Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Restauracje, Kluby, Puby...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#21 Bett

Bett
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 20 kwietnia 2012 - 13:17

Uwielbiam lazic po nowych miejscach choc to rujnuje niestety jak sie przesadzi ;))
Na szczescie coraz wiecej miejsc robi jakies akcje, konkursy, wejscowki wiec mozna skorzystac.

Jakis czas temu kolezanka mnie zabrala do 99 w Wawie na koncert saksofonu. Super bylo! Jedzenie troszke drogie ale muzyka nam wynagrodzila

A byla ktoras w lodziarni Haagen Dazs ???

#22 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 13 września 2012 - 21:27

Osobom które przepadają za kuchnią meksykańską w Warszawie polecam Taco Box. Restauracja smacznie gotująca i tania. Co do wnętrza wedle uznania, kolorystyka według mnie super-idealnie wpasowuje się w klimat kuchni, może mało przytulnie, ale biorąc pod uwagę ogół zalet nie omieszkam tam jeszcze zajrzeć. Ja trafiłam na atrakcyjną promocję burrito .

#23 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 21:19

Restauracje lubię od czasu do czasu. Czyli tak średnio raz, dwa razy do roku jak jest okazja. :P

Kluby to zależy od mojego nastroju jak mam ochotę na zabawę to czemu nie. Chociaż to też ostatnio rzadkość, bo mnie nie ciągnie.

A puby, bary to na piwko też całkiem fajne miejsce ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#24 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 21:23

Ja zauważyłam, że ostatnio wolę wyjść ze znajomymi na piwo do pizzerii czy tam jakiegoś pubu niż do klubu na dyskotekę. Wtedy jest możliwość porozmawiania w ciszy i spokoju a w klubie to tylko muzyka dudni i nic więcej. Choć zdarza się że mam straszną ochotę gdzieś pojechać, ale wtedy wybieram kluby w których muzyka nie jest aż tak męcząca :-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#25 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 21:24

Lubicie chodzic?
Dlaczego tak lub nie?
Gdzie najbardziej?

Lubię chodzić do pizzerii, barów chińskich, barów z kebabami. Jest smaczne jedzenie i przystępne ceny. 

Do restauracji chodzimy bardzo rzadko, bo niestety jest dość drogo.

nixqp2.png

#26 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 04 stycznia 2014 - 03:56

zauważyłam, że ostatnio wolę wyjść ze znajomymi na piwo do pizzerii czy tam jakiegoś pubu niż do klubu na dyskotekę.

Od jakiegoś czasu mam dokładnie to samo :P Został mi jeszcze mój jeden ulubiony rockowy (choć ostatnio mam już wątpliwości czy na pewno rockowy :P) klub, do którego chodzę odkąd jestem w Szczecinie, no i oczywiście w domu moja latarnia ukochana :mrgreen:

Ale generalnie preferuję puby i spotkania ze znajomymi przy piwie albo winie.

Co do knajp z jedzeniem znalazłam jakiś czas temu świetną, wegetariańską i mimo, że mięcho uwielbiam, chodzę tam bardzo często, bo jedzenie mają i dobre i świeże i w większości zdrowe :mrgreen:

#27 klarissa

klarissa
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 16:04

Zależy od nastroju. Czasami lubię wyskoczyć ze znajomymi do baru lub z chłopakiem do kawiarni, a innego dnia wybieram perłę miodową i ksiązkę :-) 

#28 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 marca 2014 - 09:04

A czy tu mozna by polecac fajne knajpki ? restauracje ??

Bo szukam dobrej Chinskiej restauracji w Krakowie ( lub Katowice )  oraz  kilmatycznej kawiarenki ;)

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#29 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 16 marca 2014 - 13:17

kilmatycznej kawiarenki
jak w Krk to ja Ci tu mogę porządną listę zasunąć :lol:

ale chińszczyzny nie znam, bo się nie stołuję (:

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#30 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 marca 2014 - 13:21

@LadyNefretete  no to czekam na propozycje

Ponoc fajny jest Manekin, Czajownia,  Nowa Prowincja 

Napewno cos klimatycznego i raczej nie drogo .

#31 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 16 marca 2014 - 13:30

Manekin, Czajownia,  Nowa Prowincja 

tak - Manekin i Nowa Prowincja sa na Rynku, i ja je bardzo lubię, takie kawiarniane, z ciastami i herbatami. 

Fajna jest też Stolarnia [ na Stolarskiej], mają dobre ciasta, tez jakieś tam herbaty i jest zakaz palenia w środku [ a to pewnie cię interesuje :lol: ]

- na Gołębiej tez jest fajna mała knajpka, Cafe Gołębnik się nazywa, też jakimiś czekoladami i takimi cudami (:

a na Szewskiej jest mała kawiarnia, taka niepozorna Kama, i tam mają najlepszą szarlotkę na ciepło jaką jadłam w Krk 

Ja ostatnio częściej Kazimierz, więc

- Czajownia jest herbaciarnią tylko i wyłącznie i jest bardzo fajna, ale trzeba mieć dużo czasu - bo jedną herbatę tam się pije z 2-3h :lol: oni strasznie przestrzegają rytuału parzenia (:

- cała ulica Józefa, jest usiana knajpami, ale Eszeweria, w bardzo klimatycznym stylu, ze starymi meblami, kadzidełkami i takimi innymi rzeczami

- na placu Nowym jest kilka, Alchemia, Mleczarnia, Kolory - ta ostatnia otwarta od samego rana, chyba od 8, wystrój jest taki artystyczny, bo plakaty na ścianach, i bardzo dużo przestrzeni. 

to z  tych takich spokojniejszych, gdzie jest sporo miejsca dla NIE palących i nie tylko piweczko (: A do drogich to ja nie chodzę :lol: 

Użytkownik LadyNefretete edytował ten post 16 marca 2014 - 13:31

#32 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 marca 2014 - 13:59

a to pewnie cię interesuje :lol: ]
zdecydowanie  :lol:

To faktycznie duzy wybor, kusi mnie napewno ta Czajownia ze wzgledu na herbate, Manekin i ta Kama

A masz swoja ulubiona ??? 

#33 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 16 marca 2014 - 14:43

A masz swoja ulubiona
 tak, ale u mnie głównym kryterium jest możliwość jarania w środku ((: 

choć ja ostantio plenery uskuteczniam, jak za starych dobrych czasów, butelka wina otwierana długopisem i ciasto w pudełku :lol: 

@Sajuri  jeszcze jedno - Manekin w Krk to nie naleśniki, tylko zwykła knajpka (: o tak wygląda. 

12493.jpg

12494.jpg

#34 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 marca 2014 - 16:16

choć ja ostantio plenery uskuteczniam, jak za starych dobrych czasów, butelka wina otwierana długopisem i ciasto w pudełku

tak najlepiej :-)  sama bym poszla :-)

jeszcze jedno - Manekin w Krk to nie naleśniki, tylko zwykła knajpka (: o tak wygląda. 

a to szkoda, bo mialam ochote na rumowego nalesnika z polecenia Eli

jak ktos moze polecic chinskie japonskie lub hinduskie jedzonko gdzie isc to piszcie

Japonska mam jedna obczajona ale sushi bylo srednie, znaczy krab i osmiornica nie tak jak trzeba zrobione 

Użytkownik Sajuri edytował ten post 16 marca 2014 - 16:16

#35 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 16 marca 2014 - 16:31

Do Manekina zapraszam do Łodzi <3

A tak serio to naleśnikarnia Manekin ma też 3 lokale w Toruniu, 1 w Gdańsku, 1 nowy w Warszawie, 1 w Poznaniu i 1 w Bydgoszczy :-)

Menu w każdym z lokali nieco się różni, ale są też takie same pozycje :-) Jak już pisałam - jest bardzo tanio - za 20 zł ma się danie i coś do picia (nawet alkoholowego :-P ).

U mnie jest 34 pozycje naleśników wytrawnych - mój ulubiony to szpinak z kurczakiem i sosem :-) za chyba 13 zł - jest taki duży, że nigdy jeszcze nie zjadłam go do końca (na szczęście chodzę z R., który zawsze chętnie dokończy :-P ).

Z pozycji które pamiętam to za 14 zł jest naleśnik ze szpinakiem, łososiem i pomidorem + sos :-)

Ze słodkich bardzo dobry jest piernikowy, snickers i rafaello :-)

Na deser polecam naleśnika czekoladowego z rumem - 7,50 :-) podawany jest ze śmietanką i sosem czekoladowym - pyyyycha! jest też dobra szarlotka z bitą śmietaną i lodami - porca jest bardzo duża!!!

Oprócz zwykłych naleśników są też naleśnikowe lasagne, naleśniki zapiekane z serem, krokiety, chyba 6 zup (około 7 zł za sporą porcję zupy), naleśniki ziemniaczane, sałatki i sporo naleśników wegetariańskich :-)

Co do picia to piwo około 6 zł, ale ja polecam kawę, bo mają pyszną - cappucino 6 zł i latte 7 zł - w cenie jest syrop do kawy (smak do wyboru), R. mówi, że espresso i czarna kawa też dobre :-) mają też smaczne świeżo wyciskane soki :-)

Pytajcie jak coś, jestem ekspertem :-P jak kasa pozwala, to jesteśmy tak 2 razy w miesiącu :-)

Oprócz jedzenia wystrój jest super :-) w Gdańsku wiadomo - związany z morzem, w Łodzi za to związany z historią tramwajów :-) Nad "kuchnią" w Manekinie jest pantograf :-P i inne super rzeczy :-)

Nie wiem jak w innych miastach, bo byłam w Manekinie tylko w Toruniu jeszcze, ale u nas obsługa jest na tak super poziomie, że uwierzyć nie mogę :-P jak oni znajdują same uśmiechnięte kelnerki??? w każdym razie jeszcze mi się nie zdarzyło nie zostawić tam napiwku, bo zawsze jest miło, szybko, sprawnie :-)

manekin_restauracja_15.jpg

12zlzamiast24zldowykorzystanianawszystki

manekin-15.jpg

file_big.jpg

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#36 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 marca 2014 - 16:57

U mnie jest 34 pozycje naleśników wytrawnych - mój ulubiony to szpinak z kurczakiem i sosem za chyba 13 zł - jest taki duży, że nigdy jeszcze nie zjadłam go do końca (na szczęście chodzę z R., który zawsze chętnie dokończy ).
Z pozycji które pamiętam to za 14 zł jest naleśnik ze szpinakiem, łososiem i pomidorem + sos
Ze słodkich bardzo dobry jest piernikowy, snickers i rafaello
Na deser polecam naleśnika czekoladowego z rumem - 7,50 podawany jest ze śmietanką i sosem czekoladowym - pyyyycha! jest też dobra szarlotka z bitą śmietaną i lodami - porca jest bardzo duża!!!
Oprócz zwykłych naleśników są też naleśnikowe lasagne, naleśniki zapiekane z serem, krokiety, chyba 6 zup (około 7 zł za sporą porcję zupy), naleśniki ziemniaczane, sałatki i sporo naleśników wegetariańskich
Co do picia to piwo około 6 zł, ale ja polecam kawę, bo mają pyszną - cappucino 6 zł i latte 7 zł - w cenie jest syrop do kawy (smak do wyboru), R. mówi, że espresso i czarna kawa też dobre mają też smaczne świeżo wyciskane soki

to ja chyba sobie zrobie wycieczke z mezem do Lodzi.

Swietne menu. Wyglada smacznie i do tego tanio;) Ladnie jak widze podane :-) i jeszcze obsluga swietna ?

to ja sie nie dziwie ze jestes czestym gosciem

Szkoda ze ja mam wszedzie tak daleko .

A i jesli tojest siec kawiaranek Manekin to w tej w Krakowie tez powinny byc nalesniki przeciez

a Lady pisze ze nie ma? chyba ze ja cos zle zrozumialam

Użytkownik Sajuri edytował ten post 16 marca 2014 - 17:01

#37 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 16 marca 2014 - 17:10

A i jesli tojest siec kawiaranek Manekin to w tej w Krakowie tez powinny byc nalesniki przeciez

a Lady pisze ze nie ma? chyba ze ja cos zle zrozumialam

Lady pisze o knajpie Manekin, ale to nie jest ta sama sieć, u nas też jest pub Manekin, który do tej sieci nie należy - po prostu taka sama nazwa - naleśnikarnie Manekin są tylko w tych miastach, które podałam :)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#38 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 16 marca 2014 - 17:49

mój ulubiony to szpinak z kurczakiem i sosem :-)

nie mogę znaleźć go w menu :-P

Ale jeśli tak gorąco polecasz to chyba w najbliższym czasie się wybierzemy ;-) A Twój R co tam bierze?

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#39 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 16 marca 2014 - 18:03

nie mogę znaleźć go w menu :-P

bo to menu z neta, nie wiem czy z Manekina z Łodzi czy nie :) dałam przykład co tam można zjeść :) wejdź na Manekina w Łodzi na fb -tam masz aktualne menu :)

A Twój R co tam bierze?

np. naleśnik z kebabem curry, kapustą, ogórkiem i sosem czosnkowym i 1000 wysp - chyba 14 zł :) i piwo :P

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#40 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 08 kwietnia 2014 - 22:44

Mam kilka sprawdzonych restauracji lub pubów, do których chętnie chodzę z połówkiem albo z koleżankami. Lubię miejsca, gdzie jest klimatycznie, wygodnie, smacznie i po prostu dobrze się tam czuję. Nienawidzę ciasnych restauracji, gdzie wszyscy niemal siedzą na sobie i siłą rzeczy słyszą o czym rozmawiamy.

Latem chętnie wybieram jakieś ogródki piwne, gdzieś na rynku. <zakochany>

Macie też tak, że w restauracjach macie swoje wybrane miejsca i zazwyczaj siadacie właśnie przy tym samym stoliku? Ja tak mam. Jak "moje" miejsce jest zajęte to jestem zła i w innym źle się czuję. <H>

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''