Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Restauracje, Kluby, Puby...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#1 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 28 lutego 2012 - 18:32

Lubicie chodzic?
Dlaczego tak lub nie?
Gdzie najbardziej?

#2 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 28 lutego 2012 - 18:45

Bardzo lubię z rodziną chodzić latem do pizzerii na pizzę, lub po prostu na piwo.
Stoliczki stoją w zadrzewionym miejscu,spokojna okolica,także miło można tam spędzić czas.

#3 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 28 lutego 2012 - 20:49

My mamy z miśkiem jedną taką pizzerie bardzo klimatyczną gdzie chodzimy wieczorami na piwko i coś zjeść :)

Z koleżankami do jednego pubu na drinka tez fajny klimat
puszczają fajne koncerty, mecze itd
latem jest tam ogródek

I zawsze Mc Donald jak jesteśmy w centrum handlowym na zakupach :-P

Lubię sprawdzone miejsca ;-)

#4 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 08:54

Lubię sprawdzone miejsca

a ja uwielbiam też testowac nowości. I badzo często mam ochotę wleźć gdzieś, gdzie jeszcze nie byłam.

W domu mam zestaw knajp które znam i uwielbiam, ale też staram się szukać alternatyw :->

A co do restauracji... nie chodzę często w Polsce, natomiast w spanii bardzo często stołuję się - śniadaniuję głównie poza domem. I mam ulubione miejsca, ale najczęściej jem tam gdzie mnie głód dopadnie :lol:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#5 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 10:13

Ja ze znajomymi najczęściej chodzę do jednego pubu- jest sprawdzony, poza tym już czujemy się tam jak u siebie :lol:

Do restauracji rzadko chodzę, ale jeśli już, to zawsze staram się odkrywać nowe.

Co do klubów- to najczęściej chodzę do jednego, bo akurat tam mi się podobaa, czasami, ale baaardzo baaaardzo rzadko zdarza mi sie pójść do innego, ale zawsze na koniec wracam do tego pierwszego. :-D
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#6 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 10:26

Miałam kiedyś jedną sprawdzoną restauracje, teraz nie chodzimy już tak często :)

#7 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 12:22

Pub mam swój ukochany, z moim ulubionym barmanem, z piłkarzykami i z miską na wodę dla Bony za barem :-D Latem siedzimy ze znajomymi na zewnątrz, wieczorem odpalany jest taki wielki, kamienny grill. Jest świetnie :-)

A w centrum Katowic wszystkie te knajpy są do siebie podobne.
Jedyna, która naprawdę się wyróżnia ma kręgle, bilard, jest tam trochę ekskluzywnie. Mężczyźni w garniakach grający w snookera dodają klimatu :-> I mają tam świetne drinki ! No i jedzenie, oczywiście.

Jak chodzimy na pizzę to najczęściej do pizzy hut, bo co tam jesteśmy to mają jakieś nowe, fantazyjne pizze.

Uwielbiam ze znajomymi posiedzieć w uroczych knajpkach - zimą przy grzańcu i kominku, latem przy chłodnym piwku z sokiem.

#8 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 14:23

Jesli chodzi u mnie o puby, to w rodzinnej miejscowości mamy jeden, ulubiony. I jeden rezerwowy ;-) Oba są klimatyczne, przychodzą nasi znajomi ;-)
Latem zmieniamy pub, na ogródek piwny lub piwko w plenerze :-D

W Szcz. nie mam sprawdzonego pubu ;-) - gdzie nas nogi poniosą :lol: :mrgreen:

Z klubami to też różnie wygląda, zależy z kim, zależy jaki dzień tygodnia :-P

Pizzerie też mam sprawdzoną i uwielbiam tam chodzić :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#9 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 18:28

W rodzinnym mieście mam jeden sprawdzony pub, gdzie zawsze, ale to zawsze udaję się, kiedy wracam do domu, jeden sprawdzony klub, który właściwie jest dla mnie jak dom :lol: , jedną sprawdzoną restaurację i dwie sprawdzone pizzerie. W inne miejsca chodzę, ale jednak bardzo rzadko.

W Szcz. nie mam sprawdzonego pubu - gdzie nas nogi poniosą

Ja też ;-) Choć są 2-3, które lubię bardziej, niż pozostałe. Ale nie jestem im wierna :lol:

Co do klubów - mam jeden najulubieńszy z ulubionych, do którego chodzę zdecydowanie najczęściej, w którym grają najlepszą muzykę i do którego chodzi najwięcej moich znajomych, ale nie ograniczam się tylko do niego.

