Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

INTERNETOWE KONKURSY PIĘKNOŚCI.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 kachac

kachac
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 14:02

Witam.

Czy któraś z Was brała może udział w internetowych konkursach piękności, miss? Jakie macie zdanie na ten temat? Czy aby na pewno są to sprawiedliwe konkursy, bądź na zasadzie im więcej ma się znajomych, im lepsza reklama w sieci, tym większe szanse na wygraną? Ja sama biorę udział w takim konkursie i szczerze nie wiem czego się spodziewać, choć pojawienie się na gali finałowej, którą będą oglądały światowe agencje mody brzmi zachęcająco. :)

#2 1parasolka

1parasolka
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 12:28

Nie biorę udziału w takich konkursach bo jak sama nazwa mówi są to konkursy piękności :lol:
Myślę jednak że jeśli jesteś ładną dziewczyną to jak najbardziej warto spróbować, nic nie tracisz a jeśli załapiesz się do czołówki możesz dużo zyskać
życzę Ci powodzenia

#3 Etinietiette

Etinietiette
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 12:46

Ja też nie brałam udziału w takiego typu konkursach, bo pięknością nie jestem ;-)
Ale konkurs sam w sobie może być ciekawy, może uda Ci się wejść do finału :-)
Powodzenia!

#4 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 14:57

Raczej nazwałabym to konkursami popularności ;-) bo większość konkursów internetowych działa na zasadzie "wygrywa ten, kto dostanie większą ilość głosów", czyli ten, kto zmobilizuje większą ilość znajomych czy też nieznajomych do głosowania. Już pomijając sam fakt, że w dużej części, żeby zagłosować, trzeba się zarejestrować, czyli podać swojego maila, który oczywiście pójdzie dalej w świat, a nas zasypie masa (oby tylko) spamu.

Zresztą, podobnie jak "fotka" i ocenianie zdjęć, czy inne serwisy działające w ten sposób, jakoś nie przemawia do mnie masa 'słitaśnych foteczek', na których widać jedną i tą samą minę i "pozę", najczęściej z dziubkiem, albo połową tyłka na wierzchu :lol:
Ale, jeżeli ktoś lubi brać w tym udział... jego wybór... <hoho2></span>

A jeżeli na prawdę chce sie coś zyskać na udziale w takowym konkursie - myślę, że nie tylko w moim mieście organizowane są przez np. miejscową prasę... I tu i szanse będą większe i więcej sprawiedliwości ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.