Do najbardziej kalorycznych owoców należą winogrona (70kcal/100g)
ale i tak sa pyszne. Dzis zaliczyłam 5 galazek
bananow nie lubie. Daktyle tylko na swieta kupuje
Szkoda ze z tych niskokalorycznych tylko grejfrut dostepny caly rok
Napisano 05 września 2013 - 18:30
Do najbardziej kalorycznych owoców należą winogrona (70kcal/100g)
Napisano 06 września 2013 - 09:51
mają najwięcej cukrunie(d)oceniona napisał/a:
Do najbardziej kalorycznych owoców należą winogrona (70kcal/100g)łoooo
Napisano 29 września 2013 - 18:50
Napisano 29 września 2013 - 20:19
czesto sa jeszcze dosladzaneże suszone owoce są bardziej kaloryczne od tych świeżych.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 09 grudnia 2013 - 10:01
Ja jestem na diecie bezglutenowej i jedyne co muszę unikać to mąki.
Ale owoce?! Ile tylko wlezie!
Napisano 12 grudnia 2013 - 14:37
Generalnie trzeba pamiętać, że owoce - choć zdrowe - mogą być pułapką w diecie. Nie można pochłaniać je bez opamiętania...
Napisano 04 stycznia 2014 - 14:39
ja na mojej diecie mało jem warzyw czerwonych a więcej zielonych i owoce to jedno jabłko dziennie i dużo błonnika:D
Napisano 25 lutego 2014 - 18:29
a ja na diecie, żeby schudnąć jadłam dużo witaminy c zawartej w jagodach goji, ale muszą być jak świeże i tu nas ratuje sante, które właśnie takie oferuje
Napisano 05 marca 2014 - 22:34
sante oferuje świeże jagody goji? do tej pory jadłam tylko w musli...
Napisano 06 marca 2014 - 20:14
no widzisz, to teraz już wiesz, gdzie ich szukać i można dodać zawsze do jogurtu, wielka pycha! ^^
Napisano 09 marca 2014 - 23:57
są świeżutkie, pachnące, cudowne. Nic tylko podjadać ![]()
Napisano 18 marca 2014 - 12:05
No tak, jagody goji to ponoc najzdrowsze owoce na świecie. W sumie zawsze się słyszy, że warzywa i owoce to można jeść w każdych ilościach, a z drugiej strony, to np, banany chyba nie sprzyjąją odchudzaniu. O, zajrzyjcie tutaj, kokos mnie zaskoczył
link usunięty
Napisano 08 lipca 2014 - 11:47
Napisano 08 lipca 2014 - 18:53
jest sezon na owoce to trzeba je jesc tylko w rozsadnych ilosciach .
lepiej zjesc ich za duzo i dostrczyc sobie sporo witamin niz je wyrzucic z diety i wyjałowic organizm
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 24 sierpnia 2014 - 17:46
Ja postawiłam na afrykańskie mango (pod postacią suplementu diety), nie unikam także owoców cytrusowych. Unikam bananów.
Napisano 28 sierpnia 2014 - 19:04
A ja ostatnio oglądałam jakąś wypowiedź Konrada Gacy i zapamiętałam, że nie należy jeść owoców wieczorem. Całe życie żyłam w błędnym przekonaniu, że owoce można jeść niezależnie od pory dnia, ale argumenty do mnie przemówiły...
Użytkownik bubba edytował ten post 28 sierpnia 2014 - 19:11
Napisano 31 sierpnia 2014 - 09:40
Ja postawiłam na afrykańskie mango (pod postacią suplementu diety)
Bo padnę, mango w tabletkach. Po co zarzywać owoce w tabletkach jak mamy tyle swoich rodzimych naturalnych owoców? Żaden suplement nie dostarczy tyle witamin co naturalne składniki. Nie mówiąc już o smaku...
Napisano 31 sierpnia 2014 - 20:11
Zgadzam się, że owoce w tabletakch to przesada... Rozumiem jakies witaminy, suplementy jako uzupełnienie diety ale na pewno nie takie, które mają zastępować owoce czy warzywa. Ciekawa też jestem czemu niby mają służyć takie specyfiki.
Napisano 23 stycznia 2015 - 11:55
na pewno nie jest tak ze mozna jesc wszystkie bo zdrowo etc. niektore owoce maja wysoki indeks glikemiczny. przede wszystkim sa to banany i arbuzy, ale tez winogrona, ananas, kiwi, kokos oraz owoce z puszki - ananasy czy brzoskwinie. reszta ok!
Napisano 30 stycznia 2015 - 13:08
Warto jeść owoce ale nie możemy przesadzać z ilością
Potraktować je raczej jako posiłek - drugie śniadanie czy podwieczorek. Natomiast warto pamiętać o tym, żeby nie zajadać się owocami na noc. Na wieczorny głód najlepiej zjeśc jakieś białko( serek wiejski, jogurt naturalny) Pozdrawiam!
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Konsolidacja wszystkich rat w jedną niższą – jakie banki warto sprawdzić? |
|
|
|
Jakie hokery polecacie do kuchni |
|
|
|
Jakie środki antykoncepcyjne stosujecie? |
|