Restauracji raczej tutaj nie odwiedzam i byłam zaledwie kilka razy, ale często chadzam do kawiarni na ploty :lol: i tutaj nie ma żadnej reguły, a ja nie mam swojej ulubionej. Zwykle idziemy tam, gdzie w danym momencie najbliżej ;-)

Do KFC, McDonaldsów czy innych Burger Kingów nie chodzę w ogóle.

#10 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 01 marca 2012 - 12:22

Ja u siebie mam sprawdzoną świetną Herbaciarnię, jedną pizzerię - sprawdziliśmy wszystkie i w ostatniej w końcu była dobra pizza :P i jedną knajpkę meksykańską :)
W Łodzi uwielbiam naleśnikarnię Manekin, małą kawiarnię z pyszną szarlotką, pizzerię Presto i Da Grasso ;-)
Co do klubów, to chodzę rzadko, a jeśli już to zależy d dnia, ludzi itd. :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#11 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 01 marca 2012 - 13:23

Da Grasso

mają tam najlepsze sosy do pizzy, jakie jadłam.

Herbaciarnię

o, u nas też trzeba pochwalić 'Fanaberię'

tam to rzadko bywam, czasem w przerwie między zajęciami na jakiś owocogurt czy tortillę.

W liceum po lekcjach zawsze okupowaliśmy loże w kilkanaście osób przez dwie godziny i plotkowaliśmy :-P

#12 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 01 marca 2012 - 13:42

naleśnikarnię Manekin

O tak :) Jadłam tam najpyszniejsze w życiu naleśniki z brokułami, którymi nawet się najadłam, a to przy moim apetycie wcale często się nie zdarza :lol:

#13 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 marca 2012 - 15:46

Ja lubie do Herbaciarni, cichych nastrojowych kawiarenek, i do naszej meksykanskiej restauracji
Ogolnie tam gdzie cicho, nie ma duzo ludzi. Chyba że mam ochote na gwar.

de grasso - uwielbiam . Smaczna maja pizze.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#14 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 01 marca 2012 - 16:40

ja też <bezradny></span> No.. w Madrud zdarzało mi się na lody z kawą i tylko na lody, bo były tanie i dobre

pizzerię

ja wiem jak to zabrzmi, ale w pizzerii byłam raz w życiu, jak miałam 16 lat, na randce :lol: Tak to nie :oopps: :lol:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#15 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 01 marca 2012 - 18:43

U mnie w mieście jest mały wybór, choć w sumie mi to nie przeszkadza, bo nie wychodzę za często pubów czy restauracji. Raz na jakiś czas z kumpelami na piwko, pizze.
Latem i ogólnie jak jest pogoda to prawie wcale- wolę piwko w plenerze- taniej i sympatyczniej :-D Bo ceny w niektórych knajpkach są masakryczne, więc zbyt częste wypady w takie miejsca mogą człowieka wykończyć :lol:

Zdarza się, że wychodzę z kumplem na piwko na stacje paliw, bo mają tam takie miejsce gdzie można wypić piwko, coś zjeść. Sporo ludzi się kręci, ale jednocześnie jest tak spokojnie :-D

Ogólnie wolę większe lokale, gdzie jest większy wybór miejsc, a stoliki nie są pościskane jeden obok drugiego. Tak jest wtedy więcej prywatności ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#16 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 02 marca 2012 - 20:54

Ja obecnie jak już idę na randkę :mrgreen: , to do Manekina- najpyszniejsze jedzonko, jakie w moim mieście jadłam. :lol: Polecam tam lody owocowe z bitą śmietaną- u mnie za 8 zł jest taaaaaaaka porcja, że ja i P. całej nie daliśmy rady opanować. :mrgreen:
Czasami chodzimy też do cukierni Sowa- tu tylko na gorącą czekoladę.
Jest jeszcze taka maleńka, stara restauracja, gdzie moi rodzice chodzili na randki. Z tego względu mi to miejsce też jakieś takie bliskie się wydaje. <dreams></span>
Da Grasso ja nie za bardzo lubię- wg mnie takie średnie te pizze mają. Zamawiamy często do domu od nich, bo najbliżej. :lol:
W moim rodzinnym miasteczku jest najlepsza pizzeria na świecie :lol: - jak tylko mamy okazję to się tam udajemy- oprócz dobrego jedzonka jest fajna muzyczka, wystrój, mnóstwo świeczek- tak randkowo.
Z czarownicami z liceum urządzamy sabaty w małym pubie koło szkoły. Kiedyś wydawał mi się najfajniejszy, ale odkryłam, że to tylko z nimi. Jak zabrałam innych znajomych, to już wcale mi się nie podobało.
Z ludźmi ze studiów mamy 2 sprawdzone puby i to przeważnie w nich lądujemy. Oba typowo studenckie, więc i znajomych można spotkać, i ceny nie najgorsze. Kluby..o matko- jak ja dawno nie byłam. :-P To zależy od tego z kim idziemy i kiedy- nie mam ulubionego.
Generalnie wolę sprawdzone miejsca. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#17 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 03 marca 2012 - 13:16

