Restauracje, Kluby, Puby...
Napisano 28 lutego 2012 - 18:32
Dlaczego tak lub nie?
Gdzie najbardziej?
Napisano 28 lutego 2012 - 18:45
Stoliczki stoją w zadrzewionym miejscu,spokojna okolica,także miło można tam spędzić czas.
Napisano 28 lutego 2012 - 20:49
Z koleżankami do jednego pubu na drinka tez fajny klimat
puszczają fajne koncerty, mecze itd
latem jest tam ogródek
I zawsze Mc Donald jak jesteśmy w centrum handlowym na zakupach
Lubię sprawdzone miejsca
Napisano 29 lutego 2012 - 08:54
a ja uwielbiam też testowac nowości. I badzo często mam ochotę wleźć gdzieś, gdzie jeszcze nie byłam.Lubię sprawdzone miejsca
W domu mam zestaw knajp które znam i uwielbiam, ale też staram się szukać alternatyw :->
A co do restauracji... nie chodzę często w Polsce, natomiast w spanii bardzo często stołuję się - śniadaniuję głównie poza domem. I mam ulubione miejsca, ale najczęściej jem tam gdzie mnie głód dopadnie
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 29 lutego 2012 - 10:13
Do restauracji rzadko chodzę, ale jeśli już, to zawsze staram się odkrywać nowe.
Co do klubów- to najczęściej chodzę do jednego, bo akurat tam mi się podobaa, czasami, ale baaardzo baaaardzo rzadko zdarza mi sie pójść do innego, ale zawsze na koniec wracam do tego pierwszego.
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 29 lutego 2012 - 10:26
Napisano 29 lutego 2012 - 12:22
A w centrum Katowic wszystkie te knajpy są do siebie podobne.
Jedyna, która naprawdę się wyróżnia ma kręgle, bilard, jest tam trochę ekskluzywnie. Mężczyźni w garniakach grający w snookera dodają klimatu :-> I mają tam świetne drinki ! No i jedzenie, oczywiście.
Jak chodzimy na pizzę to najczęściej do pizzy hut, bo co tam jesteśmy to mają jakieś nowe, fantazyjne pizze.
Uwielbiam ze znajomymi posiedzieć w uroczych knajpkach - zimą przy grzańcu i kominku, latem przy chłodnym piwku z sokiem.
Napisano 29 lutego 2012 - 14:23
Latem zmieniamy pub, na ogródek piwny lub piwko w plenerze
W Szcz. nie mam sprawdzonego pubu
Z klubami to też różnie wygląda, zależy z kim, zależy jaki dzień tygodnia
Pizzerie też mam sprawdzoną i uwielbiam tam chodzić
Napisano 29 lutego 2012 - 18:28
Ja teżW Szcz. nie mam sprawdzonego pubu - gdzie nas nogi poniosą
Co do klubów - mam jeden najulubieńszy z ulubionych, do którego chodzę zdecydowanie najczęściej, w którym grają najlepszą muzykę i do którego chodzi najwięcej moich znajomych, ale nie ograniczam się tylko do niego.
Restauracji raczej tutaj nie odwiedzam i byłam zaledwie kilka razy, ale często chadzam do kawiarni na ploty
Do KFC, McDonaldsów czy innych Burger Kingów nie chodzę w ogóle.
Napisano 01 marca 2012 - 12:22
W Łodzi uwielbiam naleśnikarnię Manekin, małą kawiarnię z pyszną szarlotką, pizzerię Presto i Da Grasso
Co do klubów, to chodzę rzadko, a jeśli już to zależy d dnia, ludzi itd.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 01 marca 2012 - 13:23
mają tam najlepsze sosy do pizzy, jakie jadłam.Da Grasso
o, u nas też trzeba pochwalić 'Fanaberię'Herbaciarnię
tam to rzadko bywam, czasem w przerwie między zajęciami na jakiś owocogurt czy tortillę.Do KFC, McDonaldsów czy innych Burger Kingów nie chodzę w ogóle.
W liceum po lekcjach zawsze okupowaliśmy loże w kilkanaście osób przez dwie godziny i plotkowaliśmy
Napisano 01 marca 2012 - 13:42
O taknaleśnikarnię Manekin
Napisano 01 marca 2012 - 15:46
Ogolnie tam gdzie cicho, nie ma duzo ludzi. Chyba że mam ochote na gwar.
de grasso - uwielbiam . Smaczna maja pizze.
Napisano 01 marca 2012 - 16:40
ja teżDo KFC, McDonaldsów czy innych Burger Kingów nie chodzę w ogóle.
ja wiem jak to zabrzmi, ale w pizzerii byłam raz w życiu, jak miałam 16 lat, na randcepizzerię
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 01 marca 2012 - 18:43
Latem i ogólnie jak jest pogoda to prawie wcale- wolę piwko w plenerze- taniej i sympatyczniej
Zdarza się, że wychodzę z kumplem na piwko na stacje paliw, bo mają tam takie miejsce gdzie można wypić piwko, coś zjeść. Sporo ludzi się kręci, ale jednocześnie jest tak spokojnie
Ogólnie wolę większe lokale, gdzie jest większy wybór miejsc, a stoliki nie są pościskane jeden obok drugiego. Tak jest wtedy więcej prywatności
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 02 marca 2012 - 20:54
Czasami chodzimy też do cukierni Sowa- tu tylko na gorącą czekoladę.
Jest jeszcze taka maleńka, stara restauracja, gdzie moi rodzice chodzili na randki. Z tego względu mi to miejsce też jakieś takie bliskie się wydaje.
Da Grasso ja nie za bardzo lubię- wg mnie takie średnie te pizze mają. Zamawiamy często do domu od nich, bo najbliżej.
W moim rodzinnym miasteczku jest najlepsza pizzeria na świecie
Z czarownicami z liceum urządzamy sabaty w małym pubie koło szkoły. Kiedyś wydawał mi się najfajniejszy, ale odkryłam, że to tylko z nimi. Jak zabrałam innych znajomych, to już wcale mi się nie podobało.
Z ludźmi ze studiów mamy 2 sprawdzone puby i to przeważnie w nich lądujemy. Oba typowo studenckie, więc i znajomych można spotkać, i ceny nie najgorsze. Kluby..o matko- jak ja dawno nie byłam.
Generalnie wolę sprawdzone miejsca.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 03 marca 2012 - 13:16
Pizzerię mamy z T sprawdzoną i choc próbowaliśmy w innych miejscach pizzy to jednak tam jest najlepsza. Mała knajpka, gdzie podają tanie obiady i ludzi jest zawszę pełno. Pizza jest robiona tak jak lubię. W Zgierzu za to lubię z Da grasso co jest dziwne, bo uważam, że robią kiepską pizze, ale tu mają dobrego pizzermana. Najgorszą jaką jadłam to w Solo pizza.
Oczywiście uwielbiam też Manekina, gdzie mają przepyszne naleśniki i faktycznie ostry sos
Jeżeli chodzi o puby to Quattro i cafe wolnośc.
Do klubów teraz nie chodzę, wiec nie wiem jak tam jest w tych nowych. Moje ulubione to Riff Raff i underground.
Napisano 03 marca 2012 - 13:25
Z miejsc gdzie jadam, bardzo lubię Grotę na 3 maja. Mają wyśmienitą pizzę, obecnie chyba najlepszą w Rzeszowie. No i od razu serwują też obiady - tych nie jadłam, ale od kumpla wiem, że niczym nie ustępują pizzy.
Imprezownię też mam jedną sprawdzoną - Chilli, gdzie nie ma dzieciarni, fajna muzyka, a w piątki nie trzeba się łokciami przebijać na parkiecie. Natomiast wybitnie nie lubię Granda. Wyjątkowo szpanersko - lanserski klub. Owszem, fajnie się tam czułam, ale na studiach. Teraz mi zaczyna przeszkadzać wiek najmłodszych (nie lubię bawić się z dziećmi
A ogólnie najbardziej lubię mieć problem z wyborem: pod którą parasolką usiąść. Jak dobrze, że zbliża się ta pora, kiedy ten wybór będzie jednym z głównych w weekendy
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 07 marca 2012 - 16:02
Głównie to zależy od tego z kim wychodzę.
Jeśli chodzi o pub to mam jeden ulubiony, do którego mogłabym wejść sama i zawsze znajdzie się ktoś znajomy
Jeśli chodzi o klub to jest jeden i nie ma wyboru wiec jak chcemy się pobawić nie wybrzydzamy
Napisano 01 kwietnia 2012 - 21:42
My mamy z miśkiem jedną taką pizzerie bardzo klimatyczną gdzie chodzimy wieczorami na piwko i coś zjeść
Z koleżankami do jednego pubu na drinka tez fajny klimat
puszczają fajne koncerty, mecze itd
latem jest tam ogródek
I zawsze Mc Donald jak jesteśmy w centrum handlowym na zakupach![]()
Lubię sprawdzone miejsca
MC Donalnd - prosze nie rob sobie tego
Tez lubie takie sprawdzone, co juz bylam sto razy... mam taka sródziemnomorska knajpę... Punta Prima. Pyszme makarony i salatki. Ogrodek obowiazkowo!
[ Dodano: 2012-04-01, 22:45 ]
Uwielbiam ze znajomymi posiedzieć w uroczych knajpkach - zimą przy grzańcu i kominku, latem przy chłodnym piwku z sokiem.
Dokladnie
[ Dodano: 2012-04-01, 22:46 ]
de grasso - uwielbiam . Smaczna maja pizze.
o tak da grasso, ale w sumie to zadko zamawiam pizze do domu, w ich lokalu to chyba nigdy nie bylam