Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

proszę o ocenę treningów i żywienia się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 kasienka79

kasienka79
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 16 lutego 2012 - 12:04

Dzień dobry bardzo wszystkim tu obecnym Kobitkom ;-)
Czy jest ktoś w stanie ( czy w ogóle się da zrobić coś takiego) powiedzieć mi ile schudnę po jakim czasie stosując to wszystko, co poniżej?: Dodatkowo powiem, że mam 164cm wzrostu i ważę 70kg, mam słabą przemianę materii. A działam tak:
Poniedziałek: zumba 55minut,
Wtorek: zumba 55 minut,
Środa: zumba 55 minut,
Czwartek: Abt 55 minut i step 55 minut jedno po drugim
Piątek: zumba 55 minut
Sobota: zumba 55 minut lub Abt 55 minut i Dance aerobic 55 minut jedno po drugim ( co druga sobota zumba, co druga Abt i Dance…)
Niedziela: step+brzuch 55 minut
Oczywiście zdarzają się tygodnie, że jakiś dzień mi wypadnie bez ćwiczenia ale w najgorszym przypadku tracę 2 dni.
Jeśli chodzi o jedzenie to przykładowy dzień:
6.30 – banan lub jogurt ( smakowy, mały kubeczek 150gram)
9.30 – 3 kromki razowca, z masłem, wędliną, serem i pomidorem czasami bez pomidora z ketchupem lub ok.50gram płatków kukurydzianych z ok. 300ml mleka 3,2% tłuszczu
12.30 – banan lub gruszka lub jabłko lub jogurt
15.30 – szpinak ( ok.2-3 łyżki) i pół piersi z kurczaka niestety z solą i przyprawami i niestety smażone lub 1 pomidor z mozzarellą i pól piersi z kurczaka, pierś z kurczaka często zastąpiona łososiem lub dorszem lub pstrągiem, a szpinak czy pomidor surówką np. colesław
19-20 – banan lub jogurt lub serek wiejski czasami zdarza się że zjem 2 kromki razowca suchego i 2-3 parówki
Takie małe grzeszki to parówki, pasztet i lody – po prostu uwielbiam to i nie wyeliminuję całkiem, bo wiem, że w końcu nie wytrzymam i rzucę się na to z nawiązką.
Średnio wypijam 1litr wody niegazowanej ( z większą ilością jest ciężko, bo jestem tym typem, co ogólnie mało pije), dodatkowo 2 kawy z mlekiem i 1-2 herbaty z cytryną i łyżką miodu. Nie jem ziemniaków, makaronów, ryżu. Nie używam cukru ani słodzików, nie piję słodkich gazowanych napojów ani soków. Sporadycznie zjem pizzę lub frytki ( sporadycznie ok. raz na 3 miesiące). Hm… chyba wszystko.
Więc bardzo proszę o informację czy i jakich efektów mogę się spodziewać no i kiedy?
Pozdrawiam
Asia

#2 nice-body

nice-body
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 16 lutego 2012 - 15:06

Witam. Ponieważ temat jest dość rozległy spróbuję odpowiedzieć i jakoś pomoc podając trochę wskazówek.
Trening przede wszystkim musi być dla Ciebie przyjemny. Więc jeżeli Cię to bawi i nie idziesz na niego tylko w momencie kiedy nie możesz to już duży sukces ponieważ ruch to podstawa nie tylko w momencie chęci zrzucenia paru kg ale również ogólnej poprawy stanu zdrowia.
Co do diety powinna być ustalana pod każdego indywidualnie. Natomiast musisz trzymać się podstawowych zasad. Rano potrzebujesz węglowodanów więc banan jest nawet ok. Jeżeli już go jesz to nie rezygnuj też z jogurtu. Najlepiej połącz ze sobą i dodaj jeszcze płatki owsiane. Znajduje się w nim mnóstwo błonnika więc śniadanie będzie zdrowe i sycące. Zmień jogurt "owocowy" na naturalny. W tym owocowym, owoce są tylko w nazwie ;)
Wędlina tak na prawdę też nie jest dobra, ale jeśli już musisz ją jeść to drobiową.
Ogólnie zasada jest taka, że im później tym mniej węglowodanów, a więcej białka. Więc zrezygnuj z banana na kolację, a zastąp go np białym serem z jogurtem i ogórkiem.
Wiadomo, że każdy lubi zjeść co innego ale polecałbym Ci dorzucić jakieś ryby, jest w nich dużo białka i zdrowych kwasów tłuszczowych.
Brakuje Ci przede wszystkim tłuszczy w diecie. Uwierz to nie one odpowiadają za przyrosty tkanki tłuszczowej. Znajdziesz je w orzechach, oliwie z oliwek, awokado i rybach.
Warzywa możesz jeść praktycznie bez ograniczeń. Szpinak jest jak najbardziej OK, do tego brokuły, jakiś pomidor.
W momencie kiedy nie masz czasu zjeść posiłku możesz sobie pomóc koktajlem białkowym. Zazwyczaj są one bardzo dobre w smaku. Całkowicie naturalne bo pochodzą z serwatki i są wygodne w użyciu. Mieszasz i posiłek jest gotowy.

W wątpliwości postaram się jeszcze pomóc ;-)

#3 jaagnieszka

jaagnieszka
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 16 maja 2012 - 12:19

Też uważam,że stanowczo zbyt mało tłuszczów w tej diecie i nie rozumie dlaczego rezygnujesz z ciemnych kasz cz brązowego ryżu.

#4 Iwona Waleczko

Iwona Waleczko
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 29 maja 2013 - 13:07

To nie dieta tylko głodówka i nic na niej nie schudniesz jedynie z masy mięśniowej i wody z organizmu a nadal będziesz otłuszczona. Jogurty, wędliny, sery, pieczywo, ketchup, płatki kukurydziane, mleko to wszystko sprawia że tyjesz nawet w niewielkich ilościach. Podałaś same rzeczy których powinnaś unikać, same niezdrowe posiłki, beznadzieja.