Mi się wydaje, że brzuch może odstawać, jeśli jego mięśnie są bardzo słabe. Wiadomo, kiedy się zapuścimy, to nawet stalowe mięśnie nic nie pomogą
Ale dopóki nie mamy jakiejś wielkiej nadwagi, to chyba najlepiej męczyć brzuch do granic możliwości ![]()
Otyłośc brzuszna
Napisano 09 marca 2014 - 11:01
Napisano 11 marca 2014 - 17:54
hmmm, ale odstający brzuch trzeba jak to powtarza mamusia sćwiczyć
także na wakacje trzeba się teraz wziąć ostro do roboty ![]()
Napisano 16 marca 2014 - 15:00
natalia, Twoja mamusia tak powtarza? To fajnie masz ![]()
Napisano 17 marca 2014 - 11:02
Wałeczki w okolicy brzucha też mam od jakiegoś czasu
.Kiedy mnie lekarka nastraszyła,że otyłość brzuszna jest bardzo niebezpieczna dla zdrowia...zawał,choroby krążeniowe,w końcu i cukrzyca ...to niestety z bólem serca wzięłam się za siebie ...wtedy właśnie zaczęłam się odżywiać a nie żywić(rodzinę w to wciągnęłam obligatoryjnie bo ja szykuję posiłki)
,więcej ruszać,5-6 posiłków/dziennie...przy czym śniadanie najważniejsze i najobfitsze,potem obiad do syta i 2 mniejsze posiłki(II śniadanie i podwieczorek) i 1 przekąska...owoc,jogurt,cos tam.Słodycze jem
ale ograniczam częściej zaczęłam sięgać po suszone owoce.Piję wodę i soki...Oczywiście zdarzają się jedzeniowe wpadki czy zachcianki
z racji okresu czy czegoś tam ale potem nastepnego dnia zmniejszam jedzonko do 3 razy/dzień a to boli bo jeść się chce jak cholera.
Fałda się zmniejszyła nieco i mam nie patrzeć aż tak rygorystycznie na wagę ale bardzo rygorystycznie na cm w pasie
...mam się mierzyć w pasie raz w tygodniu i zapisywać.
Czasem zdarza mi się wstać później więc jem śniadanie ale II śniadania już nie...odpuszczam.No i kwestia przyjęć,imprez itp...nastęny dzień lub dwa jem po 3 posiłki. ![]()
P.S.
Bo Polak jak głodny to zły...o!
@viola...mam jak Ty,znam to...więc trzymaj się,niech dieta, ruch i miarka krawiecka będą z Tobą!
Użytkownik gogi edytował ten post 17 marca 2014 - 11:05
Napisano 28 maja 2014 - 22:51
Mam ten sam problem. Nogi mam chude, podobno bardzo ładne, ramiona wąskie, a cały tłuszcz zbiera mi się na brzuchu. Czasami wyglądam jakbym była w ciąży. Muszę zakładać tuniki żeby kamuflować to odstające brzuszysko.
Napisano 20 czerwca 2014 - 17:47
bardzo czesto one jeszcze poteguja to wrazenie
Muszę zakładać tuniki żeby kamuflować to odstające brzuszysko.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 09 sierpnia 2014 - 20:11
Podzielam wasze bóle, właśnie walcze z piwnym brzuchem ![]()
Napisano 29 kwietnia 2015 - 14:19
No to przyłączam się do grupy "brzuszkowej"
Ja największy problem mam z grubością skóry na brzuchu, kiedyś jak przebijałam pępek był poważny problem żeby się "przebić". Robiłam brzuszki ale po 1 miesiącu zrezygnowałam, bo tonie koniecznie dla mnie. Ja muszę szybciej widzieć efekty ![]()
Naprawde są takie dni, w których mamy wszystko
*>.<*
Ach, Matari Fotos ![]()
Napisano 27 października 2017 - 11:20
Dziewczyny czy zdecydowałybyście się na plastykę brzucha. Kiedy diety i ćwiczenia nie dają efektów, to czasami wydaje się to być jedynym rozwiązaniem ![]()
Napisano 27 października 2017 - 17:13
Najtrudniej jest właśnie zgubić tłuszcz z dołu brzucha. Nawet na to są inne ćwiczenia niż na brzuch.
