Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pojemniki, puszki, słoiki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 maja 2012 - 10:27

W czym przechowujecie herbatę?kawę?przyprawy?i inne sypkie produkty?

Czy macie jakieś specjalne pojemniczki?a może są to puszki kupione w zestawie z daną rzeczą? :-)

Ja herbatę trzymam w przezroczystym słoiku chyba po jakiejś dużej kawie,okleiłam tylko go napisem herbata. Podobnie trzymam bułkę tartą,mąkę i sól.
Do herbat smakowych mam zazwyczaj puszki kupione w zestawie. Teraz poluje na trójwarstwową puszkę Sagi.
http://t3.gstatic.co...UShSiAhTN3NRJKg

Cukier oprócz cukierniczki na stole w salonie,trzymam w kuchni puszcze gdzie mieści mi się cały kg. Kiedyś te puszki były dodatkiem do produktów Gellwe. Poniżej pudełko na ryż :)
Dołączona grafika

Przyprawnika nie mam choć bardzo bym chciała.
Podoba mi się taki kątowy:
Dołączona grafika
lub obrotowy:
Dołączona grafika

Jedynie mam małe pojemniczki na pieprz i sól,a reszta przypraw jest trzymana w torebkach.

Na makaron spaghetti kupiłam też ostatnio pojemnik,bo nigdy nie zużywaliśmy od razu całej paczki i był problem.
Dołączona grafika

Jak jest u Was? :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#2 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 15 maja 2012 - 10:36

są to puszki kupione w zestawie z daną rzeczą? :-)

w większości tak :)

ale pewnie jak będę mieć swój dom i swoją kuchnię to będą to jakieś specjalne komplety ;)
żeby ładnie wyglądało
:mrgreen:

Jedynie mam małe pojemniczki na pieprz i sól,a reszta przypraw jest trzymana w torebkach.

dokładnie tak samo ale j.w :lol:

#3 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 15 maja 2012 - 10:58

Cukier trzymam w małym szklanym przezroczystym pojemniku zakręcany jakby u góry, ale tak to zamknięcie jest na boku trochę :lol: Nie trzymam cukru w cukierniczce, bo używam cukru w kostkach i tak jest lepiej.
Kawa, liście laurowe i ziele angielskie są w takich samych pojemnikach, tylko zakręcanych od góry.
Takie jak na zdjęciu, tylko trochę większe i z zielonymi zakrętkami.
Dołączona grafika

Tylko część makaronu przechowuje w pojemniku, bo mam mnóstwo rodzajów i nie mam tylu pojemników :P

Dołączona grafika

Płatki śniadaniowe też przechowuję w pojemniku. Mój jest trochę większy.

Dołączona grafika

Bułkę tartą przechowuję w podobnym do tych pojemniku.
Dołączona grafika

Wszystkie wędliny, sery żółte i mięso przechowuję w pojemnikach tego typu:
Dołączona grafika

Co do herbaty, to mam jej za dużo, więc tylko czarna jest w pojemniku <bezradny></span>
Dołączona grafika

Tilia, fajna ta trójwarstwowa puszka Sagi <ookk></span> z czym ja można dostać? chętnie bym sobie kupiła ;-)

Co do reszty przypraw, to trzymam w opakowaniach, które są w koszyczkach - mam 2 koszyczki - jeden na przyprawy do słodkości, drugi do "nie - słodkich dań".
Dołączona grafika

Oczywiście tez marzą mi się przyprawniki i będę je kiedyś miała, ale póki co niektóre przyprawiają o zawrót głowy :P
bardzo fajny jest ten obrotowy pokazany przez Tilkę ;-)
Pojemnik na spaghetti tez mi się podoba - też zawsze mi zostaje, wiec przydałby się.

Ogólnie, to chciałabym, żeby moje przyprawy czy inne produkty były uporządkowane w ten sposób:
Dołączona grafika

Podobają mi sie tez takie pojemniki (fajne na np. płatki śniadaniowe):
http://img19.allegro...7/08/2293970835

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#4 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 15 maja 2012 - 11:03

Nie mam specjalnych pojemników.
Mąkę i inne sypkie produkty mam w opakowaniach, w których zostały kupione.
Często kupujemy produkty pakowane po 3-5 kilogramów więc ciężko o tak duże puszki.

Herbaty przechowuję w słoikach po dżemach :-P Mam takie fajne, trójkątne. Odkleiłam etykietki i odpowiednio podpisałam ;-)

Przyprawy:
sól w wielkim słoiku
pozostałe przyprawy przechowuję w malutkich słoiczkach od koncentratów pomidorowych. Wszystkie te malutkie słoiczki pakuje do wielkiego kosza w kuchni i wraz z zakupem nowej przyprawy kolejny słoiczek znajduje swoje zastosowanie :mrgreen:
Wystarczy podpisać na nakrętce, włożyć do szuflady i już :mrgreen:

Puszkę mam tylko jedną, do kawy.

ale pewnie jak będę mieć swój dom i swoją kuchnię to będą to jakieś specjalne komplety ;)

Podejrzewam, że u mnie będzie podobnie. ;-)

#5 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 maja 2012 - 13:08

Tilia, fajna ta trójwarstwowa puszka Sagi <ookk></span> z czym ja można dostać? chętnie bym sobie kupiła ;-)

Teraz pojawiła się w sklepach z 3 rodzajami herbaty,ok.10zł ma kosztować :-) musisz się rozglądać ;-) jak nie znajdziesz to Ci wyślę :mrgreen:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#6 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 15 maja 2012 - 13:12

Planowałam wszystko mieć w opisanych specjalnych pojemniczkach, ale urządzając cały dom nie stać mnie na kupienie osobnego pojemniczka do każdej przyprawy itp.
Na ten czas dorobiłam się puszki Lipton na herbatę, puszki z napisami coffee na kawkę, pojemniczki na sól i pieprz no i zwykłe cukierniczki.
Ale dążę do celu i co jakiś czas kupuje jakąś puszkę nową na kolejne produkty 8-)

#7 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 15 maja 2012 - 16:03

Super są takie pojemniki, planuję kiedy się już przeprowadzimy z moim, poukładać wszystko w takich pojemnikach. Szklane lub przezroczyste plastikowe bardzo mi się podobają.
Zawsze mi się podobały wszelkie, pudełka i pojemniczki z Ikei :->

er3mjw4zst9mivdb.png

#8 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 15 maja 2012 - 17:46

Nawet nie wiem, w czym trzymamy cukier, bo ani ja, ani siostra nie słodzimy i nawet nie wiem, czy mamy go w domu.
Na sól, mąkę, bułkę tartą, kawę, herbatę w torebkach i płatki owsiane mamy metalowe pojemniki. Herbaty sypane przesypujemy do małych zwykłych słoików po np. dżemach, bo wtedy na dłużej zachowują aromat.
Makarony trzymamy po prostu w opakowaniach, w których je kupujemy. Tylko do spaghetti mamy specjalny pojemnik.
Wędliny i sery przechowujemy w takich pojemnikach, jakie pokazywała eli, część przypraw w takich szklanych zakręcanych pojemnikach, które na pierwszym zdjęciu pokazywała eli, a resztę w torebkach, włożonych do plastikowego czerwonego koszyka, takiego samego, jak ten wrzucony przez eli :lol:

#9 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 16 maja 2012 - 16:55

Teraz poluje na trójwarstwową puszkę Sagi.

Ja mam już jakiś czas i jestem bardzo zadowolona. :mrgreen: Szczególnie fajna, jeśli ktoś ma bzika na punkcie smakowych herbat i już nie ma gdzie ich przetrzymywać. :-)
Mam jeszcze dwie puszki do herbat i jedną do kawy.
Do sypkich produktów mam zestaw dużych czerwonych pojemników ( taki zwykły, bez szału :-P ), ale często trzymam w opakowaniach, w których kupuję, bo nie mam czasu przesypywać.
Z przypraw to tylko sól i pieprz mają swoje pojemniczki, reszta w paczuszkach w 2 koszykach ( tak jak u eli -jeden do słodkich, drugi do nie-słodkich ).
Chciałabym mieć ładny przyprawnik i pojemniki na różne artykuły, ale to kupimy dopiero kiedy będziemy urządzali swój dom, tak żeby nam wszystko tam pasowało. :lol:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#10 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 maja 2012 - 19:34

u mnie jest sporo takich pojemnikow wlasnie po chrzanie :-) sa tam liscie laurowe, albo ziele angielskie no i ziola . sa trzy takie same tylko wieksze i tam jest inka , kakao a w trzecim ziarenka smaku.
jest kilka po malych rozpuszczalnych kawach i tam tez troche przypraw i czasem herbata.
ma tez dwa metalowe pjemniki na mielone platki i na mielone siemie lniane :-)
maka , cale platki i kasze siedza w opakowaniach w ktorych zostaly kupione,.
tylko pęczak i manna maja swoj pojemnik tez metalowy.

Załączone miniatury

• pojemnikk.jpg

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#11 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 20 maja 2012 - 18:29

elizabeth, przepiekne te pojemniki - marzą mi sie takie. Ja mąkę i cukier trzymam w porcelanowych pojemnikach. Herbaty trzymam w oryginalnych opakowaniach albo słoikach

#12 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 września 2013 - 19:14

ja herbate, cukier , make makarony, bulka tarta itp , trzymam albo w sloikach ozdobnych albo pojemnikach z porcelany

przyprawy - teraz w wiklinowym koszyku ale chyba bede w pojemnikach

herbatki rozne jeszcze, gozdziki ...to mam pare puszek na herbatke

warzywa tez mam takie plastiowe pojemniki
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#13 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 27 września 2013 - 19:35

Moja kolekcja pojemników powiększyła się ostatnio o puszkę na słodkości ;-)
Dokładnie ta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dołączona grafika

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#14 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 27 września 2013 - 20:00

elizabeth, bardzo mi sie podoba , te kolory są super i fajną ma pokrywkę :)

#15 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 27 września 2013 - 20:10

elizabeth, genialny :mrgreen: muszę się na stancji właśnie w podobny zaopatrzyć :mrgreen: Idealny na ciasteczka :mrgreen:
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#16 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 września 2013 - 21:02

elizabeth, fajny, duzy jest?

Musze sobie kupic cos na ciasteczka, paluszki.
I koniecznie cos na spagettiii :roll: nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego

tylko slyszalam ze wedliny warzywa sery powinno sie niby trzymac w lodowce w szklanych pojemnikach a nie plastikowych

#17 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 28 września 2013 - 11:16

elizabeth, ale rewelacyjne pudełeczko!
Gdzie kupiłaś? ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#18 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 28 września 2013 - 20:19

Gdzie kupiłaś? ;)

Netto :lol:

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#19 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 29 września 2013 - 06:02

Netto

Czułam to w kościach :lol:

elizabeth, puszka jest świetna :mrgreen: Słodkie kolory- trafiłaby w gust Miśki ;-) I taka optymistyczna ogólnie ;-) Nie ma szans, żeby słodkości z niej nie smakowały pysznie :->

#20 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 września 2013 - 08:07

a tu moje typy ;)
koniecznie musze kupic cos na ciasto.
Ja za takimi rzeczami lubie isc do pepco i majstra ;) plus sklep swiat kuchni ;-) tylko w tym ostatnim maja dosc drogo. No i na targu jest tez pani co sprzedaje takie kuchenne akcesoria

Załączone miniatury

• cukierkowe-blaszane-pojemniki-do-pr.jpg
  • CATDOG-pojemnik-na-zywnosc-dla-zwierzat-500x500.jpg
  • 10031169.jpg
  • 21182_1.86280.485x325c.jpg

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych