Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

krążek dopochwowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

#21 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 24 stycznia 2009 - 20:29

asiunia, wg mnie niema osób za młodych na antykoncepcje ! skoro ktoś już zaczął współżyć ;-) chyba lepiej zabezpieczać się a nie ponosić potem nieprzyjemne konsekwencje wpadki :roll: <bezradny></span> A wiadomo antykoncepcja hormonalna jest pewniejsza niż gumki czy liczenie na cud po kochaniu się bez zabezpieczenia :roll:
A zresztą prawie każdy ginekolog dobierze odpowiednią antykoncepcje z uwzględnieniem wieku ;-)

#22 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 25 stycznia 2009 - 15:29

Kilka lat temu brałam pigułki anty ale po jakimś czasie przestałam ze względów zdrowotnych . Teraz już długi czas stosujemy gumki , jakoś nam to nie pasuje bo nie chcemy wpadki , :-D więc myślę o tym nowoczesnym krążku anty . Mam nadzieję że jest lepszy od pigułek ??
Uwielbiam wspólne zachody słońca na plaży z moim mężczyzną wtedy życie nabiera sensu!!

#23 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 20:39

więc myślę o tym nowoczesnym krążku anty . Mam nadzieję że jest lepszy od pigułek ??

Na pewno pod pewnymi względami jest lepszy, bo omija układ pokarmowy, ale to wciąż są hormony, więc to zależy na czym Twoje problemy polegały dokładnie.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#24 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 16:15

Dostałam receptę na sylvie 20 :-D zobaczymy, ale generalnie powaznie myślę o zmianie antykoncepcji na coś lżejszego no i pani doktor zasugerowała nuva ring czyli pierścień dopochwowy-metoda bardzo skuteczna, a hormony omijają wątrobę, poza tym zawiera minimalną dawkę hormonów, co przy moich mastopatycznych piersiach było by wskazane <hmm></span>
pani doktor rozwiała moje wątpliwości: "ale czy to nie wyleci?!" mówi że nie ma opcji żeby krążek wyleciał-mówi że stosują je kobiety mające dzieci a więc z "luźniejszą" sferą i nie ma problemu... no i aplikuje się go na 21 dni i z głowy, nie trzeba co dzień łykać tabletkę

#25 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 16:50

mloda chyba kjuiczek uzywala ich , wydaje mi sie, ze sobie chwalila , pewnie na poczatku moze byc stres czy dobrze sie zalozy pierscien , ale z czasem pewnie nabiera sie wprawy, tylko to chyba nie jest tania rozrywka

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#26 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 16:54

tylko to chyba nie jest tania rozrywka

generalnie tylko nieco droższe od tabletek, ok 40-50zł miesięcznie

#27 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 13 maja 2011 - 08:18

Mam pytanie.Czy któraś z Was stosowała krążek dopochwowy Nuvaring.?
Pani ginekolog bardzo mnie zachęca do skorzystania z tego typu antykoncepcji.
:-D

#28 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 13 maja 2011 - 08:41

viola, ja też osobiście jestem zwolennikiem tej metody ;-) Prosty w użyciu, nieinwazyjny z małą dawką hormonów w zasadzie odpowiednik tabletek antykoncepcyjnych, z tym że trudniej o jego złe stosowanie i co najważniejsze opinie kobiet też są pozytywne ;-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#29 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 13 maja 2011 - 08:43

Ja stosowałam Nuvaring, byłam bardzo zadowolona. Nie trzeba o nim ciągle pamiętać, po prostu sobie tam siedzi, w ogóle nieraz zapominałam, że go mam :-P czułam się dobrze, nie miałam żadnych efektów ubocznych, nigdy mi nie wypadł (o co często się boją dziewczyny). Myślę, że po porodzie wrócę do krążka.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#30 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 13 maja 2011 - 08:45

Harry84,skoro ty, także zachwalasz,to chyba sie na niego zdecyduję.martwię sie tylko,czy będę umiala go sama sobie zaaplikować do wewnątrz.Podobno stosując go wzrasta nieco libido.Czy to prawda.?

#31 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 13 maja 2011 - 08:51

Harry84,skoro ty, także zachwalasz,to chyba sie na niego zdecyduję.

Po prostu musisz sama zdecydować czy będzie Ci ta metoda odpowiadała... najlepiej spróbować i ocenić.

.martwię sie tylko,czy będę umiala go sama sobie zaaplikować do wewnątrz

To tak naprawdę jest bardzo prosta sprawa ;-) I w krążku fajne jest to, że jego "dokładne" umieszczenie w pochwie nie świadczy o jego skuteczności... tzn. obojętnie tak naprawdę jak go zaaplikujesz będzie działał, ważne jest to żebyś go nie czuła dla własnej wygody.

Czy to prawda.?

Wiesz to już chyba indywidualna sprawa... podobnie jak przy tabletkach. Normy nie ma więc bardziej bym w tym upatrywał mitu ;-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika

#32 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 13 maja 2011 - 09:05

viola, aplikacja jest naprawdę prosta, wystarczy ścisnąć krążek, włożyć go (jak tampon), gdy puścisz, wrócido okrągłego kształtu i tym sposobem nie wypadnie. Rób tak jak na ulotce, dasz radę ;-)

Co do libido, to podczas stosowania Nuvaring czy wcześniej plastrów miałam dość wysokie, ale jak odstawiłam antykoncepcję, żeby zajść w ciążę, to dopiero szał ciał :mrgreen: czyli w moim przypadku krążek nieznacznie obniżył libido, ale wciąż było wysokie :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#33 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 13 maja 2011 - 09:32

Harry,Kjujiczek,dzieki za info. ;-)

#34 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 13 maja 2011 - 13:09

viola, ja również myślę o krążku- po to aby dać odpocząć wątrobie-jedyne moje obawy to właśnie że krążek wyleci :-P

#35 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 14 maja 2011 - 09:01

Czy któraś z Was stosowała krążek dopochwowy Nuvaring.?

Moja przyjaciółka stosowała. Na początku trochę skarżyła się, a właściwie jej partner się skarżył, że czuje ten krążek. :-P Ale być może po prostu źle go aplikowała, bo teraz już nie narzeka i mówi, że nie zamieniłaby tej metody na żadną inną.

#36 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 14 maja 2011 - 12:46

Moja przyjaciółka stosowała.

Właśnie wykupiłam receptę na ten krążek.Zobaczymy,czy będzie mi służył. :mrgreen:

#37 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 14 maja 2011 - 13:14

Właśnie wykupiłam receptę na ten krążek.Zobaczymy,czy będzie mi służył.

To jest on na receptę? Zresztą głupie pytanie, w końcu to antykoncepcja jako tako hormonalna :P

#38 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 14 maja 2011 - 19:34

A dla dziewic? się nadaje? Krążek? Czy raczej nie? :roll:

Ręce już opadają <bezradny></span>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#39 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 14 maja 2011 - 21:03

w końcu to antykoncepcja jako tako hormonalna :P

Nie jako tako tylko dokładnie hormonalna ;-) I tak jest na receptę.

A dla dziewic? się nadaje? Krążek? Czy raczej nie? :roll:

No cóż generalnych zastrzeżeń teoretycznie nie ma... ale problemem może stać się aplikacja przed pierwszym stosunkiem, może dojść do uszkodzenia błony.
Dołączona grafika

#40 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 14 maja 2011 - 22:33

dokładnie hormonalna ;-)

Czyli tak samo może pojawić się ryzyko że po kilku latach zażywania może byc problem z zajściem w ciąże? Powiem że zaciekawił mnie ten krążek a jeżeli ma takie same działanie jak pigułki to niestety nie skorzystam :-| A szkoda, bo wydaje się fajne.

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych