Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Skąd brać net.Poradzcie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

#1 fortunata_fofa

fortunata_fofa
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 01 sierpnia 2007 - 18:06

Jeśli chodzi o marki i firmy z których usług korzystam to raczej należę do stałych klientów. Jednak zastanawiam się nad zmianą operatora internetowego. Obecnie płacę za 512Kb/s 49 zł, u firmy dostarczającej u mnie na osiedlu kablówkę. Nie wiem czy to dużo w porównaniu do tego typu firm ale wiem, że nowa oferta TELE2 jest korzystniejsza. Za pierwsze 15 miesięcy nie płaci się nic a potem za 1MB/s 49 zł. Myślicie, ze to korzystna oferta?

#2 Emiliana

Emiliana
  • Użytkownik
  • 313 postów

Napisano 01 sierpnia 2007 - 18:37

co do Tele2 nie jestem zbyt pozytywnie nastawiona, bo czytałam kiedyś, że ta firma sporo ludzi oszukała. A może ta oferta Netii Cię zainteresuję http://www.netia.pl/...la_domu,21.html

#3 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 01 sierpnia 2007 - 18:55

Ja mam z netii i polecam ją :) Neostrade miałam, ale zrezygnowałam z niej bo się zawieszała i wolno chodziła mimo iż miałam szybką wersje.
Bo ja kocham tak jak wolność kocha ptak....

#4 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 01 sierpnia 2007 - 20:21

Ja mam neostrade i jestem bardzo zadowolona. Nie rozlącza :!:
jest szybka a mam 512 i póki co tania przez pierwszy rok 33 zł a drugi 66 . Mysle jednak , że jak będę zmieniać za 1,5 roku to będą jeszcze lepsze oferty :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 01 sierpnia 2007 - 20:42

Za pierwsze 15 miesięcy nie płaci się nic a potem za 1MB/s 49 zł.

to na ile się umowę podpisuje??? Ja jestem negatywnie nastawiona do takich "super promocji" bo to zawsze wychodzi później, że albo umowę się podpisuję na 5 lat, albo jakoś neta jest do dupy... Jak coś jest zbyt tanie, to nie może być dobre <bezradny></span> Ja osobiście mam internet z kablówki lokalnej, powiedzmy, że mi starcza. ale strusiek np ma z dialogu i sobie bardzo chwali - mają tam naprawdę fajne oferty lojalnościowe, a poza tym umowę podpisujesz np na rok i nie jesteś związana na długo z daną ofertą, co moim zdaniem w przypadku internetu jest bardzo ważne ;)

#6 Guest_strus_*

Guest_strus_*
  • Gość

Napisano 01 sierpnia 2007 - 21:09

tele2 - bardzo niekorzystna oferta :) Wystarczy poczytac szczegolowe informacje, np w regulaminie promocji, pozatym nie znam nikogo, podkresle.. nikogo kto by mial net z tele2.
Jedyne co moge o nich powiedziec to ze niezle oszukiwali swoich klientow jako dostawca polaczen telefonicznych.

TPSA ? Hmm.. To juz wole miec internet z komorki niz ta siec, wiem jak dziala od wewnatrz, wiem jak obsluguje niebieska linia, wiem jakie maja procedury. Wiem rowniez na jakich laczach wszystko robia i jak wyglada ich struktura sieci :)

Ja mam z netii i polecam ją :) Neostrade miałam, ale zrezygnowałam z niej bo się zawieszała i wolno chodziła mimo iż miałam szybką wersje.

Przykro mi Ciebie rozczarowac, ale netia i neostrada (tpsa) to jedno i to samo :) Wiec nie zdziw sie jezeli i to bedzie Ci niedlugo szwankowac,
Netia korzysta z lacz tpsa, jest jakby to delikatnie ujac.. na lasce i nie lasce telekomuny.

jest szybka a mam 512 i póki co tania przez pierwszy rok 33 zł a drugi 66

Szybka ? To zalezy, do ogladania www - owszem.
Tania ? 66 zl za 512 ? Zdzierstwo w bialy dzien, nawet sie z tym nie szczypia widze.

Owszem, na polskim rynku nie ma operatora, ktorego mozna polecic z czystym sumieniem. Nawet Dialnet (dialog) z ktorego obecnie korzystam ma swoje malutkie minusy, jednak na tle innych operatorow wypada niczym polonez i ford probe (pozdro mis :D)

#7 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 01 sierpnia 2007 - 22:37

Mój misiek ma z funnetii i jest zadowolony , płaci niewiele necik w domu jest i można kożystać.
Ja mam net przez kablówkę ,płacę razem z abonamentem telefonicznym i jestem zadowolona :) a neta niepamiętam skąd mam :D jak mi się jutro przypomni to napisze :P
Dołączona grafika

#8 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 01 sierpnia 2007 - 22:43

ja mam osiedlowego(ale tylko z nazwy chyba bo całe miasto zaopatruja :P) LCS sie nazywa i ostatnio nawet kable na swiatłowody zaczeli wymieniac :D nwczesniej miałam neostrade ...ale nadwerezyła moje skołatane nerwy :P

#9 fortunata_fofa

fortunata_fofa
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 09:33

Czyli nie ma jednej naprawdę dobrej firmy, każda ma jakieś mankamenty. Mnie w mojej osiedlowej sieci wkurza to, ze jak mi siada net to nie mam też tv i telefonu. Nie wiem czy ta oferta TELE2 jest naprawdę taka zła ,każdy operator oferuje darmowe miesiące i promocyjne ceny ,myślicie, że to wszystko to tylko chwyty marketingowe? Chyba powinnam przeczytać jeszcze raz umowę z moim dostawcą netu bo okaże się, ze podpisałam umowę nie na 13 miesięcy ale na dużo dłużej.

#10 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 02 sierpnia 2007 - 09:43

okaże się, ze podpisałam umowę nie na 13 miesięcy ale na dużo dłużej.

Za pierwsze 15 miesięcy nie płaci się nic

jakieś tu sprzeczne informacje podajesz :) pospisujesz umowę na 13 miesięcy i przez 15 miesięcy masz za darmo? Radziłabym Ci się wczytać głębiej w umowę. I tak jak pisze strus, ja również nie znam nikogo kto miałby TELE2 - sprawdź to, żebyś się nie wpakowała w internet na 3 lata od firmy o której nic nie wiadomo co do połączeń internetowych. A nie macie jakichś innych lokalnych dystrybutorów? Czasami mali dostawcy są lepsi, bo lepiej dbają o klientów ;)

Mój misiek ma z funnetii i jest zadowolony , płaci niewiele necik w domu jest i można kożystać.
Ja mam net przez kablówkę ,płacę razem z abonamentem telefonicznym i jestem zadowolona :) a neta niepamiętam skąd mam :D jak mi się jutro przypomni to napisze :P

Diabliczko, Ty masz pewnie a Vectry, tak jak i ja :D A Twój men zadowolony z funnetii?? A zepsuła mu sie kiedyś? Miał jakąś awarię? Jak dla mnie, panu Pawłowi to tylko na kasie zależy, a jak jakaś usterka się pojawia to potrafi być nienaprawiona przez 2 tygodnie :D

#11 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 09:49

Ty masz pewnie a Vectry, tak jak i ja

Dokladnie :mrgreen: nie mogłam sobie za chiny ludowe przypomnieć :-P

[ Dodano: 2007-08-02, 10:51 ]
Psuć się psuje ale on z neta zadko kożysta więc dla niego jest w sam raz (tym bardziej że mało kosztuje) , a jak jest jakaś usterka (która z reguły trwała max 2-3dni) to wtedy przychodzi domnie jak coś potrzebuje.
Dołączona grafika

#12 fortunata_fofa

fortunata_fofa
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 14:37

Kociak na 13 miesięcy mam ze swoim obecnym dostawcą. Firma , która dostarcza u mnie kablówkę. Właśnie tą firmę planuje zmienić i szukam odpowiedniego, lepszego dostawcy.

#13 Niepokorna

Niepokorna
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 17:14

Ja miałam z TP, teraz mam z Netii, przyznam szczerze, że nie żałuję. Netia żadną rewelacją nie jest, ale o niebo lepsza niż TP :!:

#14 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 17:15

teraz mam z Netii,

mozna wiedziec ile płacisz?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#15 Niepokorna

Niepokorna
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 17:24

O ile mnie pamięć nie myli, płacę miesięcznie 55 zł brutto za 1 Mbit/s

#16 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 17:30

Ja płace mniej pzrez 1 rok, a trochę więcej pzrez 2 rok ;)

Przykro mi Ciebie rozczarowac, ale netia i neostrada (tpsa) to jedno i to samo Wiec nie zdziw sie jezeli i to bedzie Ci niedlugo szwankowac,
Netia korzysta z lacz tpsa, jest jakby to delikatnie ujac.. na lasce i nie lasce telekomuny.

Struś - wiem, że kable sa te same ;)
Bo ja kocham tak jak wolność kocha ptak....

#17 fortunata_fofa

fortunata_fofa
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 13 sierpnia 2007 - 17:14

Problem z tymi firmami ,niby tyle ich jest a potem okazuje się, że połowa korzysta z tych samych kabli.

#18 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 13 sierpnia 2007 - 22:59

Ja mam Neo i był czas kiedy ciągle mi sie rozłączała, teraz już jest lepie, ale generalnie jakos szczególnie zadowolona nie jestem. :roll:

Niedługo mi sie konczy umowa i nie mam pojęcia z jaka firmą podpisac umowę. :?:

#19 fortunata_fofa

fortunata_fofa
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 14 sierpnia 2007 - 13:08

Co do umowy to witaj w klubie bo ja mam ten sam problem.

#20 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 24 października 2008 - 09:26

w erze za prędkośc 1 płaci się 49 zł abonament . Koszt założenia to 1zł to urządznie i 49 aktywacja . Trzeba miec telefon z TP bo działaja na ich łączu
Dołączona grafika
Dołączona grafika