Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dziwne dźwięki zwiastujące zbliżający się koniec świata???

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 13 marca 2012 - 16:53

Niektórzy twierdzą, że słyszą trąby apokaliptyczne. Inni uważają, że to fale elektromagnetyczne, akustyczno grawitacyjne, a jeszcze inni uważają to za zwiastun zbliżającego się przebiegunowania ziemi. Co Wy o tym myślicie? Te odgłosy "z nieba" są straszne :shock: Przedstawię kilka filmików. Była mowa o tym niedawno w Wydarzeniach.

1

2

3

4

5
http://www.youtube.com/watch?v=XQYWLaToGsQ&feature=related

#2 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 13 marca 2012 - 19:58

"Nie brakuje też głosów, że odpowiada za nie HAARP (skrót od ang. High Frequency Active Auroral Research), czyli projekt badawczy, który zdaniem sceptyków jest przykrywką dla realizowanych przez Amerykanów testów nowych rodzajów arsenału, w tym broni elektromagnetycznej. "
źródło: niewiarygodne.pl

Dziwna sprawa. Mama nadzieję, że to jednak efekt działalności człowieka...w uwadze jako przykład podali tajne superszybkie samoloty, niewidzialne dla oka ludzkiego, gdy się przemieszczają.
Wolę tą wersję, niż jakieś siły nadprzyrodzone tudzież naturalne prowadzące do zagłady :lol:

o, jeszcze jeden ciekawy cytat:

“Intensyfikacja procesów energetycznych w jądra Ziemi może modulować geomagnetyczne pole, które poprzez łańcuch procesów fizycznych w jonosferze – poziom granicznej atmosfery, wytwarza fale akustyczne-grawitacyjnych dźwiękowego zakres, który został przesłuchany przez ludzi w formie przerażającego niskiej częstotliwości dźwięku w różnych częściach naszej planety.
W obu przypadkach, chociaż przyczyny akustyczno-grawitacyjne fale mają zrozumiałe natury geofizycznych, są one wskaźnikiem oczekiwanego wzrostu znacznej aktywności słonecznej i geodynamicznych działalności naszej planety. Nie ma wątpliwości, że procesy w rdzeniu rządzić wewnętrznej energii naszej planety, dlatego należy się spodziewać pod koniec 2012 roku gwałtowny wzrost silnych trzęsień ziemi, wybuchów wulkanów, tsunami i ekstremalnych zjawisk pogodowych z szczytowego poziomu w 2013 roku – 2014. “
końcówka brzmi przerażająco :shock:

źródło: www.datelinezero.com

#3 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 13 marca 2012 - 20:04

w uwadze jako przykład podali tajne superszybkie samoloty, niewidzialne dla oka ludzkiego, gdy się przemieszczają.
Wolę tą wersję, niż jakieś siły nadprzyrodzone tudzież naturalne prowadzące do zagłady

Właśnie ja myślę, że mogą to być właśnie jakieś szybkie samoloty poruszające się w przestrzeni pozadźwiękowej czy jakoś tak. Ale czemu wcześniej o tym mowy nie było tylko akurat teraz kiedy to nadszedł ten "wyczekiwany" 2012 :roll:

#4 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 13 marca 2012 - 20:09

Ale czemu wcześniej o tym mowy

bo może dopiero teraz stwórcy tych samolotów (obstawiam Stany Zjednoczone, ewentualne Koreę :-D ) zaczynają je testować.
Teorii spiskowych może być mnóstwo.
Jeśli ma to być w założeniu 'tajne' to pewnie takie pozostanie i będziemy dalej żyć w strachu i nieświadomości <bezradny></span>

Bo ja się szczerze trochę boję :roll:

#5 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 13 marca 2012 - 20:14

końcówka brzmi przerażająco :shock:

No brzmi strasznie :shock: Ale jeśli o koniec świata chodzi to już było wiele teorii na ten temat więc i teraz patrzę na ten 21.12.2012 tak trochę z przymrużeniem oka choć przyznam szczerze, że trochę się boję ;-) . Jeśli ma być to nie chce nic poczuć :-P

Zresztą widać co dzieje się na świecie- anomalie pogodowe (upały, susze, deszcze, powodzie) wybuchy wulkanów naruszające skorupę ziemi. Ja bym się nie zdziwiła jakby te dźwięki miały coś zwiastować. Te dźwięki zaczęły się w zeszłym roku, a teraz się nasiliły.

#6 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 13 marca 2012 - 20:23

Z tego co słyszałam w radiu to na słońcu są jakieś wyładowania, które mogą spowodować lekkie zakłócenia w elektronice, ale czy do prawda to <bezradny></span>

#7 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 13 marca 2012 - 20:27

Z tego co słyszałam w radiu to na słońcu są jakieś wyładowania, które mogą spowodować lekkie zakłócenia w elektronice, ale czy do prawda to

O tym była mowa już dawno. Ze niby tak ostatecznie do wybuchu na słońcu ma dojść właśnie w 21.12.2012 (oprócz tej rzekomej powodzi :-P ) Wtedy siądzie elektronika, padną wszystkie maszyny, a tym samym staną wszystkie fabryki. Nie będzie jedzenia, nie będzie nic. Naturalna selekcja. <bezradny></span>

#8 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 13 marca 2012 - 23:15

21.12.2012

z tą datą nie wiązałabym żadnego szczególnego wydarzenia. Majowie nie liczyli tego, że niektóre lata są przestępne, więc jeśli opierać datę końca na ich obliczeniach byłoby to już jakiś czas temu :-P

Ja to się nawet zwykłej burzy boję, więc każde pogodowe szaleństwa są dla mnie straszne.

#9 Anula.

Anula.
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 13 marca 2012 - 23:42

Ja z kolei oglądałam jakiś czas temu film dokumentalny(zabijcie mnie, ale nie mam pamięci do tytułów), w którym to gościu przedstawiał, jak w 2012roku słońce będzie się zbliżało stopniowo do ziemi, aż ją na chwilę "pochłonie" po czym z powrotem oddali się i zostawi ziemię spaloną. Czyli nie zostanie z nas nic!
Ponadto twierdził, że co jakiś czas (oczywiście my ludzie nie możemy znać takich przypadków z doświadczenia, ale wynika to z badań), takie rzeczy się dzieją.

Nie wiem, na ile jest to wiarygodna wersja. Ja jestem zdania, że wiele było już takich opowieści, zastraszania itp, i co z tego wynika? Jak na razie nic :)
Było masę samobójstw w związku z takimi "szczególnymi" datami, i jakoś nic się nie stało.

A ta wersja z samolotami amerykańskimi - któż wie... co jeszcze wymyślą :/

Ja to się nawet zwykłej burzy boję, więc każde pogodowe szaleństwa są dla mnie straszne.

Słodkie :D

#10 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 14 marca 2012 - 07:55

co do tej daty niby końca świata...

Dołączona grafika

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#11 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 marca 2012 - 09:38

Jak słysze te dzwieki to kojarzy mi sie film Wojna Swiatów :lol: .
Co do końca świata - w to niewierze. A że kataklizmy beda ? były, sa, beda. To nieuniknione.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#12 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 14 marca 2012 - 12:26

A że kataklizmy beda ? były, sa, beda. To nieuniknione.

Tak, tylko z czasem ich coraz więcej, coraz silniejsze i groźniejsze.

Co do tych dźwięków to nie słyszałam o tym w TV, troszkę to przerażające muszę przyznać i nie mam pojęcia czym to może być spowodowane. :roll:

er3mjw4zst9mivdb.png

#13 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 14 marca 2012 - 13:19

Tym razem z Polski

Niektórzy z tego żartują, inni traktują to poważnie ale coś na rzeczy jest i nikt temu nie zaprzeczy... <bezradny></span>

#14 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 14 marca 2012 - 13:25

Anonimka, na tym pierwszym filmiku to brzmi strasznie ! Nie wiem czy chce wiedzieć co to jest tak na serio :-P

er3mjw4zst9mivdb.png

#15 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 marca 2012 - 14:10

Tak, tylko z czasem ich coraz więcej

albo wiecej sie o tym mowi.
Nie przywiazuje wielkiej wagi do tych dzwiekow. A juz napewno nie mysle ze koniec swiata, czy ufo :lol:

#16 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 marca 2012 - 19:03

ogladałam o tym w tv , fakt ze kilka filmików w sieci to mistyfikacje ale sporo jest prawdziwych, te dzwieki słychac w roznych czesciach swiata. przyznaje , ze dla mnie te dzwieki sa przerazajace

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#17 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 14 marca 2012 - 19:56

przez te filmiki ciągle wydaje mi się, że słyszę z nieba coś podejrzanego :lol:

#18 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 15 marca 2012 - 18:31

Bosz jak łatwo ludziom coś wmówić... i jak ten świat ma być normalny skoro tak łatwo zmanipulować społeczeństwem?
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#19 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 15 marca 2012 - 21:49

i jak ten świat ma być normalny skoro tak łatwo zmanipulować społeczeństwem?

każdy z nas jest poddawany manipulacji wiele razy w ciągu dnia. I chcąc nie chcąc często nieświadomie jej ulegamy.

A w takich przypadkach jak ten temat - jesteśmy nieświadomi wielu rzeczy, które dzieją się na świecie. Skąd możemy mieć pewność, że każdego dnia nie odbywają się gdzieś próby atomowe? Czy nie są przed nami ukrywane odkrycia w sprawie innych istnień poza naszą planetą? Wiele rzeczy jest ukrywane przed zwykłymi ludźmi. Stąd takie rzeczy budzą strach. Bo może to być nic niezwykłego. A może to być coś strasznego.

#20 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 marca 2012 - 09:14

Stąd takie rzeczy budzą strach

bo jest niewiadoma. A wiec i domysly.
Gdyby wszystko chceli mówić wywołliby panike. Jedni widza świat kolorowo - nic sie niedzieje, wszystko jest ok. Inni - doszkuja sie wszedzie działalnosci istot pozaziemskich które chca nam zaszkodzić. :lol:

kazdy sobie wierzy w co chce.