Czy któraś z Was brała może udział w internetowych konkursach piękności, miss? Jakie macie zdanie na ten temat? Czy aby na pewno są to sprawiedliwe konkursy, bądź na zasadzie im więcej ma się znajomych, im lepsza reklama w sieci, tym większe szanse na wygraną? Ja sama biorę udział w takim konkursie i szczerze nie wiem czego się spodziewać, choć pojawienie się na gali finałowej, którą będą oglądały światowe agencje mody brzmi zachęcająco.
INTERNETOWE KONKURSY PIĘKNOŚCI.
Rozpoczęty przez kachac, 18 gru 2010 14:02
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 grudnia 2010 - 14:02
Witam.
Czy któraś z Was brała może udział w internetowych konkursach piękności, miss? Jakie macie zdanie na ten temat? Czy aby na pewno są to sprawiedliwe konkursy, bądź na zasadzie im więcej ma się znajomych, im lepsza reklama w sieci, tym większe szanse na wygraną? Ja sama biorę udział w takim konkursie i szczerze nie wiem czego się spodziewać, choć pojawienie się na gali finałowej, którą będą oglądały światowe agencje mody brzmi zachęcająco.
Napisano 20 grudnia 2010 - 12:28
Nie biorę udziału w takich konkursach bo jak sama nazwa mówi są to konkursy piękności
Myślę jednak że jeśli jesteś ładną dziewczyną to jak najbardziej warto spróbować, nic nie tracisz a jeśli załapiesz się do czołówki możesz dużo zyskać
życzę Ci powodzenia
Myślę jednak że jeśli jesteś ładną dziewczyną to jak najbardziej warto spróbować, nic nie tracisz a jeśli załapiesz się do czołówki możesz dużo zyskać
życzę Ci powodzenia
Napisano 20 grudnia 2010 - 12:46
Ja też nie brałam udziału w takiego typu konkursach, bo pięknością nie jestem
Ale konkurs sam w sobie może być ciekawy, może uda Ci się wejść do finału
Powodzenia!
Ale konkurs sam w sobie może być ciekawy, może uda Ci się wejść do finału
Powodzenia!
Napisano 20 grudnia 2010 - 14:57
Raczej nazwałabym to konkursami popularności
bo większość konkursów internetowych działa na zasadzie "wygrywa ten, kto dostanie większą ilość głosów", czyli ten, kto zmobilizuje większą ilość znajomych czy też nieznajomych do głosowania. Już pomijając sam fakt, że w dużej części, żeby zagłosować, trzeba się zarejestrować, czyli podać swojego maila, który oczywiście pójdzie dalej w świat, a nas zasypie masa (oby tylko) spamu.
Zresztą, podobnie jak "fotka" i ocenianie zdjęć, czy inne serwisy działające w ten sposób, jakoś nie przemawia do mnie masa 'słitaśnych foteczek', na których widać jedną i tą samą minę i "pozę", najczęściej z dziubkiem, albo połową tyłka na wierzchu
Ale, jeżeli ktoś lubi brać w tym udział... jego wybór...
A jeżeli na prawdę chce sie coś zyskać na udziale w takowym konkursie - myślę, że nie tylko w moim mieście organizowane są przez np. miejscową prasę... I tu i szanse będą większe i więcej sprawiedliwości
Zresztą, podobnie jak "fotka" i ocenianie zdjęć, czy inne serwisy działające w ten sposób, jakoś nie przemawia do mnie masa 'słitaśnych foteczek', na których widać jedną i tą samą minę i "pozę", najczęściej z dziubkiem, albo połową tyłka na wierzchu
Ale, jeżeli ktoś lubi brać w tym udział... jego wybór...
A jeżeli na prawdę chce sie coś zyskać na udziale w takowym konkursie - myślę, że nie tylko w moim mieście organizowane są przez np. miejscową prasę... I tu i szanse będą większe i więcej sprawiedliwości
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.