Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Otyłośc brzuszna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#21 lady_bee

lady_bee
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 09 marca 2014 - 11:01

Mi się wydaje, że brzuch może odstawać, jeśli jego mięśnie są bardzo słabe. Wiadomo, kiedy się zapuścimy, to nawet stalowe mięśnie nic nie pomogą ;) Ale dopóki nie mamy jakiejś wielkiej nadwagi, to chyba najlepiej męczyć brzuch do granic możliwości ;)

#22 nataliak

nataliak
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 11 marca 2014 - 17:54

hmmm, ale odstający brzuch trzeba jak to powtarza mamusia sćwiczyć :D także na wakacje trzeba się teraz wziąć ostro do roboty :)

#23 lady_bee

lady_bee
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 16 marca 2014 - 15:00

natalia, Twoja mamusia tak powtarza? To fajnie masz ;)

#24 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 17 marca 2014 - 11:02

Wałeczki w okolicy brzucha też mam od jakiegoś czasu :-? .Kiedy mnie lekarka nastraszyła,że otyłość brzuszna jest bardzo niebezpieczna dla zdrowia...zawał,choroby krążeniowe,w końcu i cukrzyca ...to niestety z bólem serca wzięłam się za siebie ;> ...wtedy właśnie zaczęłam się odżywiać a nie żywić(rodzinę w to wciągnęłam obligatoryjnie bo ja szykuję posiłki) :-| ,więcej ruszać,5-6 posiłków/dziennie...przy czym śniadanie najważniejsze i najobfitsze,potem obiad do syta i 2 mniejsze posiłki(II śniadanie i podwieczorek) i 1 przekąska...owoc,jogurt,cos tam.Słodycze jem :oops:  ale ograniczam częściej zaczęłam sięgać po suszone owoce.Piję wodę i soki...Oczywiście zdarzają się jedzeniowe wpadki czy zachcianki <flow1>  z racji okresu czy czegoś tam ale potem nastepnego dnia zmniejszam jedzonko do 3 razy/dzień a to boli bo jeść się chce jak cholera. ;>

Fałda się zmniejszyła nieco i mam nie patrzeć aż tak rygorystycznie na wagę ale bardzo rygorystycznie na cm w pasie <hmm> ...mam się mierzyć w pasie raz w tygodniu i zapisywać.

Czasem zdarza mi się wstać później więc jem śniadanie ale II śniadania już nie...odpuszczam.No i kwestia przyjęć,imprez itp...nastęny dzień lub dwa jem po 3 posiłki. :-x

P.S.

Bo Polak jak głodny to zły...o!

@viola...mam jak Ty,znam to...więc trzymaj się,niech dieta, ruch i miarka krawiecka będą z Tobą!

Użytkownik gogi edytował ten post 17 marca 2014 - 11:05

#25 tamarajas

tamarajas
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28 maja 2014 - 22:51

Mam ten sam problem. Nogi mam chude, podobno bardzo ładne, ramiona wąskie, a cały tłuszcz zbiera mi się na brzuchu. Czasami wyglądam jakbym była w ciąży. Muszę zakładać tuniki żeby kamuflować to odstające brzuszysko.

#26 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 czerwca 2014 - 17:47

Muszę zakładać tuniki żeby kamuflować to odstające brzuszysko.
bardzo czesto one jeszcze poteguja to wrazenie :roll:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#27 kasiulla95

kasiulla95
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 09 sierpnia 2014 - 20:11

Podzielam wasze bóle, właśnie walcze z piwnym brzuchem :/

#28 Katelyyn13

Katelyyn13

Katelyyn13

• Użytkownik
  • 7 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Wzrost:165
  • Włosy:Czerń
  • Stan:jeszcze panna
  • Partner:Sławuś
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 kwietnia 2015 - 14:19

No to przyłączam się do grupy "brzuszkowej" :) Ja największy problem mam z grubością skóry na brzuchu, kiedyś jak przebijałam pępek był poważny problem żeby się "przebić". Robiłam brzuszki ale po 1 miesiącu zrezygnowałam, bo tonie koniecznie dla mnie. Ja muszę szybciej widzieć efekty :P

Naprawde są takie dniw których mamy wszystko

*>.<*

Ach, Matari Fotos  <tanczy7>

#29 Nastka02

Nastka02
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 27 października 2017 - 11:20

Dziewczyny czy zdecydowałybyście się na plastykę brzucha. Kiedy diety i ćwiczenia nie dają efektów, to czasami wydaje się to być jedynym rozwiązaniem :-(

#30 anka.jonska

anka.jonska
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 27 października 2017 - 17:13

Najtrudniej jest właśnie zgubić tłuszcz z dołu brzucha. Nawet na to są inne ćwiczenia niż na brzuch.

Miłego dnia ;)

#31 Nastka02

Nastka02
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 04 listopada 2017 - 16:33

Zgadzam się, właśnie z brzucha jest najgorzej, po ciążach nie wygląda to najlepiej, dlatego czasami myślę o plastyce brzucha, właściwie nie z powodu nadmiaru tkanki tłuszczowej ale z powodu jej nadmiaru, skóra jest obwisła i luźna. Tylko jak tu znaleźć odpowiedniego lekarza i klinikę, żeby czuć się bezpiecznie? :-/

#32 sosimply.pl

sosimply.pl
  • Użytkownik
  • 88 postów

Napisano 23 listopada 2017 - 11:13

Zgadzam się, właśnie z brzucha jest najgorzej, po ciążach nie wygląda to najlepiej, dlatego czasami myślę o plastyce brzucha, właściwie nie z powodu nadmiaru tkanki tłuszczowej ale z powodu jej nadmiaru, skóra jest obwisła i luźna. Tylko jak tu znaleźć odpowiedniego lekarza i klinikę, żeby czuć się bezpiecznie? :-/

To dosyc poważny zabieg. Nasza skóra pracuje cały czas. Może warto poczekać też aż sama z siebie zacznie sie wchłaniać. Ale wiadomo, że wszystko zależne jest od tego ile tej skóry masz :)

#33 yaria

yaria
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 05 stycznia 2018 - 15:44

Mi po ciąży został spory nadbagaż w postaci 15 kilogramów. Stosowałam chyba kazdą dietę od dukana po dietę skandynawską i zawsze efekt ten sam.  Moja znajoma z pracy po ciąży szybko wróciła do dawnego rozmiaru a jadła ciągle, nosiła do pracy toboły jedzenia. Jakis czas temu zapytałam o jj sekret i mi go zdradziła - dietbox - catering dietetyczny 5 razy w tygodniu.  Faktycznie to co nosiła to było jedzenie na cały dzień w pracy. Wzięłam namiary i też zamawiam. 

#34 muaraz

muaraz
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 22 sierpnia 2018 - 20:28

wydaje mi się, że warto rozpocząć przygodę z dietą i odpowiednią aktywnością fizyczną, ewentualnie zawsze można się poddać jakiemuś zabiegowi z pograniczna medycyny estetycznej. ja usuwałam cellulit w krakowskiej klinice vesuna, ale wiem, że również mają skuteczny zabieg vanquish btl, który skutecznie redukuje tkankę tłuszczową.

#35 jud7ta

jud7ta
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 29 sierpnia 2018 - 20:13

@muaraz słyszałam o tym miejscu wiele dobrego, ale oni chyba zmienili lokalizację bo widzę, że jedną filię mają w bonarce, a drugą przy ulicy dobrego pasterza.

#36 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 21 grudnia 2020 - 07:19

Masaż fusami z kawy jest rewelacyjny.  Ujedrnia skórę i działa jak peeling. Kiedyś jeszcze był modny i dość skuteczny body wraping ( krem antycellulitowy + folia) zostawić tak na trochę.

A jeśli pomimo to cellulit nadal będzie polecam wejść sobie tutaj:

https://adedermatolo...e-i-gabinetowe/

Na stronie jest opisanych wiele dobrych metod domowych i gabinetowych. 

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#37 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 512 postów

Napisano 18 listopada 2023 - 17:55

To  ja  powiem wam, że nieźle  się prezentuje   firma  https://gastropaczka.pl/pakiet/wege/  i  warto  zdecydować się na dietę pudełkową. Ponieważ jak chcecie schudnąć, to dieta  to  pierwszy krok. Dlatego nie ma co, warto    podjąć się  wysiłku i takiej  właśnie dobrze zbilansowanej diety.

#38 ChocoBounty

ChocoBounty
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 12 grudnia 2023 - 20:45

Pomyślcie tez o diecie św Hildegardy https://www.sklephildegarda.pl/pl/n/21

#39 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 512 postów

Napisano 06 czerwca 2025 - 09:59

Na pewno  warto  tutaj napisać, iż z  firmą   Kosmiczny Box   http://www.kosmicznybox.pl/  możecie   też   w pełni zadbać o siebie.... Ich catering dietetyczny to idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcą zadbać o swoje zdrowie,  schudną  lub   podbudować  swoją masę. Do mnie naprawdę przemawia ich oferta.

#40 minionka

minionka
  • Użytkownik
  • 150 postów

Napisano 22 września 2025 - 06:32

Bardzo ważna jest dieta i aktywność fizyczna. Warto także pomyśleć o różnych zabiegach medycyny estetycznej, które są dostępne w takich miejscach jak klinika Neonia z Krakowa: https://neonia.com.p...biegi-na-cialo/ . Z pewnością warto zapoznać się bliżej z ich ofertą.