Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Produkty z biedronki- czy są gorszej jakości?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

#1 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 14:57

wiecie że produkty produkowane dla lidla netto i biedronki maja zupełnie inne zawartości niż te oryginały produkowane dla takich sklepików jak np mam ja? są w takim samym opakowaniu ale zupelnie inaczej produkowane.. ja omijam szerokim łukiem takie sklepy... jedynie co mogę kupic to cos słodkiego w takim sklepie bo niemieckie dobre słodycze... ale żadne spożywcze zakupy... poza tym nie lubie tych sklepów bo tacy prywaciarze jak moi rodzice przez to nie mogą zrobic bo ludzie chodza do lidlów czy biedronek...

zjadłam jajeczniczkę dobrą :)

[ Dodano: 2011-01-11, 14:59 ]

Moim zdaniem jogurty i w ogole 'biedronkowy' nabiał jest bardzo dobrej jakości

bo smakuje ? a wiesz jakie tam są szajsy ? moi rodzice długo w tym siedzą maja znajomych ludzi którzy wiedzą co to znaczy jogurt z biedronki czy lidla :)

#2 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:02

krowka17,

poza tym nie lubie tych sklepów bo tacy prywaciarze jak moi rodzice przez to nie mogą zrobic

i mamy odpowiedź ;-)
A poza tym nie każdego stać na kupienie np. płatków nesquik za 8 zł jak można jakieś"biedronkowe" za 3 <bezradny></span>

Witam.
Ale miałam weekend ciężki.
Tyle załatwień :roll:
Ale posuwamy się z weselem do przodu.
Ale ten czas leci ... Jak szalony :!:
Dziś jeszcze na nauki jedziemy ;)

U mnie troszkę słoneczko próbowało się przebić przez chmury ale nie daje rady :-/

#3 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:06

WweronikaA, sama jak byś miała sklep prywatny i patrzyłabyś jak idą do tej biedronki czy tego lidla to by cię szlag trafiał... my mamy o tyle dobrze że mamy zajeb... warzywniak ludzie chwalą u nas owoce i warzywa więc zawsze przyjdą jak się przejadą na lidlowskich czy tych innych produktach ... codziennie słyszę że w tych innych sklepach to te owoce to szajs np . kurwa

#4 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:08

wiecie że produkty produkowane dla lidla netto i biedronki maja zupełnie inne zawartości niż te oryginały produkowane

krowka17, ale jak to? Że niby ryż w torebkach z biedronki ma inny skład niż ryż z normalnego sklepu innej firmy? Na pewno mogą się różnić jakością, pochodzeniem, trochę smakiem, ale no nie demonizujmy :roll:

Moim zdaniem jogurty i w ogole 'biedronkowy' nabiał jest bardzo dobrej jakości

bo smakuje ? a wiesz jakie tam są szajsy ? moi rodzice długo w tym siedzą maja znajomych ludzi którzy wiedzą co to znaczy jogurt z biedronki czy lidla

krowka17, ale obok biedronkowych czy lidlowych stoją produkty znanych firm, jak np. Bakoma czy Danone- to te przez to, ze są w Biedronce czy Lidlu i trochę tańsze czasem to też mają już inny skład? ;-)

#5 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:14

krowka17, akurat Biedronkę zaopatrza Mlekpol producent takich marek jak Łaciate czy Milko ;-) Wiem, bo pracowałam w hurtowni i często bardzo dobre firmy produkuja wlasnie markowe produkty dla danej sieci sklepow ;-)

WweronikaA, sama jak byś miała sklep prywatny i patrzyłabyś jak idą do tej biedronki czy tego lidla to by cię szlag trafiał

no to uzywaj takiego argumentu, a nie, że maja tam produkty gorszej jakosci, bo wcale tak nie jest, a i ceny lepsze. Taki jest rynek :roll:

