Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pary mieszane

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
44 odpowiedzi w tym temacie

#41 annka

annka
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 08:10

Ja jestem Polką, a mój mąż jest Japończykiem, nasza dzidzia będzie mówić po polsku i japońsku i z racji tego, że często rozmawiamy po angielsku, też będzie mówić po angielsku.
Jeśli małżeństwo jest mieszane rodzice powinny od najmłodszych chwil mówić do dziecka w swoim języku, dziecko naprawdę szybko się uczy!
Dołączona grafika

#42 k.schuetz

k.schuetz
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 11 września 2009 - 21:26

Podobnie jak u Ciebie ,ankaa uwazam,ze powinno mowic sie w obu jezykach. u nas w domu moj Szanowny jest Niemcem ,i rozmawiamy w domu po angielsku...czasem i po niemiecku..wiec nasza Mala slyszy w sumie 3 jezyki...polski,angielski i niemiecki...to dopiero maskara :))) niektorzy dziwia sie,ze my sie dogadujemy :)
Molda przeskakuje z jezyka na jezyk i ma 6 lat :)
...:::Don't pretend, just be honest:::...

#43 Elbi

Elbi
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 20 września 2009 - 23:48

o, pary mieszane to cos dla mnie ;) moj maz jest Egipcjaninem. Po polsku jeszcze nie za bardzo mowi, ale juz do dzieciatka mowi wlansie po polsku. I po angielsku. Wyglada na to, ze mala nie bedzie znala jego jezyka (arabski). Ale u nas ogolnie jest tak polsko ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Czasami trzeba usiąść obok i czyjąś dłoń zamknąć w swojej dłoni. Wtedy nawet łzy będą smakować jak szczęście.

#44 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 września 2009 - 12:17

Wyglada na to, ze mala nie bedzie znala jego jezyka (arabsk

moez jak bedzie wieksza to bedzie jej uczył , aby mogła sie porozumiec z jego rodzina.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#45 frezja

frezja
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 28 września 2010 - 09:45

Jak to jest wychowywac dziecko kiedy dwoje ludzi mowi w 2 roznych jezykach? jesli np. ja rozmawialabym z dzieckiem po polsku a moj maz po angielsku to czy tak to dziala? czy trzeba dziecko jakos inaczej specjalnie uczyc?z moze to przychodzi mu tak normalnie? bo szczerze mowiac nigdy nie spotkalam sie z przypadkiem dwujezycznego dziecka a jednak mnie to interesuje...