Miłego dnia
Napisano 04 listopada 2017 - 16:33
Zgadzam się, właśnie z brzucha jest najgorzej, po ciążach nie wygląda to najlepiej, dlatego czasami myślę o plastyce brzucha, właściwie nie z powodu nadmiaru tkanki tłuszczowej ale z powodu jej nadmiaru, skóra jest obwisła i luźna. Tylko jak tu znaleźć odpowiedniego lekarza i klinikę, żeby czuć się bezpiecznie? ![]()
Napisano 23 listopada 2017 - 11:13
Zgadzam się, właśnie z brzucha jest najgorzej, po ciążach nie wygląda to najlepiej, dlatego czasami myślę o plastyce brzucha, właściwie nie z powodu nadmiaru tkanki tłuszczowej ale z powodu jej nadmiaru, skóra jest obwisła i luźna. Tylko jak tu znaleźć odpowiedniego lekarza i klinikę, żeby czuć się bezpiecznie?
To dosyc poważny zabieg. Nasza skóra pracuje cały czas. Może warto poczekać też aż sama z siebie zacznie sie wchłaniać. Ale wiadomo, że wszystko zależne jest od tego ile tej skóry masz ![]()
Napisano 05 stycznia 2018 - 15:44
Mi po ciąży został spory nadbagaż w postaci 15 kilogramów. Stosowałam chyba kazdą dietę od dukana po dietę skandynawską i zawsze efekt ten sam. Moja znajoma z pracy po ciąży szybko wróciła do dawnego rozmiaru a jadła ciągle, nosiła do pracy toboły jedzenia. Jakis czas temu zapytałam o jj sekret i mi go zdradziła - dietbox - catering dietetyczny 5 razy w tygodniu. Faktycznie to co nosiła to było jedzenie na cały dzień w pracy. Wzięłam namiary i też zamawiam.
Napisano 22 sierpnia 2018 - 20:28
wydaje mi się, że warto rozpocząć przygodę z dietą i odpowiednią aktywnością fizyczną, ewentualnie zawsze można się poddać jakiemuś zabiegowi z pograniczna medycyny estetycznej. ja usuwałam cellulit w krakowskiej klinice vesuna, ale wiem, że również mają skuteczny zabieg vanquish btl, który skutecznie redukuje tkankę tłuszczową.
Napisano 21 grudnia 2020 - 07:19
Masaż fusami z kawy jest rewelacyjny. Ujedrnia skórę i działa jak peeling. Kiedyś jeszcze był modny i dość skuteczny body wraping ( krem antycellulitowy + folia) zostawić tak na trochę.
A jeśli pomimo to cellulit nadal będzie polecam wejść sobie tutaj:
https://adedermatolo...e-i-gabinetowe/
Na stronie jest opisanych wiele dobrych metod domowych i gabinetowych.
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 18 listopada 2023 - 17:55
To ja powiem wam, że nieźle się prezentuje firma https://gastropaczka.pl/pakiet/wege/ i warto zdecydować się na dietę pudełkową. Ponieważ jak chcecie schudnąć, to dieta to pierwszy krok. Dlatego nie ma co, warto podjąć się wysiłku i takiej właśnie dobrze zbilansowanej diety.
Napisano 12 grudnia 2023 - 20:45
Pomyślcie tez o diecie św Hildegardy https://www.sklephildegarda.pl/pl/n/21
Napisano 06 czerwca 2025 - 09:59
Napisano 22 września 2025 - 06:32
Bardzo ważna jest dieta i aktywność fizyczna. Warto także pomyśleć o różnych zabiegach medycyny estetycznej, które są dostępne w takich miejscach jak klinika Neonia z Krakowa: https://neonia.com.p...biegi-na-cialo/ . Z pewnością warto zapoznać się bliżej z ich ofertą.