Nie wiem dokładnie o jaki rodzaj kosmetyków czy markę Ci chodzi, ale może to zależy od konkretnego sklepu bo u mnie jest- poza biedronkowymi- Garnier, Nivea i Ziaja

u mnie widzialam tylko balsamy z Garniera, poza tym wszystkie produkty 'biedronkowe' <bezradny></span>
Ale niektore są naprawde fajne,teraz uzywam takiego kremowego plynu do kapieli, migdalowy, swietny jest :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#6 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:15

Krówka troszkę przesadzasz ;)
W mojej rodzinie jest kilka firm i jak ktoś ma sklep to nie mówi że inne sklepy są szajse tylko dla tego że do nich nie chodzą tylko gdzie indziej ;-)
Takie moje odczucie.

#7 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:15

np. Bakoma czy Danone- to te przez to, ze są w Biedronce czy Lidlu i trochę tańsze czasem to też mają już inny skład? ;-)

tak dokładnie :) to też chciałam powiedziec . Wszystko co idzie do takich sklepów tańszych ma gorszą jakośc niż te które są paletami kupowane w makro czy w selgrosie bądź na hurcie do takich sklepów "prywaciarzy"

#8 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:17

Ja skończyłam szkole Handlową i co nieco nam tam tłumaczyli.
Biedronka czy Lidl to są DYSKONTY a nie markety.
Produkty nie są gorsze tylko nie jest w tych sklepach tak kolorowo pachnąco i ślicznie.
W dyskontach stawia się na niską cenę a nie na to żeby sklep się pięknie prezentował.
Dlatego często w takich dyskontach produkty stoją na paletach np. piwo ;-)

#9 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:19

Wszystko co idzie do takich sklepów tańszych ma gorszą jakośc niż te które są paletami kupowane w makro czy w selgrosie bądź na hurcie do takich sklepów "prywaciarzy"

:shock: :shock: BZDURA... Wybacz, ale bzdura- Jogurt naturalny Danone kupiony w Lidlu a w normalnym osiedlowym sklepiku mają taki sam skład... I nie sugeruj, że tak tylko pisze, bo to już dawno by zostało rozdmuchane przez odpowiednie urzędy <bezradny></span>

#10 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:19

krowka17, akurat Biedronkę zaopatrza Mlekpol producent takich marek jak Łaciate czy Milko ;-) Wiem, bo pracowałam w hurtowni i często bardzo dobre firmy produkuja wlasnie markowe produkty dla danej sieci sklepow ;-)

nadal nie rozumiecie... dobrze firma jest ok dobre produkty...ale to tak jak u tych co produkują mięso ładują co najgorsze żeby była ta szynka czy parówka kiedy idzie to do biedronki czy lidla a do tych sklepów typu makro czy selgros gdzie ludzie kupują do swoich prywatnych dają to co lepszej jest jakości więc dlatego mówię że te lidle czy biedronki to szajs...

#11 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:20

Czyli Danone produkuje truskawkowy jogurt
Jedna partia jest dla prywaciarzy - ta dobra
A druga dla dyskontów- ta zła czyli z dodatkiem czegoś tam (nie wiem odpadków czy czegoś?)

#12 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:22

Czyli Danone produkuje truskawkowy jogurt
Jedna partia jest dla prywaciarzy - ta dobra
A druga dla dyskontów- ta zła czyli z dodatkiem czegoś tam (nie wiem odpadków czy czegoś?)

a widzisz... a ludzie kupują bo tanie... i o to mi chodzi.. że dodają tam świństwa które im zostaną ...

#13 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:25

Nie wierze że firmie która tyle tego produkuje chciałoby się produkować "dwie partie" dobrą i złą <bezradny></span>
Po prostu nie wierze.
Ale to moje zdanie.

Idę się ogarnąć za chwilkę i będę się zbierać powoli.

#14 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:25

krowka17, a powiedz jeszcze jak oni rozrozniaja skoro to ten sam produkt ale ma wiecej syfu?
Masz jakies wypaczone pojecie o handlu moim zdaniem <bezradny></span> I skad Ty bierzesz te wszystkie informacje?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#15 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:32

I skad Ty bierzesz te wszystkie informacje?

napisałam wyżej że moi rodzice siedzą w tym z ludźmi którzy się tym zajmują i dużo wiedzą.I przy okazji jak rozmawiają to ja słucham bo często zachodzą do nas różni tego typu ludzie .

[ Dodano: 2011-01-11, 15:33 ]

a powiedz jeszcze jak oni rozrozniaja skoro to ten sam produkt ale ma wiecej syfu?

no przecież ładują na odpowiedniego tira to co idzie do tych sklepów typu lidl i osobno to co idzie do makro czy selgrosa bądź na hurt.

#16 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 15:57

Ja skończyłam szkole Handlową i co nieco nam tam tłumaczyli.
Biedronka czy Lidl to są DYSKONTY a nie markety.
Produkty nie są gorsze tylko nie jest w tych sklepach tak kolorowo pachnąco i ślicznie.
W dyskontach stawia się na niską cenę a nie na to żeby sklep się pięknie prezentował.
Dlatego często w takich dyskontach produkty stoją na paletach np. piwo ;-)

Szczera prawda.

Ja także nie wierzę w te brednie,że do Lidla idzie towar wielkiej firmy o innym składzie niż do dużych hipermarketów.

Pranie już kończy się wirować.Troszke posprzątałam.Za chwilę biorę się za odrabianie lekcji z synem.
Miłego wieczorku,kochane. :-D

#17 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 16:04

ja także nie wierzę w te brednie,że do Lidla idzie towar wielkiej firmy o innym składzie niż do dużych hipermarketów.

zauważmy że ludzie w wiele rzeczy nie chcą wierzyc :) ważne że tanie i smakuje ;)

#18 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 16:16

krówka wybacz, ale gadasz głupoty :roll: Nie są to żadne potwierdzone fakty, o których Ty piszesz, a poza tym- jeśli Biedronka, Lidl itp. sprzedawałyby świństwo, nie utrzymałyby się na rynku, ponieważ już dawno by wybuchła jakaś afera. A tak jak napisała Werka - jest do dyskont handlowy, dlatego produkty są tańsze, niż w innych marketach. I przyznam rację Marzycielce- teraz może stać Cię na oryginalne produkty, ale niestety- życie zaskakuje. Będąc na swoim naprawdę wielu ludzi nie stać na kupno Nestle itp.

A ja już wszystko porobiłam, co miałam zrobić. <ookk></span>

Posprzątałam nawet w pokoju, bo w sobotę nie miałam jak. :-P

I obiad upichciłam, szybko czas mi zleciał.

Zaraz D. przyjedzie i będziemy giercować :mrgreen: :mrgreen:
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#19 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 16:25

hej robaczki.
dzien jak co dzien.nadal kasy na koncie nie mam <bezradny></span> dobrze , ze w zeszłym miesiacu zaplaciłam styczniowa rate za kurs bo by odsetki za kilka dni zaczeły leciec. w niedziele sie wybieram do kolezanki i nawet na bilet nie bede miec , a jeszcze musze jej oddac , bo ostatnio pozyczała mi na bilet , bo miałam cale sto zł i watpliłam , ze mi konduktor wyda. potrzebny bedzie telefon do przyjaciela , tzn. brata aby kase pozyczył.
troche sie w pracy pouczyłam słówek, choc było to trudne , bo co chwile ktos bo jakis drobiazg przychodził.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#20 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 16:42

Co do tych sklepów ...np. Biedronka...
owszem, czasem warto coś kupić. Ale ja sama przejechałam sie już pare razy.
np. na czekoladzie na goraco czy keczapie

Witam
Dziś od rana bieganina... padam..
jutro to samo..
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim