Do Manekina zapraszam do Łodzi <3
A tak serio to naleśnikarnia Manekin ma też 3 lokale w Toruniu, 1 w Gdańsku, 1 nowy w Warszawie, 1 w Poznaniu i 1 w Bydgoszczy 
Menu w każdym z lokali nieco się różni, ale są też takie same pozycje
Jak już pisałam - jest bardzo tanio - za 20 zł ma się danie i coś do picia (nawet alkoholowego
).
U mnie jest 34 pozycje naleśników wytrawnych - mój ulubiony to szpinak z kurczakiem i sosem
za chyba 13 zł - jest taki duży, że nigdy jeszcze nie zjadłam go do końca (na szczęście chodzę z R., który zawsze chętnie dokończy
).
Z pozycji które pamiętam to za 14 zł jest naleśnik ze szpinakiem, łososiem i pomidorem + sos 
Ze słodkich bardzo dobry jest piernikowy, snickers i rafaello 
Na deser polecam naleśnika czekoladowego z rumem - 7,50
podawany jest ze śmietanką i sosem czekoladowym - pyyyycha! jest też dobra szarlotka z bitą śmietaną i lodami - porca jest bardzo duża!!!
Oprócz zwykłych naleśników są też naleśnikowe lasagne, naleśniki zapiekane z serem, krokiety, chyba 6 zup (około 7 zł za sporą porcję zupy), naleśniki ziemniaczane, sałatki i sporo naleśników wegetariańskich 
Co do picia to piwo około 6 zł, ale ja polecam kawę, bo mają pyszną - cappucino 6 zł i latte 7 zł - w cenie jest syrop do kawy (smak do wyboru), R. mówi, że espresso i czarna kawa też dobre
mają też smaczne świeżo wyciskane soki 
Pytajcie jak coś, jestem ekspertem
jak kasa pozwala, to jesteśmy tak 2 razy w miesiącu 
Oprócz jedzenia wystrój jest super
w Gdańsku wiadomo - związany z morzem, w Łodzi za to związany z historią tramwajów
Nad "kuchnią" w Manekinie jest pantograf
i inne super rzeczy 
Nie wiem jak w innych miastach, bo byłam w Manekinie tylko w Toruniu jeszcze, ale u nas obsługa jest na tak super poziomie, że uwierzyć nie mogę
jak oni znajdują same uśmiechnięte kelnerki??? w każdym razie jeszcze mi się nie zdarzyło nie zostawić tam napiwku, bo zawsze jest miło, szybko, sprawnie 

Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!