Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podyskutujmy o filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
625 odpowiedzi w tym temacie

#21 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 08:55

ale tak czy siak sobie obejrzę, sama fabuła mnie zaciekawiła.

Musisz obejrzeć,mnie także bardzo podobał się ten film.Piękne zdjęcia,super klimat.

Polecam
Kac Vegas
Bardzo przyjemna rozrywka,niezła komedia.Można fajnie się zrelaksować. :mrgreen:
Jest z czego się pośmiać. :-D

#22 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 10:56

Kac Vegas
Bardzo przyjemna rozrywka,niezła komedia.Można fajnie się zrelaksować. :mrgreen:

a mnie ten film wogóle się nie podobał, nie znoszę takiego przygłupiastego poczucia humoru <bezradny></span> mimo, że absurd uwielbiam, to tu nie 8-)

Ja obejrzałam wczoraj Chloe reżyseria: Atom Egoyan
Catherine i David, ona jest lekarzem, on profesorem, na pierwszy rzut oka wydają się być idealną parą. Szczęśliwe małżeństwo z utalentowanym synem, wydaje się, że wiodą idylliczne życie, lecz gdy David spóźnia się na samolot i swoje urodzinowe przyjęcie-niespodzianka, długo skrywane podejrzenia Catherine wydostają się na powierzchnię. Podejrzewając męża o zdradę, postanawia wynająć call-girl by ta spróbowała uwieść jej męża tym samym sprawdzając jego lojalność. Catherine aranżuje spotkanie Chloe
z David'em, po którym dziewczyna ma się z nią spotkać i opowiedzieć jej co się podczas niego wydarzyło. Z czasem spotkania stają się coraz częstsze a opowieści coraz bardziej obrazowe

żródło: filmweb

I zdecydowanie NIE POLECAM tego filmu :-/
Świetna obsada aktorska, ale.... Nic poza tym, film jest smętny, kiczowaty, banalny.
Niektóre sceny (zwłaszcza końcówka filmu) były idiotyczne. Scenariusz mało wiarygodny (która kobieta testowałaby partnera podsuwając mu prostytutkę?). Gdzieś od połowy filmu można z łatwością można przewidzieć dalszy bieg wypadków. Dialogi słabe.
Generalnie szkoda czasu, ja od tej pory nie będę oglądać filmów rekomendowanych przez siostrę Chłopa )choć kończyła filmoznawstwo 8-) )
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#23 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 16:25

aleś SPOILERA zrobiła
ale tak czy siak sobie obejrzę, sama fabuła mnie zaciekawiła.

;-) polecam , w fajny sposó< zabawny, banalny> poniósł kare :)

pamietnik to film na podstwie ksiazki

si, Sparks napisał

no to czytałam , ale takie dla mnie harlequinowe <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#24 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 18:31

Byliśmy ostatnio z P. na filmie "Weekend", debiucie reżyserskim Pazury i przyznam, że moje uczucia są mieszane. Nie do końca jestem przekonana czy film jest godny polecenia, bo ja osobiście spodziewałam się czegos lepszego. Gangsterzy byli pokazani tam jako kompletni idioci, tak w nieco kabaretowym stylu. Humor? hmmmm... niby tak, ale polegajacy głównie na małej masie przekleństw czyli to co ludzi, przynajmniej obecnych na seansie, smieszy chyba najbardziej. Choć było również kilka dobrych momentów i nieco humoru, ktory nie bazuje tylko na wulgaryzmach. Za to jednego jestem pewna- Polacy nie powinni bawić się w efekty specjalne rodem z Matrixa, bo po prostu tego nie potrafią. Wyszło to sztucznie i tyle. A masakra w windzie jaka miała miejsce na początku filmu była po prostu śmieszna i żenująca
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#25 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 08:40

Miasto Ślepców... w sumie film.. dość często krytykowany na portlach. Specyficzny. MOżna pomyslec że nudny.I dużo jest takich opini. Uważam że temat dobry ale nie dokońca dobrze pokazany.
Ja ten film odebralam tak : że nie dostrzegamy , nie zauważamy świata wokoło. Ludzi którzy nas kochaja, nie umiemy docenić takich rzeczy jak to iż mamy co jeść, w co sie ubrać, że jest woda,że mozna wziąść ciepły prysznic, że mamy dach nad głowa.
Jestesmy ...slepi.
Pokazuje też co się dzieje z człowiekiem w tak skrajnych przypadkach jak np. głód
..który zmusza do wszystkiego, kiedy człowiek przemienia sie w bestie.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#26 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 14:03

Oglądaliśmy wczoraj polską komedię "Ajlawju" marka Koterskiego ( i chyba za jego nazwiskiem skusilismy sie na ten film)z Cezarym Pazurą i Katarzyną Figurą. Filmu zdecydowanie nie polecam. Opiera się on głownie na jękach Figury, bez większego sensu, kończy się happy endem, ale naprawdę jest zdecydowanie gorszy od typowych polskich komedii romantycznych. nie polecam nawet jako odmóżdżacz.

