Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Różnice damko-męskie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 października 2011 - 14:57

W jednym z tematów rozpoczęto dyskusje na temat tego co umieją kobiety,a co mężczyźni i jaka jest między nimi różnica.

Czy faktycznie wierzycie,że istnieje taki podział?czy to może zbyt ogólnie jest powiedziane?
Przecież nie każda kobieta jest kiepskim kierowcą i nie każdy mężczyzna to mistrz kierownicy :)

Co sądzicie?jakie przykłady znacie z własnych doświadczeń na złamanie teorii o różnicach-damsko męskich w codziennym życiu?a może uważacie,że same/sami jesteście doskonałym przykładem na bycie 100% kobietą lub 100% mężczyzną i teoria jest prawdziwa?oczywiście te 100% to tak z przymrożeniem oka :-)

Kiedyś czytałam,że istnieje mózg "męski","żeński" i "żeńsko-męski" lub jak kto woli "męsko-żeński" ;-) jeśli to prawda to ja na pewno zaliczam się do tej 3 grupy ;-)

#2 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 12 października 2011 - 15:02

jakie przykłady znacie z własnych doświadczeń na złamanie teorii o różnicach-damsko męskich w codziennym życiu?

Pierwsze co od razu przyszło mi na myśl. Stwierdzenie, że faceci nie lubią chodzić z kobietami na zakupy, bo te potrafią w nieskończoność wybierać ciuchy, oglądać, przymierzać itd. itp.
U mnie jest odwrotnie. To ja nie lubię chodzić z D. na zakupy, bo jest strasznie niezdecydowany. Nie potrafi kupić czegoś bez przejścia po innych sklepach z odzieżą. Musi coś przymierzyć 10 razy, przeglądać się godzinę w lustrze, rozważyć możliwe plusy i minusy kupna.
Ja mam tak, że jak coś mi się podoba to to kupuje, nie muszę zastanawiać się tydzień czy to jest OK, chodzić po kilka razy do tego sklepu i to przymierzać... potrafię szybo podjąć decyzję (czasem żałuję, ale cóż :lol: )

Nie zgadzam się też z tym, że to to kobiety są mistrzyniami kuchni, a miejsce facetów jest na kanapie :-P Ja właśnie przy D. stawiałam pierwsze swoje kroki w kuchni, może nie jakieś super, extra, ale to właśnie on nauczył mnie pichcić :mrgreen: :mrgreen:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#3 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 12 października 2011 - 20:01

Uważam, że takie różnice istnieją, ale nie należy generalizować.
Wierze w tezę, że zarówno kobiety jak i faceci mają inne predyspozycje, do innych rzeczy się nadają i nie ma się co obrażać. Oczywiście istnieją wyjątki od reguły i kobieta może być lepsza nawet od mężczyzny w 'jego' dziedzinie.

Małżeństwo Allan i Barbara Pease zajmujący się stosunkami międzyludzkimi, postanowili przyjrzeć się temu zjawisku bliżej i wydali cykl książek na temat różnic damsko męskich, które wiele wyjaśniają.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#4 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 01 lipca 2013 - 11:12

Faceci -logika. On Cię będzie pytał co się stało, jakie wydarzenie miało miejsce, że Ci smutno.

Kobiety - emocje. A Tobie chodzi o to, żeby pocieszył, był przy Tobie, jak ochłoniesz to mu pewnie opowiesz o tym co się stało.

A jeśli chodzi o umiejętności czy coś, to faceci technika, fizyka bardziej, bo wiadomo samochody. A kobiety to częściej humanistki, tak mi się wydaje. Choć oczywiście wyjątków jest masa :P

Polecam książkę J.D. Fuentes "Seksualny klucz do kobiecych emocji"
Dla mnie trochę bzdury, ale akurat fajnie tam opisany jest sposób myślenia facetów i kobitek ;)

#5 ulinka698

ulinka698
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 14 lipca 2013 - 14:12

Oczywiście, że kobiety i mężczyźni się różnią. Różnice są nawet w budowie mózgu. Dla mnie jednak te różnice są fascynujące:)))

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych