Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dobra książka o miłości

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

#21 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 14 października 2011 - 16:35

Etna, podaj źródło opisu książki!
I na forum nie linkujemy, takie sprawy na pw.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#22 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 18 października 2011 - 09:13

Podziwiam autorkę, że jej się chciało tak latami szukać materiałów. Nie za bardzo sobie to jednak wyobrażam, to tam są jakieś dokumenty źródłowe w środku, coś takiego jak książka o historii?

#23 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 21 października 2011 - 16:12

Nieeee :) To bardzo fajna powieść. Napisana jak kazda inna. Z pieknymi dialogami, opisami i watkiem miłosnym. Tylko tyle, że to zdarzylo sie na prawde i nie jest sciema albo czyjas wzją :) Czyli super romans na faktach :) Jak film :) Z resztą ksiazka jest tak fajna, że pewnie bedziemy mogły spodziewać sie adaptacji filmowej :)
:)

#24 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 21 października 2011 - 16:17

Wydaje mi się, że najbardziej o miłości pisze Sparks. No i kilka jego książek było ekranizowanych, np: Pamiętnik, Ostatnia piosenka czy Szkoła uczuc.
Nie przepadam za takimi książkami ale Pamiętnik gorąco polecam.

#25 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 21 października 2011 - 16:29

Niepokoi mnie tylko trochę to odstępstwo od historii i takie amerykańskie podejście, o którym mówi recenzja, którą przekleiłaś. Nie wiem, czy nie będzie mnie to irytowało

ja nie miałam z tym problemu. Zreszta, zawsze możesz ksiązke odłozyc na bok jesli Ci nie przypadnie do gustu. Pierwszy tom czytało sie super, drugi - ok, ale juz 3 - srednio.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#26 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 21 października 2011 - 20:11

elizabeth sorki za link :roll:
mozna przeczytać wiecej na portalu granice tam znajdziecie nawet pierwszy rozdział do przeczytania:)

#27 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 22 października 2011 - 19:39

czytalas jesienna opowiesc ???

Jesienna miłość ;) . Ja czytałam kilka razy i za każdym razem się wzruszyłam, piękna książka, nawet piękniejsza niż film <serducho></span>

Tego samego autora (Nicholas Sparks) polecam także Wybór, Na Ratunek, Prawdziwy Cud, I wciąż ją kocham choć najbardziej polecam tą ostatnią jak ktoś lubi wyciskacze łez ;-) . Ja, kończąc ją czytać będąc wtedy akurat w pociągu to ryczałam strasznie, łzy jak grochy mi leciały :-P . Naprawdę romantyczne te jego książki są :lol: .

#28 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 25 października 2011 - 14:09

Ten Pamiętnik to sobie chętnie obejrzę. Uwielbiam Ryan'a Gosling'a! 8-)

etna dzięki za info już sobie ściągnęłam pdfa jak szef wyjdzie na lunch to sobie wydrukuje :evil: i będę mogła przeczytać w autobusie :lol:

#29 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 25 października 2011 - 19:58

no problemo;) sciągajcie i czytajcie :P
p.s. dobrze ze ten pdf ma tylko kilkanaście stron bo pewnie całą książkę byś wydrukowała :P
moja koleżanka ze studiów tak robi w swojej pracy:)

#30 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 26 października 2011 - 11:37

Ja tka robiłam z książkami na studia, ale z takich zwykłych książek, to wolę sobie kupić. łatwiej się czyta, no i ładnie wygląda na półce. Można przyszpanować :P

#31 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 26 października 2011 - 15:21

o milości jeszcze - list w butelce-jest też film:)
demonika ja w ogóle nie lubie czytac z xerówek a co dopiero sie z nich uczyć... ksiażka to książka ma swój klimat, a te stare mają fajny zapach :P

#32 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 17:30

Polecam 3-tomową sagę Gutowskiej-Adamczyk "Cukiernia Pod Amorem". Znajdziesz tam dużo o miłości.

#33 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 05:09

Fajne książki pisze Kasia Michalak. Nie są to takie typowe romansidła ale wątek romantyczny zawsze jest. Fajna jest: Poczekajka i jej 3 części, Poziomka i cudna fantastyka o miłości Gra o Ferrin.

#34 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 10:55

Jak nie znoszę romansideł to Anioł Stróż - Nicholasa Sparksa strasznie mi się podobał. Tam miłość przedstawiona jest na kilka sposobów, nie tylko ta 'idealna', ale i ta 'zaślepiająca' i nawet zabójcza ;-)

#35 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 15:44

Nicholasa Sparksa

Z jego książek jeszcze "Noce w Rodanthe" mi się podobała. Trochę wyciskacz łez, ale przyjemnie się czyta. ;-)

Gdyby jeszcze któraś była zainteresowana

książki, które toczą się w XVIII albo XIX wieku

to polecam książki Philippy Gregory! Autorka przedstawia co prawda XVI w, ale wg fantastycznie łączy historię z wplataniem romansów i rysowaniem zwykłego życia w tamtych czasach. :-D Ja czytałam "Kochanice króla", ""Wieczna księżniczka" i "Dwie królowe".

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#36 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 02:39

Polecam poradnik "Projekt szczęśliwe małżeństwo"Runkelów. Dość dużo przeczytamy w nim o prawdziwej miłości- w tym ciekawe, rzeczywiste, autentyczne historie z życia wzięte.

#37 zajaczek89

zajaczek89
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 13:11

A jeżeli chodzi o książki w tej tematyce z wyższych półek to polecam "Miłość w czasach zarazy" Marqueza i "Madame" Antoniego Libery (o miłość platonicznej).

#38 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 01 marca 2013 - 10:33

Ja się podpiszę pod Białą Masajką - wszystkie trzy części napisane z pasją, a przede wszystkim to fantastyczne studium kulturoznawcze.

Natomiast polecam książkę Łukasza Gołębiewskiego "Xenna, moja miłość". Jest ognisty romans, dużo punk rocka, a co najciekawsze, odkąd skończyłam Xennę... moim największym marzeniem jest podróż do Meksyku. Ale nie będę spoilować.

Dołączona grafika

#39 smerfetka89

smerfetka89
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 06 lipca 2017 - 12:43

"Obiecaj mi" RIchard Paul Evans. 

#40 allia

allia
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 20 sierpnia 2017 - 09:46

Bardzo lubię romanse historyczne i mogę polecić Wam wszystkie książki autorstwa P. Gregory (np. Kochanice Króla), a ostatnio przeczytałam niesamowitą Tulipanową Gorączkę. <3

MM - Marilyn Manson <3