Załączone miniatury

• Ajlawju_Marek-Koterski,images_big,2,VDVD010BL.jpg

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#27 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 15:31

Polecam dwa filmy dobre choc ...dołujace.
Miasto Boga - Niezwykły film o niezwykłym miejscu na przedmieściu Rio de Janeiro. Opowiadany przez Busca-Pé małego czarnego chłopca, zbyt lękliwego i strachliwego by przystać do gangu, ale i zbyt rozsądnego by zgodzić się na niskopłatną i poniżającą legalną pracę. Wymyślił sobie że można okrutny i brutalny świat który go otacza obserwować inaczej, przez sztukę. Jego celem stało się zostać profesjonalnym fotografem. Miejsce znane jako "Cidade de Deus" początkowo jest placem na którym powstają mieszkania dla
...
biednych budowane przez rząd na początku lat 80tych. Po kilku latach zamiast spokoju staje się najbardziej niebezpiecznym gettem w Rio. Handel narkotykami, prostytucja, rabunki i przestępstwa stały się smutną codziennością obserwowaną i utrwalaną przez Busca-Pé. Film jest przygnębiający, ujawnia prawdy uniwersalne, pokazuje sytuacje znane i z naszych bokowisk
:cry: Jest naprawde dobry, poruszajacy, wstrząsajacy.

Bez mojej zgody
Sara i Brian wiodą spokojne życie. Idylla zostaje jednak przerwana, gdy dociera do nich przerażająca informacja o chorobie córki. Aby ratować życie dziecka, para podejmuje trudną decyzję, która na zawsze zmieni ich życie. Dylematy etyczno-moralne zmieniają ich relacje. Prawdziwy koszmar zaczyna się jednak, kiedy ich druga córka odkrywa prawdę dotyczącą jej poczęcia. film dobry choć choć podobno książka lepsza.

#28 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 16:32

Oglądałam przed chwilą film z 1997r. pt. "Prawdziwe kobiety" i zdecydowanie go polecam.

"Jest rok 1835. Kilkuletnia Euphemia przebywa na plantacji bawełny u swej koleżanki Georgii, którą traktuje jak siostrę. Matka Euphemii nie żyje. Wkrótce po córkę ma przyjechać ojciec, który zabierze ją do siebie. Dziewczynki bardzo przeżywają rychłe rozstanie, ale przysięgają sobie dozgonną przyjaźń i obiecują pisać do siebie. Rzecz dzieje się na przestrzeni kilkudziesięciu lat, od czasów walk o niepodległość Teksasu po wojnę secesyjną. "

źródło:filmweb.pl

Film pokazuje siłę przyjaźni i odwagę, siłę kobiet. Naprawdę mnie wzruszył i bardzo go polecam.

Dołączona grafika

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#29 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 20:11

Hatiko; psia opowieść
Film jest oparty na prawdziwych wydarzeniach. Profesor (Richard Gere) za namową córki przyjmuje pod swój dach szczeniaka. Od tej pory psa i człowieka łączy niezwykła więź. Pies Hachiko codziennie odprowadza swego pana o tej samej godzinie na dworzec, a później po niego przychodzi...
Pewnego dnia jednak pan znika.

Film piękny, wzruszajcy, pokazajcy niesamowita przyjaźń miedzy psem a człowiekiem.
Na faktach , taka sytuacja miała miejsce w Japonii.

[ Dodano: 2011-02-04, 11:14 ]
Mam pytanie o 3 filmy:
Listy do Julii , 27 sukienek i Ondine . Ktoś ogladał ? warto czas poswiecic ??

Załączone miniatury

• 3152bed234ba38ba0cc59b3c7b0ef950.jpg

#30 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 12:54

Własnie ogladałam film Czarny Łabędź..
film cudny. Zachwycajacy. Do lekkich nie nalezy ale warto objerzeć . Wspaniała rola Portman..polecam.
Nina (Natalie Portman) jest baleriną w jednym z najlepszych zepołów baletowych w Nowym Jorku. Panuje tam zimne wyrachowanie. Baletnice zrobią wszystko, by zepchnąć w dół dziewczynę, która tylko stanie o stopień wyżej niż one. Zbliża się kres kariery Beth i rozpoczyna się polowanie na jej miejsce w "Jeziorze Łabędzim". Główną rolą jest postać Odett, królowej łabędzi. Rola ta jest trudna, bo balerina będzie musiała grać zarówno słodkiego "Białego Łabędzia", jak i mrocznego "Czarnego Łabędzia". Oczywiście Nina pretenduje do roli tego pierwszego, ale czy będzie umiała pokazać pazurki i zostać "Czarnym Łabędziem"? Czas płynie, a Nina desperacko próbuje odnaleźć swoją ciemną stronę. Wtedy zauważa w zespole dziewczynę wyglądającą jak ona. Za każdym razem, kiedy próbuje do niej podejść, dziewczyna odwraca się. W końcu spotyka ją po próbie. Ma na imię Lilly (Mila Kunis) i wygląda jak Nina. Nie jest jednak jej wierną kopią

Załączone miniatury

• e424f81d5e587f511eb34ed09b0f97a8.jpg

#31 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 05 lutego 2011 - 19:54

Ja lubię czasami obejrzeć coś lekkiego, śmiesznego, innym razem wolę filmy cięższe, wymagające przemyśleń... oto kilka moich propozycji:
POLECAM Nostalgię Anioła, wspomnianą wcześniej przez dziewczyny
"Susie Salmon zostaje brutalnie zgwałcona i zamordowana przez swojego sąsiada. To, co się dzieje po jej śmierci, obserwuje z nieba. Spoglądając w dół, snuje głosem czternastolatki powieść koszmarną, ale też pełną nadziei. Przez długie tygodnie po swojej śmierci Susie obserwuje życie, które toczy się już bez niej – przysłuchuje się pogłoskom na temat swojego zniknięcia, współczuje rodzicom, którzy ciągle wierzą, że córka się odnajdzie, obserwuje, jak ten, który ją zamordował, zaciera ślady zbrodni, widzi jak małżeństwo jej rodziców rozpada się, ojciec obsesyjnie pragnie zemsty, a siostra staję się osobą zupełnie obcą."
Dla mnie film wzruszający, smutny, jednak nie jestem pewna, czy obejrzałabym go raz jeszcze...

POLECAM również film Skazani na Shawshank
Bankier z Nowej Anglii Andy Dufresne (Tim Robbins) został niesłusznie oskarżony o zabójstwo żony oraz jej kochanka i skazany na bezterminowy pobyt w ciężkim więzieniu Shawshank. Tylko dzięki pomocy czarnoskórego współwięźnia, Ellisa Boyda "Reda" Reddinga (Morgan Freeman) udaje mu przeżyć w tym wyjątkowo ponurym miejscu. To od tego kryminalisty Andy uczy się też, że w brutalnym świecie więziennej przemocy do końca nie wolno tracić nadziei, bo tylko ona pozwala przetrwać.

Dla mnie chyba najlepszy film, jaki oglądałam, najbardziej podoba mi się zakończenie filmu - zupełnie się nie spodziewałam takiego obrotu akcji ;)

Następnie raczej NIE POLECAM "NINE DEATH"
"Dziewięcioro obcych sobie ludzi zostaje porwanych przez zamaskowanego mężczyznę z bronią. Zakładnicy dowiadują się, że co dziesięć minut będzie ginąć jedna osoba, dopóki nie dowiedzą się, w jaki sposób są ze sobą połączeni. Tylko wzajemna współpraca pozwoli im przetrwać..."
Powiedzmy tak, że jak od początku nawet zaczął mnie intrygować, tak koniec był po prostu makabryczny. Nieprzemyślany wg mnie. No i śmierdzi mi fabuła Piłą trochę <bezradny></span>

POLECAM Efekt motyla
"Wciągający thriller o zjawiskach paranormalnych, wykorzystujący zagadkę tajemniczej natury przeszłości, teraźniejszości i przyszłości. Kiedy Evan Treborn (Ashton Kutcher) odkrywa, że może zamieniając wspomnienia odwrócić bieg swojego niezbyt udanego życia, przypadkowo zmienia też losy swoich najbliższych, i to z jak najgorszym skutkiem. Gdy nowe życie w coraz bardziej niebezpieczny sposób wymyka mu się spod kontroli, Evan musi odkryć wydarzenie ze swej przeszłości, które może uchronić go przed śmiercią i połączyć z ukochaną."

Dla mnie film ciekawy, choć nigdy nie przepadałam za filmami z jakąkolwiek dawką sci-fi itp. Fabuła mnie wciągnęła, film ciekawy i wzruszający (mnie dużo do wzruszenia nie potrzeba :P )

POLECAM film Zielona Mila
"Paul Edgecombe (Tom Hanks) jest pensjonariuszem domu starców. Obejrzany w telewizji fragment przedwojennego filmu przywołuje odległe wspomnienia, z których staruszek zwierza się przyjaciółce. W 1935 r. Paul był szefem strażników bloku śmierci w więzieniu Cold Mountain. Do jego obowiązków należało odprowadzanie skazańców do celi śmierci długim korytarzem wyłożonym zieloną wykładziną, zwaną "zieloną milą". Jednym ze skazańców był czarnoskóry John Coffey, oskarżony o zamordowanie dwóch białych dziewczynek..."

Wg mnie drugi na mojej liście film, jest świetny, uzmysławia nam, jak życie jest niesprawiedliwe, jedynie co mnie w nim denerwowało, to efekty fantastyczne, może nie sam fakt ich istnienia, ale wykonanie... no nie wiem, ale bez nich film już by nie był taki sam... no mimo wszystko bardzo mi się podobał :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#32 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 19:09

a ja polecam film pt. "Marley i ja". Piękna opowieśc, wzruszająca, o przyjaźni człowieka z psem. Dla miłośników zwierząt i nie tylko.

Jenny i John wiodą wesołe życie młodego małżeństwa. Jednak musimy Was rozczarować, ponieważ to nie oni są głównymi bohaterami historii. Pierwszy plan należy do Marleya, który z nimi zamieszkuje. Biszkoptowy, młodziutki labrador okazuje się być nieokiełznaną bestią - niszczy tapetę, zżera meble, porywa indyka ze świątecznego stołu, podgryza tyłki kurierów, ale jest również najradośniejszym nauczycielem życia!

źródło: filmweb.pl

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#33 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 20:06

Skoro temat jest podyskutujmy o filmach to mam pytanie :

gdybyscie mieli wymienic 10 waszych ulubionych filmów to jakie by to były ?
u mnie chyba : ( kolejność przypadkowa)
Wyznania gejszy
Miedzy piekłem a niebem
Zielona mila
Skazani na Shawshank
Chłopiec w pasiastej pidzamie
Życie jest piekne
CZarny Łabadz
Hatiko :psia opowieść
Kogol Mogel
Ostatni Mohikanin

#34 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 20:20

Trochę tego by było. Z ostatnich obejrzanych, dołączył Czarny łabędź. A z trochę starszych to polecam obejrzeć Listy do Julii, w weekend obejrzeliśmy. Bardzo pozytywnie nastraja, aż się można rozmarzyć. Dobry np. na walentynkowy wieczór. Jest teraz w eNkowej kolekcji vod.
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#35 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 20:22

Temat o ulubionych filmach mamy tutaj :arrow: ulubione-filmy-vt5190.htm
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#36 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 20:29

Listy do Julii

no właśnie o ten film pytałam... a jest to film raczej luźny czy bardziej ambitny ?

i jeszcze pytanie o te 27 sukienek - jeśli ktoś ogladał...

#37 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 10 lutego 2011 - 09:23

Polecam Wyspę strachu-film pełen pięknych scenerii przyrodniczych.Nagły zwrot akcji zaskakuje widza.

Cliff i Cydney (Steve Zahn i Milla Jovovich) są młodą parą, która zdecydowała, że swój miesiąc miodowy spędzi na wędrówkach po pięknych i spokojnych plażach hawajskich wysp. Na jednym z odludnych szlaków para napotyka przerażonych turystów wspominających o okrutnym morderstwie, które miało miejsce na wyspie. Niepewni czy zostać czy uciekać Cliff i Cydney przyłączają się do dwóch innych par. Nikt nie wie komu może zaufać. Raj zamienia się w piekło – rozpoczyna się brutalna walka o przetrwanie.
ŹRÓDŁO-FILMWEB

#38 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 10 lutego 2011 - 12:56

Czytałam recenzje i mam pytanie czy jest tak dobry jak piszą? Warto obejrzeć?
Byłabym wdzięczna za kilka opinii :D

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#39 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 12 lutego 2011 - 15:23

Czytałam recenzje i mam pytanie czy jest tak dobry jak piszą? Warto obejrzeć?
Byłabym wdzięczna za kilka opinii :D

film oglądałam i na prawde go polecam.Jest wart obejrzenia. Film na tyle wzruszający , że nie mogłam sie opanowac :-(
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#40 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 12 lutego 2011 - 22:54

Obejrzałam dzisiaj w końcu "Turystę" i zdecydowanie go NIE POLECAM.
Film dosyć przewidywalny, mało ciekawy, zakończenie też niczym mnie nie zaskoczyło. Angelina jak zwykle wyglądała pięknie, ale tym razem jej gra w ogóle mnie nie przekonała. W ogóle ostatnio gra w słabych filmach, jak "Salt" na przykład.
Nie przypuszczałam, że kiedykolwiek to powiem i naprawdę ciężko pisać mi takie słowa, ale Johnny Depp po raz pierwszy w życiu wyglądał koszmarnie.
Niby miał to być film akcji, ale dla mnie więcej od akcji było komedii.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych