Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

regulacja brwi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#21 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 12 maja 2011 - 23:12

ja jestem miłośniczką depilowania brwi nitką, chociaż boli ale efekt jest zdumiewający, zresztą jak się che być piękną trzeba cierpieć hehe
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#22 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 13 maja 2011 - 02:51

ja jestem miłośniczką depilowania brwi nitką,

czyli jak? :-P

#23 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 maja 2011 - 13:42

ja jestem miłośniczką depilowania brwi nitką,

czyli jak? :-P

a widziałam tą metodę ..dziwna i daje rezultaty, ale sama na pewno bym tego nie stosowała. Na YT są filmiki.
Dołączona grafika

#24 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 15 maja 2011 - 16:04

Ja reguluję sama. Całkiem mi to wychodzi, ale nie zmieniam drastycznie ich kształtu. Usuwam to co psuje ich naturalną linię i jest git.

#25 Jolene

Jolene
  • Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 15 maja 2011 - 16:09

Ja również reguluję sobie sama brwi,choć czasem nachodzi mnie myśl,żeby zajść do kosmetyczki w tej sprawie. Reguluje je pęsetą.Nie wiem jak Wy,ale ja z racji,że mam bardzo ciemne i gęste brwi i szybko mi odrastają muszę to robić co 2-3 dni. Na szczęście zaczerwienie po wyrwanych włoskach szybko schodzi :)

#26 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 maja 2011 - 16:29

Ja sobie tez od jakiegoś czasu sama reguluję ale delikatnie :) tylko te co tak są za długie bądź nie potrzebne to wyrywam.Ale myślę że kiedyś pójdę do kosmetyczki tak z ciekawości :)

#27 Preity

Preity
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 15 maja 2011 - 17:22

Od samego początku wyregulowałam brwi i nadal to robię sama. Podoba mi się ich kształt i myślę, że pasują do mnie ;-)

#28 stickyicky

stickyicky
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 18 maja 2011 - 10:08

Ja tez sama reguluje, ale ostatnio kupiłam na grouponie kupon na regulacje w salonie :) ciekawe jak bedzie :D

#29 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 18 maja 2011 - 14:24

pierwszy raz byłam u kosmetyczki aby nadała kształ ale nie podobał mi się i sama go zmodyfikowałam :mrgreen: a teraz zrobiłam permamenty makijaż i tylko podskubuję brewki jak wyrastają poza kontur
Dołączona grafika

#30 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 22 maja 2011 - 09:02

ja mam bardzo grube,gęste i czarne brwi i sama niestety nie umiem sobie z nimi poradzić :-/ Ale chodzę do kosmetyczki ona mi robi cuuudnie :mrgreen: Mają piękny kształt, płacę 5 zł także nie jest to jakiś straszny wydatek :)
szczęście ma smak truskawek :D :D

#31 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 22 maja 2011 - 12:36

Ja od zawsze sama sobie reguluję pincetą :) Podobają mi się takie jak sobie zrobię, ale z ciekawości MOŻE kiedyś się do kosmetyczki wybiorę.
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#32 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 maja 2011 - 15:18

ale z ciekawości MOŻE kiedyś się do kosmetyczki wybiorę.

tylko uważaj bo mało doświadczona może w ciągu 5 min zniszczyć Twoją robotę
Dołączona grafika

#33 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 22 maja 2011 - 16:45

ja tylko u kosmetyczki
<bezradny></span>
"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"

#34 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 czerwca 2011 - 17:43

ja sama , ale korci mnie aby isc do kosmetyczki tylko boje sie , zeby mi nie zostawila np cieniutkich kreseczek :-|

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#35 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 04 czerwca 2011 - 18:30

Pierwszy raz kuzynka wyregulowała mi brwi, a teraz zawszę sama. Jakoś nie mam potrzeby iść do kosmetyczki by to zrobiła, gdyż podoba mi się efekt gdy sama to robię.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#36 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 04 czerwca 2011 - 19:33

Ja także reguluje sobie sama, jakoś pierwszy raz tak zaczęłam i mi zostało. Wolę sama, przynajmniej jak coś zepsuje to tylko siebie obwiniam..;P
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#37 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 09:55

Ja zazwyczaj sama reguluję brwi, a idę do kosmetyczki tylko wtedy, gdy chcę zrobić hennę bo mam za jasne do oprawy oczu i włosów. Pomyślałam, że hennę tez mogłabym zrobić sobie sama tylko nie wiem, która jest dobra. Tzn. chodzi mi o jaką konkretną firmę, mogłybyście mi coś polecić?

#38 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 10:36

chodzi mi o jaką konkretną firmę, mogłybyście mi coś polecić?

Ja kupują w Rossmannie. Są dostępne dwie:
- za 9 zł w formie kremu w tubce, który trzeba rozrobić dołączonym w buteleczce płynem; starcza ona na wiele użyć, więc cena jej wychodzi baaardzo mała ;-)
- za niecałe 3 zł - jednorazowa, bo składniki są w takich małych saszetkach.
Używałam obu i nie umiem stwierdzić, która jest lepsza. Wszystko zależy od indywidualnych upodobań ;-) Z racji, że ceny obu są bardzo przystępne, można sobie poeksperymentować.
Jedyny minusem tej droższej jest to, że jest tylko w kolorze czarnym. Ta tańsza ma 3 kolory: czarny, brązowy i chyba grafitowy ;-)
Ja rozrabiam składniki w małej szklanej miseczce i patyczkiem do uszu nakładam na brwi :D Wcześniej skórę dookoła brwi smaruję kremem (jakim zwykłym jaki mam akurat) żeby skóra się nie zabarwiła nadto :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#39 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 10:40

amoramor, Dziekuję <rozyczka></span> Ta w tubce powinna mi odpowiadać, bo używam tylko czarnej ;-)

Wcześniej skórę dookoła brwi smaruję kremem (jakim zwykłym jaki mam akurat) żeby skóra się nie zabarwiła nadto :)

Wiem, że są tej jakieś specjalne płyny do usuwania henny, w razie gdyby była za ciemna, ale nie mam pojęcia co to takiego <bezradny></span>

#40 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 10:48

specjalne płyny do usuwania henny

Z rąk zdarzyło mi się zmywać hennę (rudą co prawda) sokiem z cytryny. Bardzo dobrze się do tego nadaje ;-)

malwitka, te henny powinnaś znaleźć w Rossmannie na półce w farbami do włosów ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>