Kawiarnie mam 2 ulubione. Pierwsza to Jaga gdzie wystrój jest tak klimatyczny że nie chce się z niej wychodzic. Do tego mają przepyszną i bardzo tanią kawę, dobre przekąski i bardzo duży wybór herbat liściastych. Uwielbiam to miejsce. Druga to coffee heaven gdzie często z amorkiem siedzimy i plotkujemy.
Pizzerię mamy z T sprawdzoną i choc próbowaliśmy w innych miejscach pizzy to jednak tam jest najlepsza. Mała knajpka, gdzie podają tanie obiady i ludzi jest zawszę pełno. Pizza jest robiona tak jak lubię. W Zgierzu za to lubię z Da grasso co jest dziwne, bo uważam, że robią kiepską pizze, ale tu mają dobrego pizzermana. Najgorszą jaką jadłam to w Solo pizza.
Oczywiście uwielbiam też Manekina, gdzie mają przepyszne naleśniki i faktycznie ostry sos :-)
Jeżeli chodzi o puby to Quattro i cafe wolnośc.
Do klubów teraz nie chodzę, wiec nie wiem jak tam jest w tych nowych. Moje ulubione to Riff Raff i underground.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#18 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 marca 2012 - 13:25

Ja w sumie mam chyba 2 takie ulubione miejsca. Pierwsze to Nora Aktora, gdzie serwują najlepszego grzańca ever! (Eli chyba potwierdzi :P ) Fajna klimatyczna knajpka, z salą dla palących i nie palących, przy czym da zadymiona jest na dole, więc dym nie przeszkadza nie-palaczom.
Z miejsc gdzie jadam, bardzo lubię Grotę na 3 maja. Mają wyśmienitą pizzę, obecnie chyba najlepszą w Rzeszowie. No i od razu serwują też obiady - tych nie jadłam, ale od kumpla wiem, że niczym nie ustępują pizzy.
Imprezownię też mam jedną sprawdzoną - Chilli, gdzie nie ma dzieciarni, fajna muzyka, a w piątki nie trzeba się łokciami przebijać na parkiecie. Natomiast wybitnie nie lubię Granda. Wyjątkowo szpanersko - lanserski klub. Owszem, fajnie się tam czułam, ale na studiach. Teraz mi zaczyna przeszkadzać wiek najmłodszych (nie lubię bawić się z dziećmi :P ).

A ogólnie najbardziej lubię mieć problem z wyborem: pod którą parasolką usiąść. Jak dobrze, że zbliża się ta pora, kiedy ten wybór będzie jednym z głównych w weekendy <lol></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#19 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 07 marca 2012 - 16:02

U mnie w mieścinie nie za wiele jest takich miejsc co znacznie usprawnia proces wyboru.
Głównie to zależy od tego z kim wychodzę.
Jeśli chodzi o pub to mam jeden ulubiony, do którego mogłabym wejść sama i zawsze znajdzie się ktoś znajomy ;)
Jeśli chodzi o klub to jest jeden i nie ma wyboru wiec jak chcemy się pobawić nie wybrzydzamy <umieraam></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#20 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 01 kwietnia 2012 - 21:42

My mamy z miśkiem jedną taką pizzerie bardzo klimatyczną gdzie chodzimy wieczorami na piwko i coś zjeść :)

Z koleżankami do jednego pubu na drinka tez fajny klimat
puszczają fajne koncerty, mecze itd
latem jest tam ogródek

I zawsze Mc Donald jak jesteśmy w centrum handlowym na zakupach :-P

Lubię sprawdzone miejsca ;-)

MC Donalnd - prosze nie rob sobie tego :-)))

Tez lubie takie sprawdzone, co juz bylam sto razy... mam taka sródziemnomorska knajpę... Punta Prima. Pyszme makarony i salatki. Ogrodek obowiazkowo! :-)

[ Dodano: 2012-04-01, 22:45 ]

Uwielbiam ze znajomymi posiedzieć w uroczych knajpkach - zimą przy grzańcu i kominku, latem przy chłodnym piwku z sokiem.

Dokladnie :-)) choc od grzańca wole wino, mniejsza zgaga potem hehe

[ Dodano: 2012-04-01, 22:46 ]

de grasso - uwielbiam . Smaczna maja pizze.

o tak da grasso, ale w sumie to zadko zamawiam pizze do domu, w ich lokalu to chyba nigdy nie bylam