Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Niskokaloryczny deser

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 kasiula34

kasiula34
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 19 grudnia 2011 - 15:54

jakie macie pomysły na niskokaloryczne desery?
Ja mimo że się odchudzam nie mogę żyć bez czegoś słodkiego ;P co jest trochę trudne. najczęściej jak mam ochotę na coś słodkiego to wybieram między: gumą truskawkową orbit, jakimś owockiem, lodowym sorbetem albo mrożonym jogurtem mix it :) a jakie są Wasze pomysły na coś słodkiego bez kalorii?

#2 Anana1

Anana1
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 19 grudnia 2011 - 20:44

Też jestem na diecie i to jest straszna męczarnia tak bez słodkiego :/ ale jak mnie najdzie to kupuję sobie albo owoc albo jakiś jogurt, albo po prostu batonik musli typu corny. A z deserów to słyszałam, że ciasteczka owsiane są stosunkowo niskokaloryczne

#3 danka

danka
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 13:27

Kakao :P Mleko z niewielką ilością kakao i już jestem zadowolona ;)

#4 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 18:30

galaretka, albo sorbet

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#5 matwiejka

matwiejka
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 21:16

Mrożony jogurt, kisiel, suszone owoce. Niestety do wiosny tzreba poczekac na owoce, od których się nie tyje - czyli te, które w angielskiej nazwie mają końcówkę "berry" - truskawki, maliny, jagody

#6 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 22:05

1. Suszone śliwki zmiksowane z żelatyną i łyżeczka miodu, na to odrobina bitej śmietany (ubitej śmietanki 30%), posypane orzechami włoskimi. - 200 kcal.

2. Deser bananowo-cytrynowy: Zdjąć skórę z banana, pokroić go w plasterki i włożyć do miseczki.
Ubić śmietankę, miąższ i skórkę z jednej cytryny. To wszystko wlać na banany i wstawić do lodówki na około 25 minut.
Desery posypać cukrem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na kilka minut. To wszystko wstawić znowu do lodówki i schłodzone podawać. - 158 kcal

3. Pół banana pokroić na plasterki, wymieszać z ok. 100 g malin, kolejne 100 g malin zmiksować i wyłożyć na owoce. - 148 kcal

4. Mus jabłkowy z dodatkiem wina: Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w plastry i rozparzyć w rondelku.
Do tak przygotowanych jabłek wlać wino ciągle gotując.
Rozprowadzić żelatynę w 3 łyżkach gorącej wody i przestudzić.
Zmiksować jabłka, dodając cynamonu i cukru.
Białka ubić na sztywną pianę.
Najpierw dodać do jabłek rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę, a następnie delikatnie mieszając ubite białka.
Tak przygotowany mus przełożyć do pucharków i schłodzić. - 130 kcal

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#7 Stokrotinka

Stokrotinka
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 16:00

Sorbet albo jakaś sałatka owocowa. Byle nie polewać tego czekoladą ;)

#8 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 20:54

Niedługo truskawki będą - a te podobno można bez ograniczeń jeść. Byleby tylko bez cukru, śmietany itp - czyli tzw Bałagan w Eaton zakazany

#9 Pepa140590

Pepa140590
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 06 maja 2012 - 11:41

Jogurty light :) na pierszym miejscu oczywiscie Danio light :P albo cola zero :)

#10 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 maja 2012 - 11:47

Jogurty light

i mnostwo niezdrowego aspartamu i innych slodzików :-/
teraz sezon zaczyna sie na owoce , wiec warto je jesc , byle bez cukru i smietany.

#11 Pepa140590

Pepa140590
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 06 maja 2012 - 11:50

Jogurty light

i mnostwo niezdrowego aspartamu i innych slodzików :-/
teraz sezon zaczyna sie na owoce , wiec warto je jesc , byle bez cukru i smietany.

no wiem wiem masz racje ale teraz nie ma nic zdrowego nawet owoce warzywa sa pryskane itp itd:)

#12 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 maja 2012 - 17:59

no tak ale na jogurcie masz czarno na białym co tam jest . nie wiem dlaczego producenci mysla ze my potrzebujemy slodkie <bezradny></span> ja umiem zjesc truskawki z jogurtem czy koktail owocowy bez cukru to poco oni te slodziko do jogurtów daja <bezradny></span>

#13 Pepa140590

Pepa140590
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 06 maja 2012 - 19:00

no tak ale na jogurcie masz czarno na białym co tam jest . nie wiem dlaczego producenci mysla ze my potrzebujemy slodkie <bezradny></span> ja umiem zjesc truskawki z jogurtem czy koktail owocowy bez cukru to poco oni te slodziko do jogurtów daja <bezradny></span>

no ja tez lubie koktajle i owoce bez cukrow i masz racje ze nie potrzebnie dodaja slodziki itd... no ale nie mamy na to wpylwu :)

#14 ladytrivialll

ladytrivialll
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 09 maja 2012 - 09:07

naturalny jogurt plus platki owsiane naprzemian, warstwowo z owocami-np.truskawkami:)mmm:)

#15 Pepa140590

Pepa140590
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 09 maja 2012 - 13:38

naturalny jogurt plus platki owsiane naprzemian, warstwowo z owocami-np.truskawkami:)mmm:)

mmmm jadlam tak ale z malinami :) pyszne to jest :) hehe narobilas mi apetytu :D haha

#16 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 maja 2012 - 20:49

mmmm jadlam tak ale z malinami :)

juz niedlugo beda polskie truskawki , wiec mozna z nimi jesc.

#17 jaagnieszka

jaagnieszka
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 16 maja 2012 - 12:09

Polecam koktajle z owocami czerwonymi - zawierają mniej węglowodanów, a najlepiej musy owocowe. Jeżeli dosładzacie to najlepiej miodem. Jeżeli chodzi o owoce suszone, to radzę uważać - są kaloryczne.

#18 Pantera

Pantera
  • Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 16 maja 2012 - 18:57

ja bardzo lubie berliso ryz na mleku i owoce wiem ze nie jest niskokaloryczny ale uwielbiam to... a jak juz wiem, ze musze troche przystopować to biore salate pekinke ogorka pomidorek i kukurydza i deser sałatkowy jak się patrzy :)

#19 jaagnieszka

jaagnieszka
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 22 maja 2012 - 11:13

świetne są sałatki z owoców czerwonych (zawierają mało węglowodanów)

#20 ali

ali
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 11:33

Masz racje :) To jest pyszne, nawet zimą można zrobić muss z zamrożonych truskawek i przełożyć go jogurtem naturalnym.