Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Asequrella

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 21 października 2010 - 13:30

Natknęłam się w jednej z kobiecych czasopism na reklamę preparatu ASEQURELLA
Oto jego działanie:

Asequrella suplement diety wykazuje działanie ochronne i osłonowe przy doustnej antykoncepcji

1. Asequrella zwiększa libido.
Zawarte w Asequrelli wyciągi z żeń szenia i imbiru podnoszą libido, pomagają utrzymać energie i witalność a przez co pozwalają na zachowanie sprawności seksualnej.

2. Asequrella chroni wątrobę.
Składniki zawarte w Asequrelli wspomagają prawidłowe funkcjonowanie wątroby. Wyciągi z mniszka lekarskiego i ostryżu długiego wpływają na wydzielanie i przepływ żółci z wątroby i woreczka żółciowego co ułatwia jej wydalanie i przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

3. Asequrella pomaga utrzymać prawidłową wagę ciała.
Sprawdzonym środkiem na odchudzanie, który znajduje się w składzie Asequrelli jest wyciąg z zielonej herbaty,. Pobudza on spalanie tłuszczu oraz zwiększa wydatkowanie energii przez co korzystnie wpływa na procesy trawienia. Dodatkowo zawarta w preparacie witamina B6 bierze udział w metabolizmie węglowodanów i lipidów co usprawnia procesy redukcji tkanki tłuszczowej.

4. Asequrella nie pozwala na zatrzymywanie wody w organizmie.
Jednym z uciążliwych skutków doustnej antykoncepcji jest zatrzymywanie wody w organizmie. Zawarty w Asequrelli wyciąg z mniszka lekarskiego działa moczopędnie przez co pozwala pozbyć się nagromadzonej wody. Dodatkowo pomaga usuwać zbędne toksyny z organizmu i przyczynia się do zachowania dobrego fizycznego samopoczucia.

5. Asequrella pozytywnie wpływa na układ nerwowy.
Witamina B6 korzystnie wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego, szczególnie wskazana jest w okresie zwiększonej podatności na stres i zmęczenie.

6. Asequrella działa ochronnie na przewód pokarmowy.
Dzięki zawartości imbiru lekarskiego Asequrella działa łagodząco i osłaniająco na przewód pokarmowy, a w szczególności na żołądek. Olejek zawarty w kłączu pobudza wydzielanie śliny i soku żołądkowego dzięki czemu ułatwia trawienie.

Jak stosować Asequrellę?
Asequrella polecana jest do stosowania razem z doustną antykoncepcją począwszy od każdej pierwszej pigułki antykoncepcyjnej.
Dawkowanie: 1 tabletka raz dziennie.
Zawarte w opakowaniu 20 tabletek pomoże kobiecie w zachowaniu dobrej kondycji fizycznej i psychicznej przez cały cykle menstruacyjny.

Jak długo stosować Asequrellę?
Nie ma ściśle określonej długości stosowania suplementu diety Asequrella. Zaleca się stosować Asequrellę równolegle z antykoncepcją hormonalną.

Czy Asequrella wpływa na skuteczność antykoncepcji hormonalnej?
Składniki zawarte w Asequrelli nie wpływają na skuteczność tabletek ani plastrów antykoncepcyjnych.

Czy Asequrella jest bezpieczna?
Asequrella zawiera naturalne wyciągi z ziół o potwierdzonej skuteczności przez co jest bezpieczna dla organizmu kobiety.

Czy są jakieś przeciwwskazania do stosowania Asequrelli?
Przeciwwskazaniem do stosowania suplementu diety Asequrella jest uczulenie na którykolwiek ze składników produktu. Nie zaleca się stosować suplementu w ciąży i w okresie karmienia piersią.

asqurella,pl

wygląda na to że preparat rozwiązuje wszystkie problemy jakie stwarza antykoncepcja :-D
czy naprawde? nie wiem ale myślę że można spróbować-a może któraś z was już ją stosuje? :> :-)

#2 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 października 2010 - 16:57

ja nie wiem czy to bedzie taki złoty srodek , moze komus pomoze , ale pewnie nie kazdej organizm dobrze zareaguje na to. widziłam reklame tego srodka w tv i jesli jego skutecznosc jest taka jak reklama w tv to blado to widze <umieraam></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#3 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 23 października 2010 - 18:50

zastanawiam się co w składzie tego czegoś wpływa na libido ;-) bo jeśli to ma być żeń-szeń to chyba trzeba by było dołączyć korzeń do każdej tabletki :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#4 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 11:49

Sama teraz się zastanawiam czy nie kupić tej Asequrella. Zawszę jest to jakaś osłona na wątrobę i zwalcza wszystkie skutki uboczne antykoncepcji.
W tym tygodniu jak dam radę to pójdę do apteki i kupię.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#5 Luna88

Luna88
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 22:18

Ja kupiłam Asequrelle i stosowałam przez 5 dni. Po tym czasie zaczęłam odczuwać straszne bóle piersi. Szczerze powiedziawszy to nie jestem pewna czy to od tych tabletek bo gdy je odstawiłam ból ustąpił jednak może to był zbieg okoliczności. Nie mam pojęcia.

#6 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 10 listopada 2010 - 12:35

jeśli brałabym antykoncepcje na pewno bym je kupiła, nie ma co się sugerować opiniami innych bo każdy ma inny organizm na jednego może dobrze działać na drugiego nie korzystnie.Warto spróbować ;-) zawsze to jakaś osłonka na wątrobę..no i zwiększa libido :-P ale czy to prawda?to trzeba kupić i się przekonać ;-)
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#7 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 17:05

Wykupiłam sobie te tabletki biorę od 5 dni, żadnych zmian nie zauważyłam. Organizm bardzo dobrze ją przyjmuje. I cieszę się że zdecydowałam się na ich kupno bo to zawsze jakaś ochrona.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#8 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 10:52

Czytałam na innych forach wypowiedź lekarza, że to nic nie daje z medycznego punktu widzenia, że to tylko dobra reklama - że będzie krótko na rynku, jak się okażę, że nic nie daje. Ale sama byłabym bardzo zadowolona gdyby coś takiego na prawdę działającego wymyślili.
"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#9 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 11:33

Sama teraz się zastanawiam czy nie kupić tej Asequrella. Zawszę jest to jakaś osłona na wątrobę i zwalcza wszystkie skutki uboczne antykoncepcji.
W tym tygodniu jak dam radę to pójdę do apteki i kupię.

I tutaj się nie zgodzę - wszystkie? producent leku zapomniał chyba o zmianach krzepliwości krwi podczas stosowania doustnej antykoncepcji co jest jednym z najgorszych działań niepożądanych...
Wg mnie to ściema, ale producent zarabia kasę, nieważne co - byle zareklamować i sprzedać :roll: Chyba lepsze byłyby herbatki moczopędne na usunięcie wody, a na wątrobę sylimarol, nie pamiętam dokładnie jaką dawkę należy przyjąć, na pewno ponad 100mg dziennie przez dłuższy czas, a tymczasem tutaj ostryżu jest 30 mg :mrgreen:
Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko.

#10 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 maja 2013 - 12:59

Ja zakupiłam i zobaczymy jak bedzie działac.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#11 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 03 maja 2013 - 13:02

Sajuri, dlaczego sie zdecydowalas na te tebletki?

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#12 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 03 maja 2013 - 13:16

Osobiście bym nie kupiła. :->
Odchodząc nawet od tego, że jestem przeciwniczką tego typu suplementów, to się zastanawiam, w jaki sposób zawarte tam roślinki ( o ile w ogóle tam są w ilościach deklarowanych przez producenta) mają zdziałać te wszystkie "cuda", o kótrych mówią w reklamach.
Sceptycznie powiem, że wydaje mi się, że większość pozytywnych opinii, to po prostu efekt placebo. <bezradny></span>
Bo żadne suplementy nie zastąpią odpowiedniego dobrania hormonów do pacjentki. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#13 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 maja 2013 - 13:26

nikus, Jak pisze Katarzynka zawsze to jakas ochrona na watrobe. Bo akurat w to ze pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała srednio wierze.( tu akurat dziala tylko MZ i cwieczenia) Jesli nawet antykoncepcja sprawi ze apetyt bedzie wiekszy, to trzeba jak to ładnie napisała Elodi - pilnowac sie co sie i ile sie je.
No zobaczymy

#14 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 maja 2013 - 14:29

Ja również.

Asequrella jest dla mnie chwytem marketingowym i nawet nie wierzę w to "jakieś" działanie ochronne na wątrobę. Jeśli dobrze pamiętam to jej działanie nie zostało do dziś potwierdzone żadnymi badaniami.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#15 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 maja 2013 - 14:44

No pewnie nie jest to jakis cudowny preparat ale ogolnie przyjmuje sie ze np. Imbir( a on jest w składzie ) stymuluje układ trawienny. Wiec dobrze wplywa na watrobe.
zielona herbata ponoc dobra na trawienie rowniez. To samo mniszek. Wiec moze cos tam pomoze. <bezradny></span>
Wiec ja bardziej wierze w ta ochrone watroby niz zwiekszenie libido :-P , pomoc w utrzymaniu prawidlowej wagi. No ale ja ekspertem nie jestem.

#16 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 03 maja 2013 - 14:56

Ja też bym szczerze mówiąc nie brała dodatkowych proszków. Jakoś w tą ochronę wątroby wierzyć mi się nie chce. Zresztą na pewni lepiej poczytać co ją chroni z naturalnych rzeczy i to jeść. A to są kolejne leki, które muszą przez wątrobę przejść.
A dobrze dobrana antykoncepcja nie ma za wiele skutków ubocznych w samopoczuciu, poza tym, że organizm musi się przyzwyczaić chwilowo jest dziwnie, a potem powinno być normalnie.

A jeśli imbir dobrze wpływa na wątrobę to lepiej brać go jakoś w czystej postaci nie wiem napar czy coś niż łykać tabletki. Moim zdaniem oczywiście.

I od dobrze dobranej antykoncepcji się nie przytyje, czasem na początku może przybyć około 3 kilo przez zatrzymanie wody, ale to przechodzi po góra 3 miesiącach. Więcej nie powinno się przytyć, ale kobiety same wierząc w to, że się tyje pozwalają sobie na więcej i wtedy fakt przytyją.

Każdy z nas urodził się ateistą

#17 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 maja 2013 - 15:11

Riia, w skladzie jest m.in. wlasnie wyciag z mniszka, z imbiru, zielonej herbaty, ostryzu . Ja akurat w dzialanie zioł wierze. Czyli wszelkie preparaty na watrobe ktore maja w skladzie ziola sa nie wiele warte? bo juz nie wiem.
Jak bede u ginka to az podpytam co sadzi o tej asequrelli. ;-)

#18 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 03 maja 2013 - 15:20

Wiesz te wszystkie na odchudzanie mają w sobie wyciągi np z zielonej herbaty czy grapefruita, a nie odchudzają. Chociaż te dwa składniki pomagają w schudnięciu. Więc ja tak samo uważam z innymi suplementami.

Preparat przepisany od lekarza lub taki typowy na wątrobę to dla mnie co innego niż ta asequrella, która jest dla mnie jak reszta suplementów. Poza tymi ziołami w składzie zapewne na więcej chemii z którą wątroba będzie musiała sie zmierzyć.

Lepiej więc moim zdaniem pić herbaty zielone oraz dodawać imbir i podpytac jeszcze lekarza co wspomaga wątrobę.

Ale nie wiem, po prostu kiedyś bratowa naopowiadała mi o tych wszystkich suplementach co mają w składach i jak działają i tego nie używam. Bratowa jest dietetyczką.

Każdy z nas urodził się ateistą

#19 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 maja 2013 - 15:50

Wiesz te wszystkie na odchudzanie mają w sobie wyciągi np z zielonej herbaty czy grapefruita, a nie odchudzają. Chociaż te dwa składniki pomagają w schudnięciu. Więc ja tak samo uważam z innymi suplementami.

no ale jednak ziola na watrobe a te pomagajace na odchudzanie to jednak dla mnie inna sprawa. Bo w te drugie tez nie wierze. ( chociaz co do majeranku bym mogla dyskutowac ale to nie temat wlasciwy)

No niz zurzyje jedno opakowanie i cos innego kupie juz za rada lekarza.

#20 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 03 maja 2013 - 18:12

Ja również.

i ja również bym tego nie kupiła.

Asequrella jest dla mnie chwytem marketingowym

Dokładnie, skoro kobiety narzekają na działanie hormonów to trzeba wymyślić i sprzedawać kolejny produkt, który im "pomoże". :roll:
Z resztą jak zobaczyłam skład tego specyfiku to się przeżegnałam, zioła ziołami ale ile tam dodatków.
Te drugie bardziej zaszkodzą niż te zioła pomogą :lol:

Poza tymi ziołami w składzie zapewne na więcej chemii z którą wątroba będzie musiała sie zmierzyć.

Nie mylisz się ;-)

Imbir

To może lepiej dodawać ten imbir do posiłków,

zielona herbata

pić zieloną herbatę

mniszek

pić napar z mniszka albo wrzucić kilka listków lub kwiatek do koktajlu owocowego

zamiast faszerować się pigułami?
Ja również wierzę w działanie ziół, że mogą ochronić wątrobę, itp., ale w swojej naturalnej postaci, nie w chemicznej pigule.

Tyle w tym ziół:

wyciąg z korzenia żeń-szenia, wyciąg z korzenia mniszka lekarskiego, wyciąg z kłącza imbiru, wyciąg z zielonej herbaty, wyciąg z ostryżu długiego

a tyle dodatków:

Celuloza mikrokrystaliczna (substancja wypełniająca), hydroksypropylometyloceluloza (substancja do stosowania na powierzchnię), stearynian magnezu (substancja do stosowania na powierzchnię), dwutlenek krzemu (substancja wypełniająca), krzemian glinowo-potasowy (substancja do stosowania na powierzchnię), chlorowodorek pirydoksyny, dwutlenek tytanu (barwnik), hydroksypropyloceluloza (substancja do stosowania na powierzchnię), czerwień koszenilowa (barwnik), indygotyna (barwnik), wosk biały i wosk Carnauba (substancja do stosowania na powierzchnię).

:lol:

A jeśli chodzi o ziółka ochraniające wątrobę, bo bardzo fajnie działają nasiona ostropestu (wystarczy zmielić i codziennie zjeść łyżeczkę) i kwiat kocanki (herbatkę się z tego robi) ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych