Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Rewolucja na talerzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 października 2010 - 20:14

Gotowanie nie wymaga wielkich umiejętności ani ogromnej ilości czasu, a zdrowe żywienie przynosi niesamowite efekty! Celem programu jest pokazanie nowego spojrzenia na naszą domową kuchnię.

W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. Udowodnią, że schab to nie tylko kotlet schabowy! Pokażą jak przyrządzić zdrowe i smaczne dania, nie rezygnując z ulubionych potraw z codziennego menu. Nie zabraknie również konkretnych porad i kulinarnych trików. Widzowie dowiedzą się m.in. dlaczego warto jeść wiśnie i jak sprawić by patyczki od pieczonych na grillu szaszłyków się nie paliły.

Program ma przekonać, że nie trzeba sobie odmawiać jedzenia. Wręcz odwrotnie! Udowadnia, że zdrowe żywienie przynosi niesamowite efekty: pomaga zrzucić zbędne kilogramy, poprawa wygląd skóry, włosów i paznokci, a także przynosi poprawę stanu zdrowia i nastroju. Wniosek - trzeba jeść by być piękną!

Pochłonęłam dziś cały pierwszy sezon i zakochałam się w tej czarnuli, boze, co za zwariowana babka <hoho2></span> Jedna z babek jest dietetyczką, druga kucharką (jak to przedstawiają - z zamiłowania). Potrawy są banalne do wykonania, a pierogi wg ichniejszego pomysłu z przyjemnością wypróbuję :mrgreen: i to chyba całkiem niedługo :P zdecydowanie jeden z najsympatyczniejszych polskich programów kulinarnych ostatnimi czasy ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#2 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 28 października 2010 - 20:29

nie(d)oceniona z ciekawości włączyłam kawałek i już wiem, że nawet gdyby był to nie wiem jak fajny program to nie będę go oglądać ze względu na... Olge :lol:
Strasznie mnie irytuje ta baba, widziałam ją w 'między kuchnią a salonem' i nawet jabłka nie potrafiła obrać i ogółem strasznie mnie irytuje :-P a prowadzący to połowa sukcesu programu :lol:

Choć sam pomysł z tymi zamiennikami dość ciekawy ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#3 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 28 października 2010 - 20:34

Ogólnie programów o kuchni jest od cholery i z powrotem, a ten był setny z kolei i nie wiem, co musiałoby się w nim pojawić, żeby był ciekawszy od innych. Poza tym, jak już Majorka stwierdziła, Olga nie musi się nawet odzywać, a irytuje mnie to babsko, że nożem czy widelcem najbliższym bym ją potraktowała :P Nie wiem, dziwna uroda, dziwny układ twrzy, sylwetka, głos, to wszystko na mnie działa jak płachta na byka. Nie powiem, bo jest baba zaangażowana, ale nie lubię jej jak prowadzi, zatem nie mam ochoty oglądać więcej tego programu. Ta dietetyczka też jakaś taka bezbarwna jest...

#4 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 29 października 2010 - 07:26

zdecydowanie jeden z najsympatyczniejszych polskich programów kulinarnych ostatnimi czasy ;-)

no cos Ty :?: Ja jak widzę te dwie drętwe, silące się na dowcipy baby, to mam wysypkę :shock: Widziałam na tvn Style kilka odcinków, generalnie żenejd... Nudne, powtarzalne, nieśmieszne... :-/ Kolejna polska wersja w miarę fajnego brytyjskiego czy amerykańskiego programu (nie pamiętam) z czterema energicznymi babkami, które maja fajne pomysły na "odchudzenie" talerza ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#5 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 29 października 2010 - 09:12

Wiecie... ja nie chce być teraz niemiła czy coś... ale jak ktoś z taką urodą i taką sylwetką jak Olga może komuś doradzać w sprawach odchudzania i ładnego wyglądu...
Przykro mi, ale dla mnie to taka sama sytuacja, jak nie wiem... ksiądz mówiący o in vitro...
to tak samo jak był kiedyś taki program dla "grubasów" na 1 i prowadziła go, puszysta kobieta. I gdyby to było jeszcze na zasadzie, że ona się odchudza z tymi ludźmi, ale ten program, trwał parę lat, a ona zamiast schudnąć to jeszcze przytyła...
Więc ciężko mi po prostu wierzyć w te rewolucje mając takie przykłady osób które je stosują. Żeby nie było ja nie mam nic przeciwko osobom puszystym, ale jednak psychologia jakaś jest bo wtedy chcąc nie chcąc widz myśli "jak ona mi może doradzać, skoro wygląda tak jak ja albo i gorzej? Więc chyba coś nie działa...". <bezradny></span>
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#6 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 października 2010 - 13:39

ee tam :P nie znacie się <hoho2></span> osobiście Olgę uwielbiam <jezorek11></span>

zaś co do tego, o czym malenka pisze - pewnie tak jest, tylko kto ogląda programy kulinarne po to, zeby schudnąć dzięki ichniejszym przepisom? przynajmniej ja bym się na nich nie opierała. A ze lubię powydziwiać w kuchni, to i przepisy mi do gustu przypadły ;-)

p.s. "najsympatyczniejszych" nie znaczy najlepszych ;-) :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#7 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 29 października 2010 - 14:12

zeby schudnąć dzięki ichniejszym przepisom?

jeżeli program sam siebie reklamuje, jako taki, który podaje przepisy, dzięi którym można schudnąć, to myślę, że parę osób by się znalazło... ;-)

#8 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 października 2010 - 15:20

Pytanie, czy wierzymy we wszystko, co nam reklamy obiecają ;-) poza tym drugąpołową duetu jest dietetyczka, więc jezeli juz szukać autorytetu i guru w kwestiach odchudzania - do niej bym sięgnęła

#9 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 29 października 2010 - 16:07

no tak tylko ona z drugiej strony prowadząca powinna być jakby reklamą skuteczności tych metod... a jest wręcz na odwrót...
a o manipulacji reklam było mówione nie raz i myślę, że w również znalazłoby się sporo osób, które w nie wierzą ;-)
ale ja to to w zasadzie raz oglądałam i nie wiem czemu się wypowiadam :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych