nimi, ale to można chyba zmienić)

Ja też chcę sobie zrobić tatuaż w postaci napisu. Ale chcę, żeby to było cos związanego ze mną, coś co będę mogła nosić całe życie. Jeszcze nie nasza mnie żadna wena, więc sie wstrzymuje.
Nie chcę natomiast mieć jakiegoś napisu znalezionego w internecie i powiedzieć: o! to jest fajne, to sobie to wytatuuje. To ma być MÓJ tatuaż i myślę, że będzie to napis w języku hebrajskim, drobnym maczkiem, żeby nie każdy mógł go przeczytać :P

Wstępnie miejsce ustalone mam - boczna linia brzucha. W tym miejscu, tylko mój był by mniejszą czcionką ;-)
Co z tego wyjdzie - zobaczymy :P

Załączone miniatury

• tattu.jpg

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#749 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 14:27

ten tatuaż- naszyjnik jak dla mnie zbyt duży, zbyt mało dyskretny. może podobałby ci sie przez jakis czas ale co by było później, moda sie zmienia także na tatuaże. A podobno ciężko jest takie cos usunąć. Ale to tylko moje zdanie, mnie sie podobaja tatuaże jedynie na kimiś, sama bym sie nie odważyła bo jestem zbyt zmienna. ;-) ale zrób sobie z henny na spróbowanie. :-P

#750 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 14:58

karatetyka, heh, bo ja kiedyś, dawno temu, własnie takk henna + woda utleniona miałam robione (amatorsko, bo z kumpela, miałysmy chyba z 15 lat ;-) i nakładałyśmy to wykałaczką :lol:

Ale pomysł z szablonem jest super, na to nie wpadłam.. dzieki temu mogę sama narysować, a potem może mi ktoś po prostu nałożyć <ookk></span>

pokrywa się to henną i voila

ile tą henne trzeba trzymać, i czy czyms obwinąć ? Bo o ile dobrze pamiętam, to jak ona wysycha, to odpada ;-)

#751 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 15:02

jakby było HO_PE (spacja miedzy nimi, ale to można chyba zmienić)

no to też mi się nie widzi, i na pewno chciałabym to mieć razem..

Nie chcę natomiast mieć jakiegoś napisu znalezionego w internecie i powiedzieć: o! to jest fajne, to sobie to wytatuuje.

wiadomo że mi nie chodzi o byle jaki napis, tylko coś co ma głębszy sens..i co będę mogła zastosować w swoim życiu, i musi to być coś neutralnego bo nie chciałabym sobie wytatuować np inicjałów męża, czy daty ślubu bo jednak w życiu różnie bywa, choć wiadomo tego się nie zakłada, ale można się rozstać etc..

Twój pomysł mi się podoba, ale ja na moim brzuchu bym sobie tego nie zrobiła, chociaż może my mniej bolało bo tam nawet igłą setką nikt kości nie wyczuje :P

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#752 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 15:07

Olenka, fajne miejsce, a drobnym druczkiem może to nieźle wyglądać ;-)

Ale chcę, żeby to było cos związanego ze mną, coś co będę mogła nosić całe życie. Jeszcze nie nasza mnie żadna wena, więc sie wstrzymuje.

Świetny pomysł, lepiej poczekać jeżeli nie ma sie jeszcze pomysłu i zrobić coś oryginalnego i przemyślanego :-D

anka1705, pierwsza czcionka bardziej mi sie podoba ;-)

idę robić tatuaż, podobno w przyszłym tygodniu ;)

odważna jesteś :mrgreen:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#753 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 15:12

odważna jesteś :mrgreen:

zawsze mi się to podobało, choć nigdy nie byłam pewna czy tak naprawdę się odważę, zresztą nawet teraz nie jestem tak na 100% pewna ale chciałabym, może wypali. A termin taki szybki bo wczoraj mnie i torkę zapytał kolega czy zapisujemy się z nim na kolejkę i się zgodziłyśmy ;-)

właśnie przy obiedzie powiedziałam rodzicom że chcę sobie zrobić tatuaż, nie powiem żeby byli tym faktem zachwyceni :-/ ich komentarze przeszły same siebie, aż takiej niechęci się nie spodziewałam..

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#754 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 15:13

anka1705, łoo... skąd pomysł, że tak szybko ? Wakaje :-P ?
napis na nadgarstku jest fajnym pomysłem, ale mnie się wydaje, że to powinno byc cos tylko i wyłącznie Twojego, jakies Twoje motto, albo dewiza zyciowa, a nie jakas ładna sentencja łacińska, hebrajska czy jakakolwiek inna znaleziona na necie :-P

#755 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 15:20

wydaje, że to powinno byc cos tylko i wyłącznie Twojego, jakies Twoje motto, albo dewiza zyciowa,

ja właśnie tak myślę i myślę i chyba nie mam takiego swojego, tylko swojego powiedzenia a jak mam to jakieś durne :P i nie dam sobie wytatuować po hebrajsku zdania "znajomości nigdy dość" <umieraam></span> ( tori?? :P )
Cóż będę myśleć intensywnie nad tym :)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#756 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 15:26

ile tą henne trzeba trzymać,

Przez ok 10 - 15 minut trzeba bardzo uważać, żeby nie dotknąć tego niczym, bo po prostu się rozmaże. I najlepiej nie moczyć przez minimum godzinę.

i czy czyms obwinąć ? Bo o ile dobrze pamiętam, to jak ona wysycha, to odpada ;-)

Nie, nie trzeba niczym obwijać. Nie trzeba czekać, aż odpadnie sama, można ją zdrapać po godzinie, kiedy już zdąży wyschnąć i zabarwić skórę :)

#757 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 15:30

nie dam sobie wytatuować po hebrajsku zdania "znajomości nigdy dość"

wiesz, hebrajski mało kto zna <umieraam></span> <umieraam></span> a aramejski jeszcze mnie osób, to ryzykuj :-P

nie trzeba niczym obwijać

ok, bo ja pamiętam, że miałam rękę obwiniętą bandażem, ż i folią spozywczą, żeby sie nic z ta henną nie stało :-P
Może przyeksperymentuje w przyszłym tygodniu :mrgreen:

#758 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 15:33

ok, bo ja pamiętam, że miałam rękę obwiniętą bandażem, ż i folią spozywczą, żeby sie nic z ta henną nie stało :-P

chyba wtedy prędzej się rozmaże, ty już kombinuj aparat a potem się tatuuj :P żebyśmy to mogły zobaczyć :)

wiesz, hebrajski mało kto zna <umieraam></span> <umieraam></span> a aramejski jeszcze mnie osób, to ryzykuj :-P

<umieraam></span> ja jestem kosmopolitą, obywatelem świata :P nie wiadomo na jakiego męża w końcu trafię, więc wolę se już wytatuować oklepane zdanie ale z jakimś sensem :P <umieraam></span>

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#759 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:44

anka1705, a może łacińska sentencja podobna do tego angielskiego zdania, które zaproponowałaś - łacina jakoś bardziej zawsze do mnie przemawiała <jezorek11></span>
brzmi ona: 'Dum spiro, spero' - co znaczy 'póki oddycham, nie tracę nadziei' lub 'póki żywota póty nadzieja' w bardziej luźnym znaczeniu :P

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#760 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:58

anka1705, mi się bardzo podoba ten napis w drugim wydaniu :)
Jak zrobisz to koniecznie nam opisz jak było!!

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych