Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Weselne zespoły :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 25 sierpnia 2012 - 17:02

Mamy temat o DJach, a nie mamy o zespołach. Czyżby były teraz mniej popularne? Ja sobie nie wyobrażam nie mieć jakiejś kapeli. A jak to wygląda u Was? Zapraszam do dyskusji. :mrgreen:

My będziemy mieli zespół składający się z dwóch mężczyzn. Brzmi biednie, ale byłam na imprezach z ich udziałem ( wesele, rocznica i urodziny) i jestem pewna, że chłopacy dają radę. :-D Ich hasło :" Dobry zespół na dobry początek!".Potrafią rozbawić i zintegrować gości, więc jestem spokojna. Wczoraj spotkaliśmy się z Wojtkiem ( jeden z nich), żeby się lepiej poznać. To ich taka zasada, że przed weselem chcą poznać młodych, nie tylko ich wymagania odnośnie imprezy, ale także charaktery itp. My wczoraj rozmawialiśmy o wszystkim, naśmialiśmy się tak, że bolał mnie brzuch- jeśli miałam jeszcze jakieś wątpliwości, to Wojtek wczoraj rozwiał wszystkie. :-)
Z racji, że do wesela jeszcze dużo czasu, to szczegóły typu piosenki, zabawy, podziękowania zostawiliśmy sobie na jakiś inny dzień. Dowiedzieliśmy się tylko, że z każdą sugestią mamy natychmiast dzwonić, a jeśli będziemy mieli jakieś dziwne życzenia, to są chętni, żeby spróbować sprostać. :mrgreen:
Mamy też mówić wprost, jeśli na imprezach prowadzonych przez nich coś nam się nie podobało itp.
A że z racji znajomości pracowej mojego taty z Wojtkiem dostaliśmy zniżkę, to jestem jeszcze bardziej zadowolona. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#2 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 26 sierpnia 2012 - 09:38

Mamy temat o DJach, a nie mamy o zespołach. Czyżby były teraz mniej popularne? Ja sobie nie wyobrażam nie mieć jakiejś kapeli. A jak to wygląda u Was? Zapraszam do dyskusji.

Powiem Ci kochana , że zespoły są nadal na topie :mrgreen: lub jakieś kapele moja , druga siostra właśnie będzie mieć zespół , który składa się z trzech mężczyzn .

Według mnie najważniejsze jest to , aby goście dobrze się bawili , a nie podpierali ściany ;-)
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#3 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 26 sierpnia 2012 - 10:02

Nie wyobrażam sobie by na weselu był Dj zamiast zespołu. Moim zdaniem nie odda on tego samego, co dobrze prowadzący zabawę zespół.
Mój brat na swoim weselu miał orkiestrę składającą się z 2 facetów i kobitki. Babeczka miała taki głos, że każdy był pod wrażeniem. Jeden z facetów miał gorszy głos, ale tamta dwójka nadrabiała za niego. On był prowadzącym i grającym, oni śpiewali.
Oczepiny oraz biesiadę poprowadzili świetnie, było przy tym wiele żartów aż brzuchy od śmiechu bolały :mrgreen:

A że z racji znajomości pracowej mojego taty z Wojtkiem

Mój brat też szukał po znajomości. Moja chrzestna z wujkiem są muzykami, więc od razu do nich się zgłosiliśmy, bo wiedzieliśmy, że polecą nam kogoś rewelacyjnego :-)

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#4 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 26 sierpnia 2012 - 10:31

My nigdy nie braliśmy pod uwagę DJ-a. Oczywiste było że chcemy zespół.
No i akurat trafiło się tak że mojego M. kolega ma zespół i wiemy że fajnie grają bo bawiliśmy się na kilku imprezach przez nich prowadzonych więc zdecydowaliśmy się na nich.
Umowę podpisywaliśmy w styczniu 2011 bo terminy mają bardzo napięte.

W zespole są cztery osoby (dwóch mężczyzn i dwie dziewczyny).

Już niedługo przekonamy się jak wypadną :mrgreen:

Za 27 dni... :roll:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#5 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 10:27

Nie wyobrażam sobie by na weselu był Dj zamiast zespołu

Wszystko zależy od ludzi ;-) Moi rodzice byli kiedyś na weselu prowadzonym przed DJ'a i bawili się fantastycznie. Wszyscy goście byli zachwyceni. Nikt nie siedział na krześle i nie marudził tylko rwał się do tańca. Nawet kilka konkursów DJ poprowadził i oczepiny i rodzice mówili, ze było mnóstwo śmiechu. Mówiąc krótko facet zastąpił cały zespół kilkuosobowy ;-)
Natomiast ja byłam kiedyś na weselu 'prowadzonym' przez zespół i było bardzo kiepsko. Ich żarty były czerstwe, konkursy nudne. Piosenki, które śpiewali, były to stare weselne szlagiery, a oni przerobili je na swoją aranżacje <zleee></span> Każdy mylił przez to kroki w tańcu, bo potrafili z wolnej piosenki zrobić szybką i odwrotnie, a jednak ludzie w głowach nucili sobie oryginalne wersje i coś im się nie zgadzało.
Jak już wspomniałam - wszystko zależy od ludzi - zarówno tych z zespołu jak i samych gości ;-)

A że Twoja rodzinka Kasiu bawiła się świetnie to mnie wcale nie dziwi :P Patrząc na Wasze poczucie humoru i radość to przy melodyjkach z telefonu byście potrafili rozkręcić impreze :mrgreen:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#6 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 11 września 2012 - 20:44

Ja jak byłam na dwóch weselach (w przeciągu 3 tygodni) to pierwsze wesele było prowadzone właśnie przez DJa, a drugie przez zespół. I jakoś zbytnio wagi nie przywiązywałam do tego. Na obu bawiłam się bardzo dobrze :D
Co za różnica czy muzyka jest śpiewana na żywo, czy puszczana przez DJa ;-)
Dla mnie jak są fajni ludzie, fajna muzyka to jest i fajna zabawa bez względu na to kto gra :D :D
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#7 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 16 października 2014 - 16:39

Ja od zawsze na wesele stawiałam na zespół... DJ nie wiem czemu kojarzy mi się tylko z dyskotekami.  :roll:

Mamy upatrzony zespół dwóch facetów i babeczka wokalistka. Będą też oni u mojego kuzyna na weselu to zobaczymy na żywo. 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#8 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 16 października 2014 - 16:48

DJ nie wiem czemu kojarzy mi się tylko z dyskotekami.
Mnie też się długo tak kojarzył. Do czasu aż byłam na kilku weselach, gdzie DJ poradził sobie lepiej niż niejeden zespół  <bezradny> 
Dodatkowo zazwyczaj wychodzi taniej.

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#9 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 16 października 2014 - 16:55

Dodatkowo zazwyczaj wychodzi taniej.

To na pewno... 

Ja niestety na żadnym weselu z DJem, takim z prawdziwego zdarzenia nie byłam więc w sumie porównania nie mam... I chyba dlatego dalej twierdze, że jak wesele to zespół... 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#10 bobby

bobby
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 06 listopada 2014 - 09:57

Ja też stawiam na zespół. Byłam na weseli gdzie zabawę prowadził DJ ale jakoś nie przypadło mi to do gustu. Obecnie razem z narzeczonym jesteśmy na etapie szukania dobrego zespołu ale cieżko kogoś znaleźć...

#11 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 22 listopada 2014 - 11:35

Do czasu aż byłam na kilku weselach, gdzie DJ poradził sobie lepiej niż niejeden zespół

Dokładnie, też zmieniłam zdanie jak przeżyłam wesele z DJ-em. I bawili się wszyscy świetnie. A przynajmniej nie ma ryzyka, że będzie fałsz.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#12 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 21 grudnia 2014 - 07:51

U nas DJ, miałam okazję widzieć go w akcji i jest świetny, nie tylko puszcza muzę, sam też śpiewa trochę, gości rozkręca, super.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#13 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 28 grudnia 2014 - 14:50

Co za różnica czy muzyka jest śpiewana na żywo, czy puszczana przez DJa

Ogromna.  :-D

Żywa muzyka jest cudowna, a jeszcze jak zespół dysponuje innymi instrumentami niż klawisze to już w ogóle bajka.

Choć dla mnie tylko tą żywą muzyką zespół przeważa nad dj'em, jeśli chodzi o wodzireja to może świetnym być i członek zespołu i dj. Byłam też na weselu prowadzonym przez dj'a i świetnie się bawiłam.

Użytkownik Janina edytował ten post 28 grudnia 2014 - 14:51

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#14 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 grudnia 2014 - 22:31

Ogromna.
orkiestra potrafi 6 tysiecy zaspiewac za swoje usługi

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#15 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 30 grudnia 2014 - 03:47

@magdaaaaa, albo i więcej ;-) prawie 3 lata temu byłam na weselu, gdzie zespół zażyczył sobie 7 tys ale naprawdę sie oplacalo i gdybym kiedys w dalekiej przyszlosci brała slub, zaklepalabym ich od razu :-D dwie gitary, bas, perkusja, wokalista z naprawdę super głosem, a repertuar "nieweselny".bawilam sie swietnie, a z parkietu schodzilam tylko wtedy, kiedy robili przerwy albo kiedy wypadal czas papierosa :-P na weselu, gdzie byl dj nigdy za to nie bylam

#16 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 21:06

7 tys
chocby nie wiem jak super byli , nie zaplaciłabym tyle.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#17 Aza1

Aza1
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 26 marca 2015 - 20:57

Jaką oprawę musyczną planujecie na swoim weselu?
Myślimy o wynajęciu zespołu, który gra zarówno covery jak i muzykę biesiadną, tak by każdy z gości znalazł coś co lubi. Nasz wybór padł na zespół muzyczny Konkret Band znacie może?

#18 stokrotka28

stokrotka28
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 30 marca 2015 - 10:07

Ja polecam zespół De Colt :)

Lubiła tańczyć, pełna radości tak... ciągle goniła wiatr...

#19 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 30 marca 2015 - 10:57

Mamy już temat o zespołach weselnych! http://babskiswiat.n...eselne-zespoły/

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#20 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 30 marca 2015 - 14:20

Na początku chcieliśmy DJa, ale zagłębiliśmy się w temat, przejrzeliśmy oferty i stawiamy na zespół. Wolimy dopłacić za dobrą kapelę. Ciężko znaleźć dobrego DJa, który jednocześnie dobrze poprowadziłby imprezę.

Jednak stawiamy zespołowi dość duże wymagania, bo muzyka jest dla nas jedną z najważniejszych rzeczy na weselu - nie chcemy biesiady i disco-polo, chcemy bardziej coś na rockowo, jakieś stare ballady itp. ;) Wbrew pozorom ciężko znaleźć zespół nastawiony typowo na taką muzykę i imprezę w takim klimacie. Fajnie, gdyby była perkusja i męski wokal. <zakochany>

Ostateczne szukanie jeszcze przed nami, ale mam już kilka takich zespołów w zakładkach, mam nadzieję, że coś wybierzemy.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''