Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

KRYMINAŁY

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#41 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 13:30

To znaczy co? Kryminalista?
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#42 Gia44

Gia44
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 13:36

Wręcz przeciwnie. Stał po drugiej stronie barykady. Wojskowy, miał całkiem ciekawe przeżycia. W jego biografii wyczytałam nawet, że walczył z piratami :P Generalnie facet ma jaja. Ciekawi mnie tylko dlaczego wziął się za pisanie? Może za duża dawka adrenaliny.. ;)

#43 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 13:41

Aaaaa..... Czyli agent - szwedzki Bond ;)
A z piratami z karaibów czy internetowymi? :lol: Serio to może fajnie pisać, inaczej (lepiej!) czyta się kogoś, kto naprawdę wie o czym pisze. A może zaczął pisać na emeryturze? W tym zawodzie, chyba dość młodo można.
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#44 kombi

kombi
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 13:46

ZuziaDD Karjel nie jest u nas zupełnie znany bo wychodzi dopiero jego pierwsza książka, zagranicą jest dość popularny, także warto się zapoznać. Niestety tutaj też zdarzają się słabe rzeczy, na parę takich się natknęłam. Z kryminałami jest ten problem, że muszą być logiczne, związek przyczynowo skutkowy musi być zachowany, także trzeba mieć głowę na karku, aby takie rzeczy pisać.

#45 Gia44

Gia44
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 14:01

To prawda. Żadna pomyłka nie wchodzi tutaj w grę. Nie jest to łatwe, chyba, że pisze się o własnych doświadczeniach tak jak w przypadku Karjela. W tym przypadku chyba łatwiej zachowac sensowny porządek chronologiczny :)

#46 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 18 lipca 2013 - 11:20

Ale mnie zaciekawiłyście, aż mam ochotę przeczytać tę książkę :) Strasznie jestem ciekawa efektu!

#47 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 29 lipca 2013 - 13:01

Dziewczyny ma ktoś już ksia zkę? Znalazłam wlaśnie recenzję na blogu, w której jest, ze >Nie jest to lektura przewidywalna, ponieważ autor uwielbia do samego końca wodzić czytelnika za nos. < Brzmi obiecujaco, bo najbardziej nie lubię w połowie ksiazki wiedzieć jak sie wszystko sknczy!

#48 Gia44

Gia44
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 29 lipca 2013 - 13:05

Ja dopiero przeczytałam z 60 stron więc nie będę się jeszcze wypowiadać. Faktycznie jest tak, że od samego początku nic nie da się przewidzieć. Trzyma w napięciu. Generalnie czyta się nieźle. :)

#49 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 29 lipca 2013 - 13:10

A gruba jest? Jak wciąga to pewnie 3-4 dni i przeczytasz?

#50 Gia44

Gia44
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 29 lipca 2013 - 13:16

Nie pamiętam dokładnie ile ma. Coś koło 350. Ale podejrzewam, że czytać się będzie szybko. Bo ja wczoraj zaczęłam wieczorem i za jednym zamachem przeczytałam 60. Niestety perspektywa porannego wstania zmusiła mnie bym przestała ją czytać :P

#51 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 30 lipca 2013 - 13:28

Marzycielka24 - racja, ale kryminały mają to do siebie, że czasami przybierają rozmiary niezłej cegły. :)
Karjel akurat się streszcza, może dlatego, że wojskowi są tacy "konkretni"? :)

#52 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 13:15

Może masz rację :) Szwed, który zniknał to taka mieszanka kryminału, sensacji i thrilleru - cięzko się oderwać i totalnie nieprzewidywalny!

#53 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 02 sierpnia 2013 - 14:53

Zuzia- to prawda, a nie ma nic gorszego niż przewidywalny kryminał. :/
Też dobrze, że to nie było tylko o tym, zeby się dowiedzieć "kto zabił", ale było dużo akcji. :)

#54 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 09:54

Kala to moze czytasz kryminaly ?? ;)

ja wlasnie szukam czegos naprawde dobrego . I bardzo trzymajacego w napieciu ;)

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#55 agnieszkapat

agnieszkapat
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 14 marca 2014 - 16:13

Jeśli jeszcze interesują Cię kryminały to polecam Cobena (szczególnie seria o Myronie Boliterze) i Deavera (tutaj najlepsza jest seria o Lincolnie Rhyme)

#56 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 28 marca 2014 - 20:10

@agnieszkapat Coben super, byle nie ta seria o Boliterze ;) Nie wiem, nie podpasowała mi. Reszta jak najbardziej.

Larsona nic nie pobije. Kocham.

#57 agnieszkapat

agnieszkapat
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 01 kwietnia 2014 - 16:49

To już kwestia gustu chyba ;) Bo mi się właśnie ta o Myronie najbardziej podobała

#58 tigatka

tigatka
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 25 maja 2018 - 07:17

Co do Chmielewskiej to tez mnie nie wciąga :) Lubię Cobena, Larssona, teraz ostatnio czytałam "Zagubioną przeszłość" Jodi Picoult i polecam :) w ogóle ta autorka pisze bardziej takie prawnicze, ale mega wciągające książki. Też "Małe wielkie rzeczy" jest ciekawa i wciągająca.

#59 wikizabka

wikizabka
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 18 kwietnia 2019 - 11:12

A może coś z odrobiną czarnego humoru? :) Dopiero skończyłam "Kółko się pani urwało" Jacka Galińskiego. Nie dość, że można się uśmiać, to i intryga jest zbudowana w taki sposób, że nie da się przewidzieć zakończenia. Sama postać pani Zofii, bardzo nietypowej staruszki, po prostu kradnie serca. 

#60 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 418 postów

Napisano 01 kwietnia 2020 - 10:14

A może coś z odrobiną czarnego humoru? :-) Dopiero skończyłam "Kółko się pani urwało" Jacka Galińskiego. Nie dość, że można się uśmiać, to i intryga jest zbudowana w taki sposób, że nie da się przewidzieć zakończenia. Sama postać pani Zofii, bardzo nietypowej staruszki, po prostu kradnie serca. 

Słyszałam o tej pozycji.

Musze poczytać! 

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych